Отнети са лицензите за данъчни складове на Лукойл

Решението на Агенция "Митници" е влязло в сила вчера
Обновена: 27 юли 2011 17:55 | 27 юли 2011 08:48,
467
Отнети са лицензите за данъчни складове на Лукойл
Снимка: Агенция "Митници"

Агенция "Митници" отне лицензите за данъчни складове на "Лукойл", съобщиха от ведомството.

"С решение на директора на Агенция "Митници" се прекратява действието на лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал "Росенец" на лицензирания складодържател "Лукойл Нефтохим Бургас" АД", гласи съобщение на сайта на агенцията.

Решението е връчено на дружеството на 26 юли 2011 г. и влиза в сила от тази дата.

Още по темата

Пред БНТ шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов обяви, че лицензът се отнема, защото производството не отговаря на изискванията на Закона за акцизите.

Още в средата на юли той намекна, че ако "Лукойл Нефтохим" не върже измервателните си уреди със системата на митниците, ще спре работа.

Танов обясни, че законът позволява на рафинерията всичко, което се намира в завода, да бъде преработено в готов продукт, но по-нататъшна дейност няма да има.

Той обясни, че вече 15-и ден служители на митниците проверяват Лукойл, след като стана ясно, че там няма монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара.

Според Танов единственият начин да се възобнови производственият процес оттук нататък е след като се монтират измервателните уреди, от компанията да поканят представители на митниците, които да проверят и евентуално да бъде върнат лицензът за производство.

По-късно днес представители на Лукойл ще се срещнат с вицепремиера Симеон Дянков, за да обсъдят бъдещето на рафинерията.

Преди време Дянков също обяви, че лицензът на "Лукойл Нефтохим" ще бъде отнет, ако не се изпълняват изискванията по закона за акцизите и данъчните складове.

Според вицепремиера дори това да се случи, в страната няма да настъпи криза за горива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


467
Още по темата: ЛукойлАгенция Митници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цигарите, алкохола и бензина са трите стоки където стават най-големите данъчни измами! Ако ГЕРБ запуши пробийните в системата спокойно биха могли да намалят 10%-ния данък на нула!
360
0
 
1
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Задължително е да вкарваме от Лукойл, така ли? А може ли да вкарваме от други производители на по-ниски цени?
359
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Георги Кадиев: Заредете си резервоарите, момчета!meto76.blog.bg/politika/2011/07/27/georgi-kadiev-zaredete-si-rezervoarite-momcheta.790929
358
2
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Докато тук опонентите ми продължават да пишат смислени неща, аз ще продължавам да си копи-пействам каквото Кутев ми е дал. Хем е по-лесно, хем ми плащат за това. А вие сте ***.
357
1
 
0
 
! Отговори
До 350 преди 12 години
Дай логично обяснение на гнева на Златев и заплахата му,че правителството до 10 дни ще падне,ако не е засегнат,както ти твърдиш.Прочити 346,там е истината.
356
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Танов обясни, че законът позволява на рафинерията всичко, което се намира в завода, да бъде преработено в готов продукт, но по-нататъшна дейност няма да има. В Росенец и в завода има нефт за поне 40 дена работа на понижена мощност - до тогава проблема ще се решиТой обясни, че вече 15-и ден служители на митниците проверяват Лукойл, след като стана ясно, че там няма монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара Танов да не би да иска да каже че ЛукОил сипват на око? Друг път! Всичко което се сипва в цистерни или се подава по тръбите към базите се отчита, и само няколко човека има достъп до записващите устроиства! Като цяло каквато и далавера да се върти с акцизи и данъци без хора от НАП, митници и др. такива няма как да стане! Танов прати митничари и след като 10 дена ровиха и нищо не откриха явно се изнерви! Както и да е - ако завода спре около 2000 човека пряко заети ще останат без работа, държавата губи 40 милиона месечно (толкова излезе на червено Дянков когато завода спря за ремонт). Лукоил ще продължи да произвежда в Турция,Румъния и Сърбия, а ние ще внасяме пак от там! Народа много хубаво го е казал: "който не целува ръка навреме, после целува дупе на колене"! Така че хубаво е да се правим на мъже, ама трябва да се внимава пред кого и как!
355
0
 
1
 
! Отговори
ре 354 преди 12 години
И защо да не влизаме в търговския регистър, бе? За да не разберем, че Лукойл Нефтохим и Лукойл България са собственост на един и същ регистриран в Холандия холдинг?
354
3
 
4
 
! Отговори
Читател преди 12 години
За какво спорите? PR и на ББ и на Златев е Д. Дамянова. Вие си правете изводите.
353
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Далаверата с неплащане на акцизите е огромна и борбата ще бъде епична! Тук говорим за стотици милиони левове, които годишно се източват от бюджета!
352
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ГЕРБ а ДЯНКОВ се изправи срещу Златев. Сега е интересно да видим потта по челото на Богът Слънце
351
1
 
7
 
! Отговори
българина преди 12 години
Законите са едни и същи за всички в тази страна.Наистина досега никое правителство не посмя да застане на пътя на голяма чужда компания без значение каква по народнст е в крайна сметка те са на наша територия и трябва да спазват нашите закони какви то и да са!Интересно защо все още няма реакция от страна на Станишев и Доган а само кадиев призовава да заредим резервоарите ??????????
350
2
 
7
 
! Отговори
uraaaaaaaaaa преди 12 години
това е най-добрата новина от началото на годината! вече и аз съм от ГЕРБ!!!!!
349
3
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели, Със свръхлиберализма си Дянков бездейства и все повече прилича на Прасе което се ослушва в тиквите. - Облагане само на депутатските безотчетни пари не стига, защото в България ИМА ПАРИ за нормални заплати и пенсий, и за форсирано развитие на икономиката, без да се застрашава макрофинансовата стабилност? Много е просто... От СВРЪХЛИБЕРАЛЕН, трябва ВЕДНАГА да преминем към ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел:1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно на 2-ри август ФАЛИРАТ За да излезем от Американската криза с НОВИЯ БЮДЖЕТ ТРЯБВА:1. За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!2. За останалата печалба данък печалба ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките и от работна заплата) и да се удържа при източника, а не зад граница - тогава в бюджета от тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите и осигуровките на всички българи, а отделно от това, съгласно Чл.60 от Конституцията ни, таваните за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!
348
1
 
0
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 353: Каквато е разликата между краставицата и зъбното колело (отговарям от името на 335, при все че не те имперсонирах аз). Доволен?Дай още някое сравнение от типа "какво е общото/различното между луната и киселото мляко?" Забавлявам се искрено.
347
1
 
5
 
! Отговори
до 354 преди 12 години
Да, да. Безсмислено е да влизам, безсмислено е да се информирам, безсмислено е да разсъждавам. Смисъл има само да съм ***, ограничен, и да подкрепям безрезервно партията майка, без да задавам въпроси. Комунизма си отиде, другарю ;)
346
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви са тез аномалии бе другаре?! Бойко затваря складове на "приятеля" си, а вие ревете на умряло:)))Радвайте се бе другарки и другари!!!
345
5
 
7
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Каква стана тя, комунисти?Нали Вальо Златев беше приятел на Бойко Борисов?Нещо ви издишат приказките.;)
344
0
 
3
 
! Отговори
Presata преди 12 години
Лукойл ще подава точни отчети на данъчните чак в края на годината 22 юли 2011 г.Месец след изтичането на крайния законов срок за монтиране на датчици за оборота на гориво в данъчните складове бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим" обяви, че окончателно ще изпълни това свое задължение и ще се свърже с Национална агенция по приходите (НАП) чак до края на годината.Техническите съоръжения са задължителни според Закона за акцизите и данъчните
343
3
 
2
 
! Отговори
Бейлис преди 12 години
Вот на недоверие - провал в енергийната политика.
342
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румен Петков: Твърденията за контрабанда на "Лукойл" са "клевета" Депутатът от БСП и бивш вътрешен министър Румен Петков защити бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим", заплашена от финансовото министерство с отнемане на лиценза за митнически склад и преустановяване на производството на горива, тъй като не е монтирала в срок изискваните измервателни уреди.Ето кой иска Лукойл и Златев да продължат да си въртят контрабандата :)