Ще ми е много жал, ако похарчат Плевнелиев!

Божидар Димитров против издигането на министъра за президент
1 юли 2011 22:55,
54
Ще ми е много жал, ако похарчат Плевнелиев!
Снимка: Булфото

Бившият министър без портфейл Божидар Димитров заяви, че той няма да е кандидатът на ГЕРБ за президент и съветва управляващите да не "похабяват" регионалния министър Росен Плевнелиев в битката за държавен глава.

„Ще ми е много жал, ако ГЕРБ реши да похарчи Росен Плевнелиев за президент. Той разбира от работата си, решителен специалист е, осъществяващ сложни процедури само за месеци. Не бива заради това, че има много висок рейтинг, да го харчат за президент”, коментира той пред TV+.

Той заяви, че за него самия по-важни са общинските избори пред тези за президент на страната.

„Не знам, не съм мислил кой да е президент на ГЕРБ. ГЕРБ няма да ми предложат да съм кандидат-президент, защото съм бил сътрудник. Почти всички президенти бяха обвинявани, че са били агенти.

Дори и Петър Стоянов, който би трябвало да е попаднал в обсега на ДС, защото тогава адвокатите бяха под бройка и по списък. Трябваше да умре някой, за да заеме неговото място друг. Това съм чел във вестниците, не знам повече. Знам само, че ДС не би оставила адвокатите без да бъдат покрити по някакъв начин”, категоричен бе бившият министър.

За паметника на съветската армия, който се превърна в ябълка на раздора както за политическите партии, така и за обществото, Димитров обяви, че е против демонтирането както на този монумент, така и на паметника на американските летци.

„Това са войнишки паметници, те се защитават от Женевската конвенция за водене на война от 1948 г. Според тази конвенция всяка страна, която е водила война на чужда територия има право на свой паметник на своите войници, а не на политическите ръководители, независимо от каузата на войната, т.е. каузата може да бъде и несправедлива.

Презумцията е, че войниците и офицерите не са виновни, че са ги изпратили на война. Ако искаме да сме цивилизован народ, след като сме подписали тази конвенция, би трябвало да я спазваме”, мотивира се Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
7
 
! Отговори
да,да преди 12 години
Точно така, най-корумпираният бивш министър, вечен директор и доносник, има винаги един и същ начин да си пробутва кандидатурата. Сам се предлага! Аз не бих искал, ама ако ми предложат и т.н..Ненапразно предприе масирани совалки по морето и с напъни стана почетен гражданин на няколко града- идеята да втълпи на Боко, колко много го искат хората и колко гласа ще докара на ГЕРБ.Много плоски номера!
33
9
 
12
 
! Отговори
Тирири-рам преди 12 години
Мазната шунка, супер разузнавач и още по-супер целувач на ***, най-големия историк на земята, и най-голям износвач на *** в Източна Европа, що невземе да си пие бирата и да не дава акъли!?Има да мисли по въпроса - комунист ли е, антикомунист ли е, историк ли е, нагаждач ли е и т.н.
32
1
 
0
 
! Отговори
Бай Ганю преди 12 години
не се присламчваи към чуждо име nомер 28 Напани си празната кратуна и сй намереи друга тиквена семка засее я и като е роди изяш я и тогава главата ще ти роди именце
31
0
 
5
 
! Отговори
бай Ганьо Балкански преди 12 години
до 29Е, та човека , който описфаш не е ли ББ? :)))))))))
30
3
 
1
 
! Отговори
braдваро преди 12 години
старото и новото гоце под ножа.
29
2
 
19
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Спокооо,Плевненлиефф няма да е....кандидата за президент,той е...работяга.За тази синекурна длъжност ще пробутат някой...фразеолог - философф ипишмяникономист на фона на...който премиерът Бойко,ще изглежда...нобелист.
28
4
 
10
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
въобще не ми е жал за ГРОБаджията !
27
3
 
14
 
! Отговори
Божи дар преди 12 години
"Презумцията е, че войниците и офицерите не са виновни, че са ги изпратили на война. Ако искаме да сме цивилизован народ, след като сме подписали тази конвенция, би трябвало да я спазваме". Ами да издигнем паметник на Соломон Леви паша в Стара Загора,където той удържа блестяща победа срещу цивилното население! И спазвайки Женевската конвенция опожарява града! На Шипка обаче гадните руснаци и местните *** го разбиха,с което нарушиха конвенцията и правата на мюсюлманите...
26
6
 
1
 
! Отговори
Илиев преди 12 години
***, напиши си името поне.
25
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ш*баняка е прав, че мазния Плевнелиев доброволно нама да се откаже от "сухото, което тече" от магистралите.Пък и резиденцийка НЕЗАКОННА си има на морския бряг и ако някой натегач реши да я бутне, както той с фойерверки бутна бунгалата и колибите на рибарите ...
24
4
 
23
 
! Отговори
мафия преди 12 години
Точно така президент тоя министър който изгъта на хората къщите и колибите,а хотелите и палатите по цялото черноморие си стоят.
23
8
 
11
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Това дебелог-зо ченге нещо много се разприказва напоследък.За какво ли го готвят управляващите ни мафиоти?
22
8
 
7
 
! Отговори
az преди 12 години
Да ти го набутам в л**няната *** доносническа устичка Божоооо! Я кажи колко казака са убити на бг територия през ww2 a? Kажи го бе ***! Нито един! А я кажи от 45 до 49 колко българи са били екзекутирани без съд и присъда или заточени по лагерите, а?
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поначало и аз мислех да гласувам за Плевнелиев, ако той е кандидата, защото по-представителен президент, умен, успял благодарение на собствени сили и пр. ние няма да имаме.Но и аз се замислих наскоро и без да чувам коментари като на "*** професор". Да го направим президент тоз човек значи да му мислим лошото на самия него... След 1-2 мандата дали ще може пак да се върне успешно към бизнеса? В политиката безспорно ще е супер изхабен дотогава..
20
9
 
8
 
! Отговори
.. преди 12 години
Ние няма да унищожим паметника на съветската армия. Просто ще го демонтираме, защото съдържа изкривена представа за историята ни (паметници има където има боеве, а в българия е нямало боеве), и ще го преместим в Димитровград, за да остане за поколенията които искат да видят примери от монументалното изкуство.Мисля че грандоманщината в Скопие (паметници на цар Самуил и Александър Македонски) нагледно показва дълбокия провинциализъм на управляващите им. Нямаме нужда от такива и в София в 21век.
19
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Божидар Димитров, доколкото си спомням бе изхвърлен от политиката.Какво се обажда сега и дава мнения?!!!Ченге!
18
7
 
10
 
! Отговори
Пепеляшка преди 12 години
ГЕРБ имаха 1 ерудиран министър и го жертваха.
17
19
 
8
 
! Отговори
.. преди 12 години
Срам за Божидар Димитров. Като историк знае че противно на американците,СССР не са водили бойни действия на територията на България. Затова и американците,които са дали жертви сред летците си,имат право на паметник,докато съветските войски нямат право,защото не са дали и една жертва на наша територия.Освен това паметника на американските летци се намира на територията на посолството на САЩ,докато този на червената армия се намира в центъра.За сравнение в размерите им не може даже да се говори.
16
2
 
4
 
! Отговори
с1 преди 12 години
Last OTTOMAN^S Женевската конвенция е от 1948, какъв Осман паша?Държавата България е воювала с държавата Турция през 1912 година, би трябвало да се говори за паметници на войниците от тази война. С това съм съгласен. Размяна на паметници за Руско-турската война 1877 ми изглежда неуместна. Един общ паметник някъде на границата би бил нещо по-градивно ,мисля.
15
4
 
3
 
! Отговори
вино дайте преди 12 години
А на мен ми е много жал, че вас въобще ви има, но...