ВМРО излезе срещу скока на цените на тока

От партията откриха "лятната разпродажба на държавата" с рязане на лента
Обновена: 30 юни 2011 18:39 | 30 юни 2011 17:53,
47
ВМРО излезе срещу скока на цените на тока
Снимка: БТА

Около 100 души протестираха пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма срещу новото повишение в цените на тока. Според протестиращите няма основания цената на тока да се увеличава въобще и тя следва дори да падне.

Сред исканията на протеста бе и разваляне на договорите на чуждите дружества, които са собственици на електроразпределителните предприятия. Мотивът е, че те укриват печалба, не изплащат дължимия дивидент на държавата и поддържат мрежата лошо.

Зам.-председателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Костадин Костадинов внесоха писмо с подробни мотиви до министър Трайчо Трайков. Двамата се срещнаха със заместник-министър Делян Добрев.  

Наскоро ВМРО предупреди за подготвяна приватизация на обособени части от енергетиката на страната – 30-процентовите дялове на държавата в електроразпределителните дружества, водноелектрическите централи и мрежата на 110-киловолтови далекопроводи. 

По този повод протестиращите символично прерязаха трикольорна лента, за да открият "лятната разпродажба на държавата". В този момент към сградата на министерството полетяха жълти монети. Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки иронично уточни, че запазва парче за „човека с лентите”.

Заместник-министър Добрев обаче отрече намерения за продажба на ВЕЦ-овете. Според него действително се обсъжда в далечна перспектива идея за пускане на борсата на част от електроенергийния системен оператор, но не става дума за контролен пакет акции.

По думите на зам.-министъра раздържавяването на миноритарните дялове в ЕРП-тата пък щяло да доведе до повишен контрол от страна на гражданите.

Според зам.-председателя на ВМРО Костадин Костадинов обаче подобно очакване е наивно, след като държавата дори не може да изиска от ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН дължимия дивидент в размер на десетки милиони левове годишно.

Костадинов повтори тезата на ВМРО, че евентуалното пускане на борсата на миноритарните държавни дялове от ЕРП-тата ще бъде на практика капитулация от страна на държавата. От години ЕРП-тата бавят дивидента на държавата за тези дялове.

И вместо държавата да се опита да си получи парите от дружествата, тя се кани да подари и остатъка, който има в тези дружества. Мислете в рамките на живота си, а не на мандата си, бяха думите на Костадинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: протестВМРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
16
 
! Отговори
www преди 12 години
изглежда освен ВМРО всички са доволни от скока на цените ;;;;;;;;
26
2
 
30
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Гърците нищо не са приватизирали и въпреки това поддържат по-висок стандарт на живот от нас...ние разпродадохме всичко възможно, а къде е "повишения" стандарта на живот на средностатистическия българин...да ви кажа ли? Липсата на "повишен" стандарт на средностатистическия, работещ българин, обогати шепа самозванци...ей това се случи...и сега действащият ни премиер е в групата на самозванците!
25
3
 
11
 
! Отговори
ДО 21 преди 12 години
Да, само така трябва да сме ЕДИННИ, няма значение от коя партия си, защото това е за България.Този протест ще е отполза и затова ще бъда там.Нека кажем на монополистите ВЪН стига са ни крали, защото това си е кражба.Колкото народа мълчи, толкова по-силно го мачкат и му се потиграват.Затова аз ще бъда там ще протестирам и се надявам да бъдем много, само така ще покажем на света че съществуваме.Стига сме спали,субиди се народе, от цяла България да заповядат на протеста в неделя.Нека бъдем ЕДИННИ.
24
4
 
11
 
! Отговори
Диади преди 12 години
Камъкът тежи на мястото си! Съединението прави силата!!!
23
11
 
8
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
Успяват само хората излезли извън БГ.Който остане тук потъва бавно,но сигурно.
22
11
 
6
 
! Отговори
Нали протестирахме.. преди 12 години
...против цените на бензина и монопола на "Лукойл".....?????!!!!...И, КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА???????!!!!! ...КРЪГЛА "0"!БАСТА!Ще се оправям сам!Има хиляди начини да си понижа разходите за енергия--умния винаги печели!Има и ..енерго-спестяващи технологии----Айде бе, само в НЕК ли са умните...???!
21
2
 
19
 
! Отговори
Единни преди 12 години
Да, ако сме единни ще успеем! В Кипър електроразпределението е държавен монопол и всичко що е печелившо и е голямо също е държавно. Дори и да крадат пак ще има ще ще ги харчат в страната си! В България - всичко, което беше печелившо се разпродаде на безценица за жълти стотинки! Като зная какви суми заминават за Европа от консултански услуги на електроразпределителните дружества - милиони всеки месец........................В неделя ще отида, задължително.
20
14
 
9
 
! Отговори
НЕ ПРОТЕСТИРАМ!!! преди 12 години
НЯМА ФАЙДА!!ПРОСТО НЯМА ДА ПЛАЩАМ ЗА "ПАРНОТО" НА ТОПЛОФИКАЦИЯ---ТОВА ЩЕ МИ Е ПРОТЕСТА!ДА ВИКАТ , КРЕЩЯТ И ПРОТЕСТИРАТ ,...... ***!ОТ КРЯСЪЦИ ----ФАЙДА НИКАКВА!Каракачанов /агент Иван/...просто ви бъзика пробно...за да види каква е "обществената нагласа" и "насроение за съпротива"!Елементарно!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
9
 
2
 
! Отговори
dada преди 12 години
Shtiah da glasuvam za VMRO, no sled kato prilojiha nasilie sreshtu Iehovistite v Burgas, otpadnaha kato variant.
18
2
 
25
 
! Отговори
напред народе преди 12 години
Сега е момента да бъдем единни, нека да покажем че можем.Нека всички излезем на протест и да изгоним тези негодници от тези дружества, те се потиграват с нас и най-много са виновни тези които им ги продадоха и какво продадоха нашия ток който ние си го произвеждаме, а го купуваме от тях прескъпо, срам и позор, но когато обществото спи те си правят каквото си искат.Нека поне веднъж сега да сме единни това е нашия шанс.
17
3
 
9
 
! Отговори
NAPOLEON преди 12 години
BROITE IMEN KUM PROTESTIRA6TITE.NA NACIQTA I TRQBVAT LIDERI V IZTINSKIQ SMISUL NA DUMATA.KUDE SE IZPOKRIHA KO6LUKOV I I DRUGITE KOITO OBE6TAVAHA DA SA KOREKTIV NA VSQKO EDNO PRAVITELSTVO.
16
1
 
27
 
! Отговори
некой си преди 12 години
Продавайте , продавайте мама ви *** в тая държава всичко е за продан , нищо наше и нищо българско не остана. Чудя се кога ли ще видим и следната оферта: ПРОДАВА СЕ ОГРОМЕН ПАРЦЕЛ , НАМИРА СЕ НА БАЛКАНСКИЯ П-ВОБЩА ПЛОЩ 111 000 КВ. КМ ЦЕНА ПО ДОГОВАРЯНЕ !
15
3
 
27
 
! Отговори
an преди 12 години
ХАЙДЕ БЕ НАРОДА КАКВО СПИТЕ? ИЛИ СМЕЛОСТА ВИЕ ПРЕД КЛАВИАТЮРИТЕ САМО? АКО НЕ СЕ ВДИГНЕТЕ ДА СЕ ЗАЩИТАВАТЕ КОЙ ЩЕ ВИ ЗАЩИТИ ОТ МОНОПОЛИСТИТЕ БЕ? КОЙ ЧАКАТЕ ХАМЕРИКАНЦИТЕ ЛИ ДА ВИ ОПРАВЯТ? НЯМА ДА ВИ ОПРАВЯТ ОЩЕ ПО ЗЛЕ ЩЕ ВИ НАПРАВЯТ ДА СЪЩЕСТВУВАТЕ. ХАМЕРИКАНСКИЯТ ПЛАН РАН.ЪТ Е В ДЕЙСТВИЕ ОТ 92 ГОДИНА. УНИЩОЖЕНИТО ВИ Е ПРЕДНАЧЕРТАНО ОТ ДРУГАРЯ ЛУКАНКОВ. И ОТ ГРОБА ВИ СЕ НАСЛАЖДАВА КАК ВИ УНИЩОЖАВАТ. ПОГЛЕДНЕТЕ ГЪРЦИТЕ. ФАЛИРАЛИ И ПАК НЕ СА ПАДНАЛИ НА КОЛЕНЕ. А СЕ БОРЯТ ЗА ЖИВОТА СИ. НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕ
14
2
 
19
 
! Отговори
Е... преди 12 години
Ще отида на протест в неделя.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И срещу ГАЗА трябва !!!!!!!
12
2
 
25
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Движение "ДНЕС" организира протест в неделя ( 3 Юли) срещу монополите от 12 часа пред " Кристал" - градинката. Линч за ЧЕЗ, ЕОН ...МТЕЛ, банки и други "хулигани".
11
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оффф пак ли тия *** бе аман...
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Мотивът е, че те укриват печалба, не изплащат дължимия дивидент на държавата и поддържат мрежата лошо."И тез открили топлата вода :)
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мушмуроци!
8
1
 
17
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Отдавна се зане, че тия са супер измамници от монополистите, а и които им дадоха ЕРП-тата!Договорите може да се развалят, само че няма управляващи които да го направят!