75% от съседите ти бият шута от блока

Това е противоконституционно, абсурд е, скочиха сините
Обновена: 7 юли 2011 17:10 | 7 юли 2011 17:02,
421
75% от съседите ти бият шута от блока
Снимка: архив Булфото

Собственик на апартамент може да бъде изгонен от жилището си, ако не по-малко от 75 на сто от съседите в кооперацията решат и гласуват за това на общо събрание.

Това предвиждат промени в Закона за етажната собственост, които депутатите приеха на второ четене.

Синият Лъчезар Тошев веднага възропта срещу закона и настоя, че изваждането на собственик с решение на общото събрание е нарушаване на конституцията и гарантирането на частното право на собственост.

По думите му съседите могат да го осъдят, но да го лишат от право на собственост, не могат.

"Това не е в тяхното право", отсече той.

Избраниците ни се заиграха най-много кога и при какви обстоятелства се провежда общо събрание на етажната собственост.

То може да бъде свикано от всеки собственик или ползвател в неотложни случаи или ако е минала повече от една година от последното проведено събрание.

Това ще става чрез покана, поставена на видно място на входа на сградата, но не по-късно от 7 дни преди датата, а в спешни случаи – 24 часа по-рано.

Ако насрочената сбирка не може да се осъществи в определеното време поради липса на кворум, се отлага с един час. Решенията се смятат за законни, ако са представени не по-малко от 33 на сто от живеещите, записаха окончателно депутатите.

В приетия днес закон е записано още, че за надстрояване, пристрояване, както и за промяна в предназначението на общите части на жилищните блокове е необходимо съгласието на 100% от собствениците.

Депутатите приеха още да има т.нар. щатен домоуправител. Правомощия ще му се възлагат след решение на собствениците и обитателите с гласовете на повече от 50%.

Той ще получава възнаграждение и не е задължително да живее в съответната кооперация.

Депутатите задължиха домоуправителя да предоставя информация на общините за вписаните кучета в книгата на етажната собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4ASTNATA SOBSTVENOST E NEPRIKOSNOVENA. DRUGOTO E KOMUNIZUM!
13
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искрено се надявам това безумие да не мине през Конституционния Съд.А ако все пак това се случи-има и Страсбург!
12
9
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лудата бабичка под нас е писала оплакване до кварталния, че не миножела да спи, забележете в 8 часа вечерта, защото си лягала, а нашето дете (което го слагаме да спи в 10) тичало и скачало по цяла нощ!
11
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига бе ,тези с още нещо няма ли да побъркат народа ..как може такава простотия,това нито може да стане нито е редно ...значи в една кооперация от десетина семейства ,ако се навият двама братя и двама братовчеда и ше изгонят някой дето им пречи ...някой вярва ли в това ..
10
0
 
22
 
! Отговори
аноним преди 12 години
Невменяем! Това със съгласието на децата и роднини може да бъде настанен в клиника хоспис и прочие. Но, да бъде изритан от частна собственост- Как? И, как ще докажеш, че уж нарочения прави мизерии? Може да външен човек, два, трима. Вече, ако има дрязги, между съседи е друго. Сложен казус.
9
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А...има ли опция,и с колко % се предвижда,да таковат...жена му примерно,на някой от живущите?Не ви ли е срам бе,връщате ни 60 години назад!
8
12
 
10
 
! Отговори
дядо Мраз преди 12 години
Решенията се смятат за законни, ако са представени не по-малко от 33 на сто от живеещите, записаха окончателно депутатите. - 33 процента от собствениците, или от живущите. Така в един апартамент примерно мож еда живейт 35 *** и всичките да имат глас, и не можеш ги изгони от там! По-добре е да е 33 процента от собствениците или техни представители, включително и тези, дето са съсобственици.
7
7
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аа чудесно! Значи ще мога да изгоня съседа, надуващ чалга, тоя отгоре, който ремонтира постоянно. Отстрани лелката дето готви на терасата и омирисва целия блок...А за *** дали ще може да се гласува, щото не са ми приятни, искам да се изнесат колкото се може по-скоро.... и по-надалеч
6
10
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълна простотия! Значи завистливите движещи се некролози ли ще решават дали аз да имам жилище в тяхната кооперация?
5
10
 
99
 
! Отговори
Луд умора няма преди 12 години
След като видяха, че хората вече не кълват на кредити решиха по друг начин да им цунат имота.
4
15
 
69
 
! Отговори
hANS rUS преди 12 години
АБСУРДИСТАН!!!
3
32
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе ако някой невменяем не си взима поука и продължава да прави мизерии, съвсем в реда на нещата си е да може да бъде изритан.
2
39
 
18
 
! Отговори
Men преди 12 години
Ха! Лошо няма!
1
53
 
20
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 12 години
Трудно и бавно, но куцаме към Европа!!