3 пъти на ден: Ало, ало между боса на НАП и Дянков

Ученик с шеф във война не може, призна Красимир Стефанов
18 юли 2011 10:08,
85
3 пъти на ден: Ало, ало между боса на НАП и Дянков
Снимка: архив, БТА

Масови проверки на НАП започват през лятото по отношение на неплатените осигурителни вноски, обяви шефът на агенцията Красимир Стефанов.

Основно ще се проверява дали работещите са с трудов договор и дали при договор на четиричасов работен ден той се спазва. Концентрацията на инспектори ще бъде по Черноморието.

"Извадили сме данните на 164 000 българи, които са с подобни трудови договори. 80% от тях според нас са нереални и затова започва проверка на всички тези фирми. Санкциите са до 15 000 лева. Ако се докажат нарушения, допълнително можем да доначислим липсващите пари и лихвите по тях", обясни данъчен номер едно пред bTV.

По думите му 320 милиона лева от общите липси – 622 милиона лева, в държавния бюджет идват именно от грешно планираните осигурителни вноски. Друга част се запълва от несъбирането на корпоративния данък, който е пряко отражение на дейността на фирмите през миналата година в кризата.

Парите от ДДС обаче ще бъдат събрани, обеща Красимир Стефанов, като отбеляза, че само за месец агенцията е наваксала 42 милиона лева. Така НАП ще изпълни 96% от липсващата сума.

Критиките на финансовия министър Симеон Дянков срещу дейността на агенцията Стефанов коментира с липсата на комуникация, която вече е в миналото.

"Ученик с началник във война не може да бъде. Имаше критики от негова страна, но началникът има право да изисква повече. Още повече в НАП, която е мащабна като дейност. Надали някога 100% ще бъде подредена къщичката, но досега не му беше представяна синтезирана информация. От месец и половина обаче сме в постоянен контакт – чуваме се сутрин, обед и вечер", обясни данъчен номер едно.

Той коментира и думите на финансовия министър относно прикриване на бизнесмени и липсата на санкции срещу тях.

"На централно ниво НАП никога не е опъвала чадър над когото и да било. Проверява се дори действащ вицепремиер. На местно ниво обаче има физически лица с нелегален бизнес и там обществото ги знае, но няма активност. Може би затова остана привкус, че местни бизнесмени остават ненаказани за ДДС измами. Но това не е само проблем на НАП", обясни Стефанов.

Според него в институцията, която ръководи, са признали наличието на корупцията, като начин за справяне с нея.

Той обяви, че до момента има над 70 служители, които са били уволнени, а срещу някои от тях дори са издадени ефективни присъди на първа инстанция. Работи се тясно и с други институции като МВР, ДАНС и прокуратурата.

На въпрос дали мястото му като директор на агенцията е под въпрос, той отговори, че на такива места столът винаги се клати и никой не се е родил вечен.

Според него обаче последните оценки на Дянков – и публични, и лични, са в положителна посока.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: НАПКрасимир Стефанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
23
 
! Отговори
Математик преди 12 години
Задачка за двамата от снимчицата:Цецко (името е случайно и нямна връзка с действителни лица!) имал една тъща и за 2 години си купил 6 апартамента средно по 100000 евро всеки. Ако Цецко имаше 2 тъщи, колко апартамента от същия вид щеше да си купи за още един мандат (4 години)? Колко средно трябва да печели една тъща годишно за да осигурява такъв стандарт на зет си?
21
1
 
16
 
! Отговори
бай Курти преди 12 години
Пак ли ви е малък бюджета бе крадци... а да явно чеверметата на ГЕРБ са излезли малко по скъпички и сега трябва да обирате пак хората..
20
0
 
11
 
! Отговори
ГРУХТЕНЕ преди 12 години
В тази скапана държавица 21 години САМО СЕ ГРУХТИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!
19
1
 
17
 
! Отговори
Кубрат преди 12 години
До кога ще мачкате българите с данъци? Не ви стигат парите за далавери и мачкате българския народ а само той плаща данъци. Влезте в *** махали и съберете някъкъв данък. Поне сметта да си плащат. Тагава ще ви призная за приходна агенция.
18
1
 
11
 
! Отговори
Мазников преди 12 години
"Те бяха селяни, които меришеха на лук и вкиснато и под мустаците увиснали живота псуваха сърдито...". Това бяха недодяланите и необразовани герберасти преди, а сега - мазните им свински физиономии бъкат отвсякъде!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАх то напаво з смях да стант и да не знаят мислите ли че парите отново не биха ги изкошили !
16
1
 
15
 
! Отговори
Фейс контрол преди 12 години
Тия двамцата на снимката - Краско и Роско не ви ли приличат на две добре охранени свинки с мазни зурлички и двойни гушки - сладури, пък началникът им Мони Пицаря - един гърчав и накълван. Не може така ... дайте да си отгледаме и охраним финансовия министър, че по него ще съдят за хала на държавата. Я вижте по другите европейски страни какви добре охранени финансови министри са си отгледали - отдалеч си личи как преливат от благоденствие.
15
2
 
12
 
! Отговори
112 преди 12 години
За да му обясни как да покрие делаверите на Цветанов. То не бяха апартаменти, то не бяха пари и всичко това Цецко си го е изкарал , с честен труд бе хора, нищо не е откраднал бе. Няма да го изкарваме престъпник, я. Та той е главния охранител на държавата.))))
14
0
 
5
 
! Отговори
sts преди 12 години
zashto sled kato shte ima proverki na takiva firmi i rabotodateli,tova se obyavyava vav publichnoto prostranstvo, za da moje tezi hora da vzemat merki i da ne badat razkriti nali????zashtoto ne mogat veche da gi predupredat po telefona nali im gi podslushvat.samo che ne vsichki balgari sa tapi ovce nyakoi od nas razbirat za kakvo stava vapros.tozi maznyo mai tryabva da si podade ostavkata,mnogo nagal vze da stava.
13
4
 
10
 
! Отговори
ИЦО ХАЗАРТА преди 12 години
Който ми сложи минус - СИНЪТ МУ ЗЕТ ДА МУ ДОВЕДЕ,лекарства само да купува с Джакпота от лотарията
12
2
 
27
 
! Отговори
ИЦО ХАЗАРТА преди 12 години
Уядени ***!!!Показват Оливие а за Апостола нито думаТази държава повече не е Българска-водещите новини сутрешно са за Този Мазньо и какво се изакал пак УорликС всеки един изминал ден се убеждавам,че трябва да се емигрира-и там ще стана патриот,явно тази държава НЕ ГО заслужава-пълно е само с ***,тя е мащехаПОКЛОН пред големия човек,който сед обръща в гроба ако ви гледа-БУКЛУЦИ
11
2
 
24
 
! Отговори
Мунчо преди 12 години
Ше се сети за Апостола някой, който има национално съзнание!Нацонално съзнание имат нациите. Ние не сме Нация, не сме и държава!Нацията и държавата имат един неотменим атрибут: Народ!Ние не сме народ! Ние сме население.В този смисъл България е просто едно Населено място!
10
1
 
20
 
! Отговори
Тушира Микура преди 12 години
Не разбрах кое се е подобрило в това правителство, като до тук сме с 580 МИЛИОНА лева НАЗАД несъбрани пари само от НАП. Ами останалите ? Ами това че корупцията не само че не секна, ами се засили още повече, ами монополите в цените на ВСИЧКО - gsm, горива, основни храни ? Там където не могат се вижда, че БГ пазара е НЕконкурентноспособен, примерно алкохола и цигарите, кой ти пие вече пикнята наречена БГ бира, като клошарската бира от Кауфланд по 88 стотинки (примерно) е в пъти по-добра от нашата
9
3
 
20
 
! Отговори
Ясно! преди 12 години
За проблема в бюджета разбраха и от НАП.Парите ги няма, ще платят най-бедните, както до сега.А тази държавна администрация >140 000 и полиция = 60 000 хиляди, с какво ще помогне? :))
8
1
 
8
 
! Отговори
masti преди 12 години
уе-уе по три суирки на ден
7
2
 
14
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Питай пудела Цвъки!Нали му покри всички далавери с апартаментите!
6
3
 
8
 
! Отговори
/ преди 12 години
Стефанов да не съобщава само колко служители е уволнил ами да каже какви условия за работа им е създал.Има случаи в провинцията къэдето инспектори са принуждавани да пътуват по няколко пъти за да бъде спестено от квартирни разходи.
5
2
 
15
 
! Отговори
Куранага Стана преди 12 години
*** ли е мазньока на снимката?Плаща ли добре за задно разчесване??
4
0
 
16
 
! Отговори
Георги Петров преди 12 години
Ако този е ученик защо е на шефското място?
3
2
 
36
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
От тези три пъти дали днес ще се сетят да споменат името на Апостола - Васил Левски ???174 години от рождението му.Поклон!Пред единствения българин, отдал живота си на България !То Днес.Бг не се сеща, а за тях...та те не са българи....поне по действията си....