"Люлин" незаконна, че и "Марица" и "Хемус", обяви Станишев

Не били заснети и нанесени в картите на кадастъра
Обновена: 21 юли 2011 13:39 | 21 юли 2011 13:39,
306
"Люлин" незаконна, че и "Марица" и "Хемус", обяви Станишев
Снимка: БТА

Цялата автомагистрала "Люлин" и 30-те километра на "Марица" са незаконни, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на брифинг в Народното събрание.

По думите му, за да бъдат законни, тези пътища трябва да бъдат заснети и магистралните участъци трябва да бъдат нанесени в картите на кадастъра.

"Това е изрично законово изискване, а не е направено от регионалния министър Росен Плевнелиев и неговата администрация", добави лидерът на БСП.

По думите му, за да угодят на премиера Бойко Борисов и министър Плевнелиев, институциите нарушават закона, защото същевременно на пуснатите участъци има издадено разрешително за ползването им.

"За какъв правов ред можем да говорим и кой носи отговорността? Дотук с легендата на Росен Плевнелиев, че те са първите, които строят законни магистрали", подчерта Станишев.

Той коментира, че регионалният министър много обича да говори за своята строителна "библия" и да упреква предишното правителство, че строеното от тях не е законно.

Станишев посочи още, че за новата отсечка на "Хемус" не са извършени и отчуждителни процедури, а законни били само между 120 и 150 метра от 7,5-километровата отсечка на автомагистралата, на която премиерът направи първа копка в понеделник.

По думите на Станишев, изводът от това е, че както строителството на пътища започва незаконно, така и приключва при управлението на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Глупости. Станишев става смешен в тази си политическа слабост
288
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 12 години
До къде ли ще стигне Станишевв опитите си да опетни Герб.В последно време работата му се състои само в това. Мисля, че всички се радват на магистралите и са доволни от факта, че се мисли за пътищата.
287
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ГЕРБ добре правят ,той станишев освен да търси под вола теле друго неправи
286
0
 
1
 
! Отговори
Николай преди 12 години
Как пък не млъкна и не се засрами този мишок. Заряза страната в криза, не построи нито един свестен път, камо ли магистрала. А сега дори има наглостта да критикарства. Оказа се, че това, което вчера е казал са глупости. Магистралите са си в кадастъра и всичко е изрядно, но дори и да не бяха заснети, това е само бюрократична подробност. Важното е, че са построени (от ГЕРБ) и по тях вече пътуват автомобили. Лошото е,че медиите не отразяват позитивните новини, а само глупостите на наглеци като този
285
0
 
1
 
! Отговори
Амидала преди 12 години
Ако слушаме Станишев, хора няма да станем. През това управление се направи първата магистрала ("Люлин") с акт 16. Така, че няма нищо незаконно в действията на правителството.
284
2
 
0
 
! Отговори
Кадир преди 12 години
МАГИСТРАЛИ ПОСТРОЕНИ ПРЕЗ ПЕРИОДА 2004 - 2008Когато фактите говорят ,и Бойко Борисов трябва да мълчи.1. На 30 декември 2005 г. е открита отсечката Шумен - Каспичан с дължина 12,8 km2. / Карнобат Бургас/ Участъкът е с дължина от 35,2 km. Той започва от края на 325-ти km и стига до края на магистралата при последния 360-ти km, където тя свършва при пътния възел на бургаския кв. Ветрен и първокласния път гр. Бургас Участъкът е в експлоатация от 2 ноември 2006 г.3. Лот 1 - между Оризово и Чирпан .Участъкът е с дължина от 38,7 km. Първият подучастък e в експлоатация от 1 юли 20064. Вторият подучастък между Чирпан и Стара Загора от края на 186-ти km до 208-ми km действа от 5 октомври 2007 г. или 22 км.5. На 16 май 2007 е открит готов участък от 16,6 км между Харманли и Любимец.6. На 31 януари 2007 година е открита първата отсечка от магистрала Струма, която е с дължина 19 км от Драгичево до Долна Диканя.Общо построено от правителството на Станишев 144.3 км.
283
1
 
1
 
! Отговори
Боко Тиквч. преди 12 години
Хамстера пак започна да църка жално. Никой не слуша вече мишко жалка, Гоцето ти открадна "партийката" без да се усетих.
282
1
 
3
 
! Отговори
мери-попинс преди 12 години
Този мухъл,не само ,че няма срама но и е *** като ***.Но реално,галоша вършичудесна работа.Значи не си и ***.Нямам идея,как гледаш детето си!!!А и тая, детоте е ВЗЕЛА ОТ СЪЖАЛЕНИЕ- господ да и е на помощт с такъв бацил.Толкова си жалък,че чак ми прилошава.
281
2
 
4
 
! Отговори
човек преди 12 години
каквото каже бойко е света истина , каквото кажат други за бойко е коварна лъжа . чл.1 от закона на герб . хора с такова мислене докараха и държаха на власт бкп 45 г.
280
0
 
4
 
! Отговори
ССС преди 12 години
Не били закониии ***. А че харчите милиони за гориво без фактури ЗАКОННО ЛИ Е !! *** ДОЛЕН !!! НЕ ТЕ Е СРАМ КАКВО ТИ ИЗНАСЯ ТОВА ГОВОРИШ !!! МРАЗЯ ГО !!!!
279
0
 
4
 
! Отговори
селянин преди 12 години
А ккой пък се интересува от твоето мнение:нито си компетентен,нито зависи нещо от тебе,само дириш как да изнервиш хората та да се намери некой да ти отреже тиквата куха,най-наккрая...?!Аман от измислени червени "герои" - оратори...!На всичкото отгоре - и с обратното си сексуално поведение - настройваш всички нормални люде "против",а не за идеята ви калпава.Сещай се,Антоне Кутев,мамин льоспарник мързелив и лукав!Липсата на морал и възпитание са ви лош учител,а градиращата алчност - ви съсипва.
278
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е тоя с тия глупости кадето ги говори няма и 1% да събере на следващите избори. дори и които са на хранилка в бсп няма да гласуват за него.
277
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя ако ми е к.р ще му отрежа главата.
276
1
 
17
 
! Отговори
gerber преди 12 години
*** да *** и *** мръсен.На тази гнида не му ли омръзна да се показва.
275
5
 
1
 
! Отговори
44 преди 12 години
Чета по долу коментарите и си мисля- много простотия има в тая България.Винаги ще сме на този хал с такъв *** народ.Прочетете отсреща блога Диктатура на пролетарията или демокрация. Дано нещо ви светне в тъпите мозъци
274
2
 
7
 
! Отговори
бас преди 12 години
А с Бузлуджа как е ,има ли я в кадастъра
273
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Довиждане
272
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И той незаконно е на свобода,***...Ако червените кхмери не бяха обсадили цялата прогнила крими-"съдебна" система,то тоя заек отдавна да търка наровете на ЦСЗ,барабар със турската му приятелка със незаконните му сараи.Но комуниста е *** човек-напълнил си джобчетата и ламти за още и още...Е тая наглост и алчност ще ги погуби рано или късно!
271
3
 
3
 
! Отговори
до ritci преди 12 години
Ей,отворен, вярно е, че се напукаха къщи от взривове и не само във Вонеща вода, ама първо думата ремонтиран не отговаря на това което е направено,щото пътя на мого места е по изместено трасе,има пусната трета лента в отсечката Гурково - Предела, и освен това е ремонтиран целия проход, а не част от него. Друге въпроса касе е строяло,ама исега не се строи по-добре и още се извозва димитровградска пепелина към Тракия - всеки който минава по пътя Димитров град - Стара Загора всекидневно го вижда!
270
2
 
7
 
! Отговори
рори преди 12 години
Ей, някои хора сън не ги лови от злоба и безсилие, от пръстите си изсмукаха и незаконни магистрали! Вярно, бедна ми е фантазията, аз не бих се сетила да обявя за незаконно нещо, което се наблюдава от половината свят! Евала Станишев нямаш равен в импровизациите, манипулациите, откровените лъжи... И не те е срам!!!