БСП си хареса Калфин за президент

Националният съвет на партията утвърди кандидатурата му
Обновена: 10 авг 2011 13:23 | 16 юли 2011 16:46,
598
БСП си хареса Калфин за президент
Снимка: архив, Булфото

Националният съвет на БСП утвърди кандидатурата на Ивайло Калфин за президент.

Членовете на Националния съвет избираха с тайно гласуване между пет номинации. Петимата кандидати, които останаха в надпреварата освен Калфин бяха Янаки Стоилов, Георги Близнашки, Иво Атанасов и Стефан Василев. 

Калфин получи близо 60 процента от гласовете и спечели още на първи тур, съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев.

Още по темата
При тайния вот бившият външният министър е получил 72 гласа, Янаки Стоилов - 35, Иво Атанасов - 7, Георги Близнашки и Стефан Василев - по 5 гласа.

По-рано преди гласуването отвод си направиха номинираните Татяна Дончева, Атанас Папаризов, Петър Курумбашев, Георги Гергов и Иван Гайтанджиев.

Според Станишев Калфин е възможно най-силната кандидатура, която може да консолидира и БСП, и левите избиратели и да намери своите обръщения, подход и комуникация с много по-широко гражданско общество.

Кандидатът за президент Ивайло Калфин заяви, че ще търси обединение на всички, които смятат, че Конституцията трябва да  се спазва, че институциите трябва да се уважават и че интересът  на гражданите е защитен тогава, когато в тези институции има плурализъм, дебати, а не се насажда омраза и арогантност към политическите опоненти.

Левицата ще стъпи на два успешни мандата на президента Първанов, но оттук нататък тази институция трябва да погледне доста напред, смята Калфин. Според него президентът на България трябва да положи всички усилия да бъде изградена дългосрочната визия за следващите 15-20 години на страната.

Според Калфин не трябва да се търси разширяване на правомощията на президентската институция, а прилагане на това,  което е разписано в Конституцията.

Решението за кандидата за вицепрезидент на БСП е оставено като следваща стъпка на Националния съвет на партията, каза Сергей Станишев. Според него кандидатурата на вицепрезидента трябва да  допълва тази на президента, трябва да бъдат добър тандем.

Според Станишев ГЕРБ имат три алтернативи, които са подчинени вече на стратегията как да не загубят изборите, защото балотажът към днешния ден вече е неизбежен за тях. Няма шанс - дори  кандидатът да се казва Бойко Борисов, да спечели на първи тур и вероятно това е причина той да не се кандидатира към този
момент, смята лидерът на БСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


598
Още по темата: Ивайло Калфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
572
0
 
2
 
! Отговори
Реди преди 12 години
Не искам евреин за президент на България, искам Българин!
571
1
 
1
 
! Отговори
Паша преди 12 години
Защо ми се струва ,че ще се хареса на американците и той!
570
1
 
1
 
! Отговори
Шопски преди 12 години
Едно е сигурно ,че не е мутра.Доста свежо от негова страна.
569
2
 
3
 
! Отговори
аааааа преди 12 години
Няма как президентът на България да се казва "Калфин". Не може главнокомандващия на държавата да е КАЛФА! (калфа - за незнаещите означава помощник, чирак, черноработник на майстора) НЕ МОЖЕ БЪЛГАРИЯ ДА ИМА КАЛФИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ
568
2
 
5
 
! Отговори
сурва преди 12 години
мръсно еврейско куче и преди в историята сме имали *** като теб за водач и болярите ни го заклаха като прасе не след дълго днес в 3-тата българска държава няма боляри и родово управление възпитавано от малко в родолюбие което да ни защитава затова честта за това благородно дело се пада на човек от народа време е някой да припомни на народа какво значението на думата -саможертва
567
2
 
5
 
! Отговори
сурва преди 12 години
*** за президент никога ще отдам живота за неговата смърт и горд с усмивка ще посрещна смърта неможеш 12 години в училще да възпитаваш някого в национализъм и родолюбие и след това вече порастнал и изградил характер да очакваш от него да седи със скръстени ръце и да гледа унищожението на България и българщината и на всичко във което е вярвал
566
7
 
6
 
! Отговори
Цвети преди 12 години
Поредната добра кандидатура на БСП! Калфин е политик утвърдил себе си и мисля, че много хора ще го подкрепят, дори и извън БСП.
565
1
 
6
 
! Отговори
Калфин преди 12 години
е добре отглеждана слива за "големия член" на Путин.
564
2
 
6
 
! Отговори
ТЪЖЕН СМЯХ преди 12 години
До 171- за каква кариера говориш бе, за какви 4 езика пишеш бе, за какви 5 лева ревеш бе- *** номенклатурни комунистически изчадия!!!
563
1
 
6
 
! Отговори
Акъл море преди 12 години
Няма да ми повярвате,но още преди повече от 20 год.,като видях "смелчаците" да минават на червен светофар, защото е демокрация,разбрах,че България си отива! Сега ви казвам,че който и да дойде на власт,няма да може да промени посоката на българската каруца,поела безвъзвратно надолу! Те дори не искат и да опитат,защото знаят,че това е невъзможно! Спасяване поединично е съдбата на всеки българин.
562
0
 
8
 
! Отговори
ПРЕСТЪПЕНАЛ преди 12 години
Мафиоти от цял Свят- съединявайте се!!!
561
1
 
3
 
! Отговори
АНАТЕМА преди 12 години
До 568- не като че ли, а бг е прокълната територия!!!
560
4
 
6
 
! Отговори
teo преди 12 години
Калфин, пак объркал си трамвая, червено създание!!! КАЛФА се става на стабилен майстор, а не на СерГЕЙ-ибрика, нито на Първанов-гоце, а най-малко на Доган-сергей, сава, ангелов!! ОБЪРКАЛ СИ ТРАМВАЯ ПИЧ!!! Помня те като идва във "Фазан" Русе и се разочаровах от теб!!! Твой си е избора, мафиоте!!!Само ти ще съжаляваш!!! ОК?
559
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде, остава само и някой гей да намерите за вице и сте пушка
558
8
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Тия всичките бесепари са супер гадни мазни влечуги. Да им е..а майката на всичките.
557
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунист за бой се стяга Комунист се за бой стяга, мята пушка на рамо: - Сбогом Гоце, сбогом Калфин, сбогом мила Мая пчеличке; аз отивам в боя люти, дет се гине, дет се мре! Шест месеца изминаха, майка сина не виде. Една сутрин писмо стига, майка мисли син пише, а в писмото два-три реда, от Затвора собщават: "Твоя син е веч с присъда Цецо го арестувА той ни беше добър другар и отличен партизан." вместо майка да заплаче гордо вдигна тя глава, че отгледа такъв син, за партията да краде.
556
7
 
11
 
! Отговори
крадци преди 12 години
те са си го харесали ...ами ние дали го харесваме???мръсни крадци
555
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи никой не очаква опонентите да харесат кандидата на БСП. Но това не значи,че не виждат достойнствата и шанса му. И ще го плюят докрай.Всеки решава за себи си ! Ако никой не ми хареса, ще пусна невалидна бюлетина, но за Бойко и пр. никога няма да гласувам. Аман от мутри и ренегати !
554
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борбата за кокала е в разгара си, комунистите предлагат свой човек, бивш министър, надежден другар изпечен в далаверитеУспех да му пожелаем!
553
6
 
13
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Егати голямата и стара червена партия след като не може да си избере кандидат президент от нейните редици ИНАЧЕ ПРИКАЗКИ ГОЛЕМИ