Проверяват летище София заради кражбите от багажи

При нередности, ще вземем мерки, увери Московски
5 юли 2011 16:30,
67
Проверяват летище София заради кражбите от багажи
Снимка: Булфото

Министърът на транспорта Ивайло Московски е възложил проверка на летище София във връзка със сигнала за зачестили случаи на нерегламентирано отваряне и липси на вещи от багажа на пътниците.

Повод за това стана призивът на евродепутатката Антония Първанов, която отправи искане пред Европейския парламент за временно спиране на правата за обслужване на летище София.

Проверката е назначена сутринта и трябва да е готова до седмица, съобщи министър Московски.

„Задължително ще бъдат взети мерки, ако проверката констатира нередности“, закани се той.

Министърът беше категоричен, че смяната на ръководството на летище София не е свързано с този случай.

„Все пак имам право да подбера екип, с който ще работя. Абсолютно нищо лично нямам против г-н Танчев. Ускорявам работата просто. Слагам хора, които считам, че ще вършат по-динамично и по-бързо нещата в посока реформи и по-добри финансови показатели”, мотивира той смените на шефовете на БДЖ и летище София от края на миналата седмица.

Изпълнителният директор на БДЖ Пенчо Попов беше сменен с Йордан Недев, шефът на летище София Асен Танчев – с Веселин Пейков.

Още по темата
1 юли 2011 19:25
24
Московски допълни, че могат да се очакват още смени на базата на анализите, които се правят, като отказа да коментира повече. Но заяви обаче, че очаква много работа.

Той обясни, че засега не се предвижда приватизация на „Български пощи" по повод предложението за изваждането на предприятието от забранителния списък.

По думите на министъра пощите се вадят от списъка, за да има и това като опция, но за момента темата с приватизацията на пощите не е актуална.

Той допълни, че целта е намиране на стратегически инвеститор, който да придобие дял.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
15
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Глупости,още миналата година в май пътувах за Берлин,и кaтинара на куфара ми беше разбит.Тия парцали от обикновения пътник могат да направят трафикант.Откъде да знаем като са отворили куфара какво са пъхнали.Това е много опасно,и ако забележите разбит кaтинар,веднага го покажете на полицията на митницата.Никoй няма право да ви разбива кaтинара,ако забелязат нещо съмнително,митничарите викат собственика той самия да отключи багажа си...
45
10
 
13
 
! Отговори
Шопландия преди 12 години
Всъщност летище София е единствено летище не само в Европа, но и в България, на което се краде багаж. Нито във Варна, нито в Бургас има такива проблеми. Ясно е, че контрол няма, но в края на краищата нещата опират до това, колко качествени хора работят на летище София. Става въпрос за възпитание, за манталитет и т.н.
44
2
 
8
 
! Отговори
diamir преди 12 години
странно, как се разбира от кое летище ти е изчезнал багажа при условия че багажа ти ти минава през примерно три летища /ако се прави смяна/?Лично на мен са ми изчезвали сладки неща и какао на прах :), явно някой е бил гладен...
43
2
 
11
 
! Отговори
222 преди 12 години
ако прочетете в сайтовете на авиокомпаниите - там изрично е написано ценности да се носят само в ръчен багаж, а пари, документи, злато и тн са забранени за превоз в чекирания. Има защо ...
42
0
 
4
 
! Отговори
Mushmurok преди 12 години
Lani baba pradna sega dqdo useti
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колега 37, не на ръката но в ръчния багаж . Най ценното слагам в ръчния, който пък не се откъсва от погледа ми. Останалото в куфара за чекиране с гореща молитва да го видя пак.
40
0
 
12
 
! Отговори
ST преди 12 години
Хаха, "проверка", хаха... Много ясно, че нищо няма да излезе от тая "проверка" и всичко ще е изрядно. Защо в България не се правят изненадващи проверки?! Защото ще лъснат осраните *** на цялата ни нация. "Проверки" в милата ни татковина се правят с предварително предупреждение, че ще бъдеш проверен, за да се подготвиш и всичко да излезе ОК.
39
8
 
21
 
! Отговори
mm преди 12 години
Не се врпягайте толкова, на мен са ми крали неща и от други летища "западно европейски". Това е много разпространена практика и я има навсякъде, защо мислите авиокомпаниите всяка година изплащат стотици евро/долари обезщетения именно заради липси по багажите....Друг е въпроса, че само ние бием тъпана в европейския парламент за тая глупост и настояваме да ни заповядат да си затворим собственото летище. Тая *** Антония съвсем е откачила.
38
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И отново Тонито Първанова в действие пред европарламента. Да се беше впрегнала да свърши нещо за България вместо да ни изкарва най крадливите. Чудя се от къде ли я има тази информация като тя си пътува във ВИПа и едва ли знае къде е терминала за простолюдието на летището. Аз лично нямам никакви забележки за обслужването на летището в София, в много отношения е по добро дори от европейски летища но това е друга тема. А и не ми е изчезвало нищо от багажа.
37
5
 
9
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
Обикновенно като купуваш подарък ти го дават запечатан и опакован. Смятам че това е целта иначе да купя някоя дрънкулка от ebay и ще свърши същата работа. Примерно ти би ле се зарадвал на "чисто нов часовник" който ти поднасям сваляйки от ръката си защото ме е страх да го оставя в багажа си. И това ,че на Летище София си вземат каквото им хареса не означава, че аз трябва да ходя с по 2 часовника на ръката, дамски пръстен и дамска гривна. Не мислиш ли?
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не сте съвсем в час ... От големите летища мафията краде направо на едро от карго полетите. Там си има разни застраховки и ала-бала. У назе се краде по *** ъъъъъ грешка по български на дребно напрао от хорицата...и на тва отгоре крадецо е чуек на наш чуек и работата се замазва...И най важното : никой нашенец няма ти каже, че откраднал ми ще каже че си е взел и то без никаква мисъл в главата му че е извършил престъпление. Зел си е чуека и толкоз...
35
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 12 години
За да има проверка не ако, а 1000% има и нередности *** такива !!
34
3
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 12 години
до 31 и 32Тоя дето е кликнал палец надолу май работи на летището и си щипва по нещо всяка смяна :) хич няма да му е изгодно ако го изритат от работа за кражба, *** какво му пука пък на него нали летщето е първото нещо което хората виждат когато дойдат в България. Човека просто работи за доброто име на държавата, окуражава туристите пак да се върнат догодина, опитва се да развива икономиката човека не бива да му се сърдиме :)
33
3
 
11
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
Не знам какъв *** трябва да си, за да сложиш златна гривна, пръстен и часовник в багажа си. При положение че е напълно легално и законно да си ги закачиш на теб и да минеш чек-а. Ясно, въпроса е принципен за кражбите, но спазвай златното правило - помогни си сам, за да ти помогне и господ. Другия път ако искаш остави 10 000? и пак чакай като отвориш куфара да са там !
32
3
 
15
 
! Отговори
Пътник преди 12 години
Много добре, че са разпоредили такава проверка. Това няма нищо общо с политиката. На мен лично са ми изчезвали вещи от багажа на Летище София. Пратих им имейл и до там. Глас в пустиня. Само за справка, липсваха ми златна гривна, часовник и пръстен. Сами си направете изводите. Бях купил подаръци за близките си, но не получиха нищо. Какво общо има това с Бойко и банда?
31
4
 
21
 
! Отговори
Българи, цигани... преди 12 години
Абе все повече се обеждавам, че белите хора от белите държави като викат "***" на Българите са си абсолютно прави! На летището не работи нито един ***...
30
2
 
18
 
! Отговори
Жалка държава! преди 12 години
Дребните, циганизирани парашутисчета ровят под закрилата на тумбестите си началници из чорапите и гащите на хората за да свият някое телефонче, часовник, друго нещо лъскавичко... Жалка държава!
29
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко си гледа кефа и има повече пари от всички вас тук в този форум. Тъй че може само да му лапнете .... на БОКО.
28
2
 
23
 
! Отговори
Злобюл преди 12 години
Антония Първанова е симпатично ***, но само толкова.
27
4
 
3
 
! Отговори
do 22 преди 12 години
ПЪП4ИВИТЕ ТИНЕИДЖЪРИ СА В РЕДОВЕТЕ НА ГЕРБОВИТЕ КРАТУНИ.