БСП иска от септември минимална пeнсия = 143,16 лв.

ГЕРБ възропта срещу исканото увеличение от 7,08 лв.
Обновена: 26 юли 2011 16:52 | 26 юли 2011 16:30,
132
БСП иска от септември минимална пeнсия = 143,16 лв.
Снимка: архив Булфото

От левицата предлагат минималната пенсия от 1 септември да стане 143,16 лева. В момента размерът й е 136,08 лв.

БСП настоява и за увеличение с 30 лв. на обезщетението за отглеждане на малко дете, което в момента е 240 лв.

"Добре че дойдоха изборите, че да вдигнете минималната работна заплата. Първо щяхте да вдигате всички пенсии, след това вдигнахте само минималната пенсия, а накрая – само вдовишките добавки. Сега ви предлагаме да вдигнете минималната пенсия с 5,2%".

Така шефът на Комисията по труда и социалната политика Драгомир Стойнев (БСП) обоснова от парламентарната трибуна двете искания на левицата.

"Никой няма да възрази да бъде увеличена добавката за отглеждане на малко дете на 270 лв. Не вадете доводите, че това не е съгласувано със социалните партньори", подчерта депутатът.

Стойнев попита кой социален партньор би възразил срещу това: "Имаме демографски проблем и след около 50 г. ще сме около 5 млн. души, затова направете този жест", отбеляза той.

Според депутата от ГЕРБ Светлана Ангелова народните представители предлагат промени в бюджета за социално осигуряване без необходимата финансова обосновка.

"150 млн. лева са нужни за вашите промени, откъде ще ги вземете? Правите си сметки без кръчмар и как ще платите сметката за вашия популизъм? Най-важното за вас е да хвърлите предизборно предложение и да привлечете вниманието преди вотовете, както направихте през 2009 г., когато дадохте 825 млн. лева за българските пенсионери", заяви Ангелова.

Тя подчерта, че за ГЕРБ по-важна е финансовата стабилност на страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Минималната заплата от 270лв. е ПОД ПОЛОВИНАТА ОТ МИНИМАЛНАТА СПРАВЕДЛИВА ЦЕНА НА ТРУДА Необходимо е не замразяване, а промяна в ЦЯЛАТА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА И ДАНЪЧНА СИСТЕМА У НАС!!!Какви са минималните жизнени и социални изисквания:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е физически геноцид!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 686лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва социален геноцид!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва Национален геноцид Защото децата ни възпроизвеждат нацията...!!!ИЗВОД:- Минималната издръжка на четиричленно семейство с двама работещи, ТРЯБВА ДА е 2112лв!!! - Днес средната заплата е само 640лв..., а семейният ни доход е 1280 леваОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!!Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!- За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят: Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Конституцията постановява:Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество- Къде е казано, че доходите на физическите лица СЕ РАЗЛИЧАВАТ по нещо- Къде е казано, че ТРЯБВА да има тавани в данъчното, социалното или другите видове осигуряванияНапротивПак по Конституция не се допуска никаква дискриминация:Чл. 6.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, лично и обществено положение или имуществено състояние...Днес ДВЕ ТРЕТИ от пари ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА, Финансовата диващина на Дянков, наречена Пакт за ликвидация на българския народ и Държава, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЕТА, защото така се ограничават правата на Народното събрание и ПРАВОТО НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕА ДЯНКОВ ИСКА ДА УЗАКОНИ ТОЗИ ГРАБЕЖ В КОНСТИТУЦИЯТА!!!
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що триете коментари, който ясно си казват, че тва е просто един предизборен трик ве
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еха.... БСП-то се загрижили за народа и то кога ??? 1 месец преди изборите...хехе
121
1
 
5
 
! Отговори
човек преди 12 години
странно се получава , уж герб е дясна партия пък постоянно нейни представители обвиняват различни професии , колко неприлично високи доходи имат . дори бойко недоволстваше ,как един сърдечен хирург може да получава 40 - 50 000 лв. месечно , не можело да получава повече от него . нещо сбъркано има - уж правят дясна политика ,а същевременно мачкат малкото бизнес дето го има , народа с ниски пенсии и се възхищават на тодор живков . тоест те са НЕЩО НЯКАКВО ТАКОВА ЛАКОМО И НАГЛО .
120
2
 
9
 
! Отговори
Келеша преди 12 години
Алчен народ, ламти за 70 евро пенсия, а герб се чудят как да закърпят онези пари в пликчетата!
119
1
 
8
 
! Отговори
До 120 преди 12 години
Защото Масларова трябваше да си купи Бентли, ама и ти си един.....
118
3
 
8
 
! Отговори
но комент преди 12 години
не ни трябва да излизаме на улицата.Трябва да направим нещо простичко-на изборите-нито една бюлетина за Герп!Много искам да им видя мазните физиономии след това.Герп разчитат на ***, но все още българите сме повече от ***, и трябва да им го покажем!
117
1
 
7
 
! Отговори
гроб преди 12 години
хе, бсп много пари искат!!!! до кога ще сме последни по доходи ..Албания вече ни подмина...бсп и те като герб еднакво мислят...реялно за сегашните цени минималната трябва да е 500 лв, а минималната пенсии да е 200 лв.както с тръгнали герб с увеличенията трябва още 20 г. да минат за да стигнем тия доходи.Предполагам че няма никъде в европа пенсията да е по голяма от минималната заплата.
116
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудя се защо БСП не вдигна пенсиите и заплатите по тяхно време?Но добре си спомням цинизма и иронията на мазната Масларова.
115
4
 
8
 
! Отговори
споко преди 12 години
ГЕРБАВИ ТАЛИБАНИ!
114
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На кой му пука смешно ли е, не е ли? Ако ви пукаше, сега щяхте да сте на площада, *** такива!!!
113
1
 
1
 
! Отговори
до 115 преди 12 години
Не е смешно?
112
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Мечтая да си направя магистрала от Вършец до Банкя. Ако някой някой ден седне да я прави, да знае, че аз съм мечтал за нея". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на символичната първа копка на участъка от АМ "Марица" от Димитровград до Харманли.Вие с пенсии го занимавате...
111
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че 7 лева по 1 милион човека, това са си 7 милиона лева! Тиквата 1 км магистрала ще направи, поне 3 ленти ще отреже! Цял месец по медиите ще го хвалят! Да не е луд да хвърля пари на вятъра? хахаха
110
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, бе, били 100 пъти по-ниски...нали и тогава ревахте като прокажени? Или вече не помните?(типично по български)
109
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък искам от септември заплата 900 евро и Бойко тиквата в затвора.
108
2
 
11
 
! Отговори
споко преди 12 години
Вчера гледам един от дупетатите на герпа-Иван петров-то гуши, то шкембета-не върви а се търкаля.
107
1
 
11
 
! Отговори
106 преди 12 години
абе ти наистина ли си вярваш като пишеш ? или пишеш само квото ти е наредено ?не бяха по-високи, но цените бяха 2-3 пъти по-ниски
106
0
 
15
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Ейййй,7 лева/3,50 евро/ на месец на най-бедните пенсии и край-фалира държавата!Баси талибаните!
105
0
 
5
 
! Отговори
bolka преди 12 години
Една проста сметка показва, че при едно дете в семейство, каквито са повечето в Б-я, ще се изплащат примерно 100 лв детски. Но... едно ромско /използвам съвременната дума/ семейство има не по-малко от 4-5, та дори 6 и повече деца. И тогава държавата на вас ще ви изплати 100 лв, а в тяхното семейство - съответно 500, 600 и повече лв. И откъде да се вземат толкова пари? Пак от родителя, който работи! Така че защо да се увеличават детските? Не трябва да има таван за този, който работи!