Танов: "Лукойл" може да остане без лиценз

Според Дянков, ако това стане, криза за горива няма да има
Обновена: 15 юли 2011 17:00 | 15 юли 2011 17:00,
149
Танов: "Лукойл" може да остане без лиценз
Премиерът Бойко Борисов и президентът на "Лукойл" Вагит Алекперов откриват нови инсталации на рафинерията. Бургас, 13.05.2010 г. Снимка: Булфото

"Лукойл Нефтохим" може да остане без лиценз за производство за данъчен склад, ако не изпълни изискването да върже измервателните си уреди със системата на митниците, заяви шефът на Митниците Ваньо Танов.

Той щял да вземе решение, след като се запознае с резултатите на проверка, която тече в момента в рафинерията.

Повод за одита в "Лукойл“ стана информацията, че в рафинерията не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара.

В момента се проверява има ли нередности при износа на горива и дали част от тях не се връщат обратно в страната, уточни Танов и добави, че от началото на годината компанията е отчела 50% ръст на експорта.

Още по темата

Решаващият доклад ще бъде готов следващата седмица, заяви и финансовият министър Симеон Дянков и потвърди, че лицензът на "Лукойл Нефтохим" ще бъде отнет, ако не се изпълняват изискванията по закона за акцизите и данъчните складове.

Според вицепремиера, дори това да се случи, в страната няма да настъпи криза за горива.

Дянков коментира темата в Националния координационен център в Агенция "Митници”, където се запозна с възможностите на системата да проследява изнасяните и внасяните количества горива от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
2
 
! Отговори
Снимка преди 12 години
На снимката - най вдясно - Андронов, после Алекперов, после знаете до втръсване, после в дъното със събрани ръце - Желтаков- по охрана та и него поне от две години го няма.Постоянното лице е средният, приятелят на В.Зл.Представленията са за невежите.
140
0
 
2
 
! Отговори
Възрастна жена преди 12 години
Прочетох внимателно писаното тук като коментари и си направих извод - пишат неграмотни, далеч от нещата хора.Задавам въпрос - на кого е Лукойл - Нефтохим?Кой може да се меси в частната политика на един комбинат - не е само рафинерия, простаци!На кого подари Костов Завода? Защо? До кога? Защо има Лукойл-България?Нефтохим даваше преди приватизацията 50 % от бюджета на държавата! Знам!
139
0
 
3
 
! Отговори
Демон преди 12 години
Аман от тъпотии. Всички знаем, че Лукойл и най-големия контрабандист на горива у нас. Всички знаем, че Вальо Златев и Боко Тиквата са дупе и ***. Всички знаем, че ако Боко реши да вземе лиценза на Лукойл, веднага ще му вземат главата.Нищо няма да се случи. Не знам само що ни занимавате с глупости!!!
138
2
 
8
 
! Отговори
златев преди 12 години
може, ама ако аз разреша и имам интерес.засега ще помисля и ще изчакам. танов да не си ритнеш трудовата книжка?
137
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия пък!!! Я да пробват да направят нещо на боковия човек - валю златев! Ще им набие канчетата тъпата мутра, че може и някой инцидент да им спретне. Справка - Мишо Бирата!
136
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Танов, ако го направиш - евалата ще ти правим 100 години !
135
2
 
7
 
! Отговори
Може преди 12 години
Do 137Aaa,може,може,защото идат изобри.Пък нищо чудно и самия Златев да иска да му вземат лиценза за два месеца.Представете си тогава колко ще хвръкнат цените.Отдавнашна мечта м уе да направи бензина 3 лв.Така че ви мето на изборите и печалбата,няма да се учудя ако самия Златев натиска Борисов да му се вземе лиценза.
134
1
 
6
 
! Отговори
алекс преди 12 години
Танов, МОЖЕ , може , ама може и да НЕ може ::))) Което е сигурно..:)))
133
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Родата на булката прави подарък на младото семейство " данъчен склад". Горчиво !!!!!!!!!
132
1
 
10
 
! Отговори
пю до 133 преди 12 години
Правителството и МВР е притиснато между различни интереси. ЕК и Вашингтон натискат за известно разчистване на структурата на България от монополин влияния, от рода на "Лук Ойл". Дали има нещо нередно там не зная, но целта е да се отвори пазар за Бритиш Петролейум, Тексако и др. ЕК натиска за излавянето на определени знакови фигури от организиранатап рестъпност, поради факта, че вноса на емигранти и нелегален внос нас токи за ЕС е нарастнал и рязко съботира продукцията и производството на самия ЕС, с което те създадоха огромна безработица, инфлация, дефлация и купчина неуредици и проблеми в самия ЕС, а това води до фалита му. Причината за упадъка на ЕС са следните: нелегален внос на емигранти, което води до превишаване търсенето на работа, спрямо предлагането.; вноса на челната борса саботира продукцията в ЕС и спада производството и заплатите което води до фалити. източванетон а бюджетите чрез фалшив внос и износ и др. дяволии което води до същите негативни последици. И така? Борисов и правителството трябва дас е съобразят с директивите на ЕС, НАТО, да се постараят да изпълнят определени техни изисквания, защото имаме и договорености с тия структури. И понеже и там са намесени в тия структури различни интереси по света, то е ясно, че съботирайки Лукойл това ще е от полза на тия други вносители ип роизводители. Упадъка на Лук Ойл би довело не до липсата на нефт, а до фалит на редприятието, зад а бъде изкупено от други структури по света, най-вече американски, английски, френски, турски и др.. Това би довело може би и до оскъпяването на някои вносни продукти, ао може би и до поевтиняването им, зависи от политиката на вносителите тука. Преди години СССР внасяше на безценица ресурси тука, но след преустройството отношенията се обтегнаха, макар, че Горбачов наложи това охлаждане на отношенията, искайки прозападен модел на развитие, с което ни хвърли неподготвени директно в стадия: първоначално натрупване на капитала. А ние повечето хора имахме принципи и не ни идваше дап риватизираме, а тгова го сториха определени богоизбрани, както и мародерствуващи дребни риби. Аз не бих плюл правителството, защото и не се знае конкретно кой притиска за тия неща. А, може би и да имат някакво основание? не знаем самите договори, себестойността нап родукцията какви са за да сме сигурни че едното или другото положение са в плюс за нас? Определено доставикте от Руссия са плюс за нас, но и зависи от конкретната местна политика на ценообразуване и от рафинерията също? Сложен свят.
131
1
 
7
 
! Отговори
опел преди 12 години
Нема нешто което да не бъде сменено.А за Златевия,нека си припомни колко пъти е заплашван и колко пъти се е крил. Според мен всеки си търси,и си намира майстора. А Дянков да ги настъпи яко, шото иначе не разбират.
130
8
 
4
 
! Отговори
www преди 12 години
НЯМА ТАКАВА ВЛАСТ КОЯТО ДА СПРЕ ЛУКОЙЛ ;;;;;;
129
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трудна работа,при положение че Вальо Златев в сянка дърпа конците на управляващите!
128
2
 
8
 
! Отговори
E.BANOV преди 12 години
Танов: "Лукойл" може да остане без лиценз-OTGOVORA E TO4NO NIKOGA NQMA DA STANE TFA.DAJE NA6TE DUPEDAVCI 6E BQGAT SLED NEGO
127
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Той щял да вземе решение, след като се запознае с резултатите на проверка..."Защо това така ми напомня на една флашка с покойният Мишо-бирата и Боко-мутрата??Какво ли "решение" ще вземе Танов?!Лукойл ако няма лиценз, Боко няма да има играчка(територията българия).Moжe и да им го отнемат ..........ама не ми се вярва.
126
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО НАПРАВИТЕ ТОВА г-н ТАНОВ, ТО НА 100% НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ИМАТЕ ПОНЕ С 50 ДЕПУТАТСКИ МАНДАТА ПОВЕЧЕ!!!!ВСИЧКИ СТРАДАТ ОТ ТОЗИ МОНОПОЛИСТ ЛУКОЙЛ" И ДРУГАРЯ ЗЛАТЕВ.
125
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Според вицепремиера, дори това да се случи, в страната няма да настъпи криза за горива. "ПРАВ Е :*** ТОЛКОВА ГАЗ ПИКАЯТ ВЕЧЕ , ЧЕ ЩЕ ИМА И ЗА ИЗНОС
124
0
 
7
 
! Отговори
винету преди 12 години
МОЖЕ ,АМА НЯМА ДА ОСТАНЕ ,щот смотаняците са много у държавата
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da be towa izre4enie "Танов: "Лукойл" може да остане без лиценз"ozna4ava: eii LukNafta, ia daite pari da kupim oste deputatiti 4e da ni mite VOTa kak si trebe ina4e ke vi go luko i oilo klepnem kepenciteha ha hato4no sega se setiaha da ni umiat o4ite
122
1
 
16
 
! Отговори
щирлиц преди 12 години
Държавата, това е ББ.Той може да намери нефт дори и на Луната.Как сме живели без светлината Му досега?О,Сияйни Вожде!Позволи на нищожните хора пред Теб да лицезрат слънчевата Ти физиономия!И на сияйните Недоразумения около Теб...Леле,че ме вдъхновиха тез Гении на мисълта-а-а-у-уууу.