БСП пусна първите си кандидати за кметове

Социалистите утвърдиха играчите си в 47 общини
Обновена: 10 авг 2011 15:50 | 24 юни 2011 17:26,
51
БСП пусна първите си кандидати за кметове
Снимка: БСП

Навлизаме в решаващата фаза на кампанията. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на заседанието на Националния съвет на партията.

Ръководството на БСП утвърди в петък първата група от 47 номинирани кандидати на БСП за кметове на общини. Сред тях са Бургас, Пазарджик, Перник, Благоевград, Горна Оряховица и Созопол. 

Кметът на Перник Росица Янакиева е номинирана за втори мандат начело на града. В Белене и Гоце Делчев също са номинирани досегашните кметове – съответно Петър Дулев и Владимир Москов. 

Социалистите издигат Емил Костадинов за кмет на Благоевград, в момента работещ в частния сектор. Кандидатът на БСП за кмет на Бургас е Павел Маринов, в момента общински съветник и директор на Проекта "Супер Бургас".

В Горна Оряховица е издигнат Георги Рачев, който е директор на транспортна фирма, в Созопол – Тихомир Янакиев, директор на банков клон, а в Пазарджик – Румен Петков,  адвокат.

Станишев изтъкна, че номинациите са направени на основата на решенията на конференциите след достатъчно вътрешнопартийни дискусии по места. Според лидера на БСП кандидатите на левицата имат възможност максимално рано да стартират кампанията си. По думите му в това отношение БСП изпреварва ГЕРБ, които са доста по-назад в номинациите си.

След одобряването на първата група кандидати за градоначалници част от членовете на НС на БСП напуснаха залата.

Секретарят на НС на БСП Евгений Узунов обяви, че на 9 и на 16 юли предстои да бъдат утвърдени останалите кандидатури за кметове в българските общини. На 23 юли предстои заседание на Конгреса на партията, а на 30 юли социалистите ще се съберат на Бузлуджа.   

Иначе в управленския си икономически проект социалистите си поставят три основни цели до 2020г. Първата е увеличаване и поддържане на икономически растеж не по- малко от 6% от БВП годишно.

На второ място е увеличението на БВП минимално с 80%. Трета цел за БСП е да се увеличи двойно стандартът и качеството на живот на хората, като средните доходи достигнат 75% от средните за ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Всички партии в българия се командват и финансират от едно и също място така е било така и ще бъде докато гласуваме този театър ще продължава dox.bg/files/dw?a=b5b75b0fd8
50
1
 
5
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Никога няма да гласувам за вас ви подкрепят само гейове
49
4
 
2
 
! Отговори
hi-tech преди 12 години
Докато Боко се бие в гърдите колко сме велики и колко са зле гърците, в момента той налива милиарди за стара технология (АЕЦ), а в Гърция се строи централа от нов тип, която използва реакция с безопасни водородни атоми, която не дава никакви вредни емисии и отпадъци и получения киловат енергия е на себестойност под 1 цент. Потърсете "defkalion green technologies".
48
2
 
9
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
KOMUNISTITE PREDLAGAT ZORKA ZA PREZIDENT.NAGLOSTA NYAMA GRANITSI
47
14
 
6
 
! Отговори
иху преди 12 години
Да живее БСП!!!
46
1
 
3
 
! Отговори
LOVDZIA преди 12 години
AKO I NA LOV TAKA STRELIAT PO DOBRE DA SI ARHAR
45
4
 
7
 
! Отговори
IVAN KOSTOV преди 12 години
DRUGARI DA PODKREPIM NA6IQ LIDER I IDEOLOG SER-GEI.EDINSTVENIQ 6ANS DA VIDIM PAK VLAST I OTNOVO DA KRADEM NA VOLQ
44
1
 
9
 
! Отговори
;-)))))))) преди 12 години
KAKVI IGRA4I BE?TEZI SA SI 4ISTI KRADCI!!! I PO MESTA GI ZNAEM KAKVA STOKA SA.S VSEKI DEN VSE PO SME6NI I PO SME6NI.OTIDE SI PARTIQTA UBIICA ZAVINAGI.
43
0
 
5
 
! Отговори
ha-ha-haaaaaaaa преди 12 години
polovinata im kandidat prezidenti sa kandidat zatvornici.qvno iskat imunitet.6te trqbva da imame hilqdi prezidenti za da spasqt komunistite zatvora.da zaminavat za severna koreq tam nqma da imat problemi,6te sa v svoi vodi.
42
5
 
5
 
! Отговори
разочарован преди 12 години
Бсп да не бърза представянето...той Борисов вече ги предложи и представи,какво става герб нали беше дясна партия
41
0
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Ти май бъркаш УБО(НСО) със ДС а? Я си оправи понятията малко. :))))) И кое е подразделението дето било изпратено да сплашва турците? Знаеш ли какво е подразделение, защото аз знам - бил съм в казарма :)))))))))))
40
4
 
9
 
! Отговори
някой си преди 12 години
СерГей и Азер Меликов вече били пробвали всичко в хомосексуалната любов, но все още търсели с какво да разнообразят любовната игра. Мислили, мислили, и най-накрая го измислили! Решили да сипват кафе в *** си отверстия!!!Пръв бил Станишката. Азер взел каната с кафе и започнал да го налива в ануса на Сергей.По едно време Станишката изохкал:-Ох, ох, ох, ох...-Какво ти има бе, горещо ли е кафето?- Попитал Азер.- Не, горчиво е.
39
6
 
2
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ВУЧКОВ преди 12 години
Другари ,аз предлагам др.Лъчезар Иванов .Кой каквото и да каже старото си е старо ,сложи го и в *** лавка ще ти отвори.Е такива нора нам ни требат.
38
8
 
15
 
! Отговори
отврат преди 12 години
кво се прават на велики тия мухлювци,гейове и *** от БСП-то.Не мога да им гледам наглите мутри отврат.Къш
37
5
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 12 години
Не задавай глупави въпроси ,нищо че си от ГЕРБ.Как така Борисов ще е агент на ДС ,като той работеше в ДС.Или според теб МВР не е работело за ДС ,а за някой друг.Не случайно той е командир на подразделението изпратено да плаши и да поступва турците дето не искаха да си сменят имената
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква решаваща фаза! Друг път да е имало истерия толкова месеца преди изборите аз не си спомням. Тоя път псетата много са побеснели. Лиги им текат да се добутат пак до кокала.
35
2
 
4
 
! Отговори
до Stas преди 12 години
Нещата са прости - почти всички от СДС, всички от БСП, повечето журналисти, всички дипломати, повечето учени в тази държава са били агенти на ДС. А Бойко не е бил. Нещата наистина са прости.
34
4
 
9
 
! Отговори
а...? преди 12 години
БСП пусна ПЪРВИТЕ си кандидати ......от затвора ли ,за да се скрием ?
33
5
 
9
 
! Отговори
до Stas преди 12 години
Личи ти отдалеч какъв си. И още нещо интересно - ако Бойко е толкова *** колкото го изкарваш защо управлява по-добре от тройната коалиция и в частност БСП(ДС) с шейсетгодишния им управленски опит? Не е ли комично? За първи път от двайсет години в тази страна има раздвижване, за първи път БСП и ДПС са силно притеснени, което личи по провокациите на ДС проектите РЗС и Атака. Това е достатъчно - гласът ми отива за ГЕРБ. :)))
32
0
 
4
 
! Отговори
Stas преди 12 години
до 27/анонимен-ами възможно е да не е бил агент, то навярно за да си такъв се е искало акъл, а да станеш комунист-такова изискване не е имало.