Шефът на НС подкрепи Цветанов за парите на МВР

"Не бива средствата от една секторна политика да са за сметка на друга"
Обновена: 31 авг 2011 09:32 | 31 авг 2011 09:32,
39
Шефът на НС подкрепи Цветанов за парите на МВР
Снимка: БТА

Председателят на парламента Цецка Цачева се обяви против намаляването на парите в сектор сигурност за сметка на образованието и науката.

„Не бива средствата за една секторна политика да бъдат за сметката на друга секторна политика. Категорично повече средства за образование, здравеопазване, наука, социални дейности, но при хармонично балансиране така, че това да не бъде за сметка на секторите „Сигурност”, „Отбрана”, „Правосъдна система”, заяви шефът на НС пред БНТ.

Спорът за парите на МВР тръгна от изказване на финансовия министър Симеон Дянков, че предвижда в бюджета за следващата година да бъдат намалени парите в сектор сигурност и да бъдат дадени за образование и наука.

Отговорът на силовия вицепремиер Цветан Цветанов не закъсня. Той заяви, че не Симеон Дянков определя бюджета, а парламентът.

В крайна сметка стана ясно, че двамата са се разбрали и парите на МВР няма да бъдат намалени.

Още по темата
През новата пленарна сесия на НС, което се събира днес за първи път след лятната ваканция, основен приоритет ще бъде приемането на бюджета за следващата година, заяви още Цачева.

Според нея акцентът за разпределянето на средствата трябва да бъде в онези сектори, които да повлияят върху комфорта на всеки български гражданин и водят до увеличение на доходите.
 
Цачева беше категорична, че до Коледа НС няма да има нови ваканции.

„Няма да допусна подобно нещо“, зарече се тя.

Възможно било парламентът да има обаче по-различен работен режим за седмицата около изборите и евентуалния балотаж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Дянков е разумен министър
31
4
 
1
 
! Отговори
пенчо преди 12 години
"Цачева беше категорична, че до Коледа НС няма да има нови ваканции. "Браво, стига с тези ваканции, почерпушки и т.н.Това Правителство ще бъде преизбрано, само дивиденти носят на страната ни!!
30
4
 
1
 
! Отговори
60163 преди 12 години
Браво за управлението на ГЕРБ!
29
5
 
1
 
! Отговори
Милка преди 12 години
Явно виждаме, че финансовото състояние на страната ни не е идеално, но пък за сметка на това правителството се справя много добре!
28
4
 
1
 
! Отговори
Калоян преди 12 години
Виждаме, че кабинетът се справя с финансирането на МВР и без помощ от страна на дарители, така че това е поредния положителен факт за управлението на Герб.
27
6
 
0
 
! Отговори
Цецка и Цуци номер 1 преди 12 години
Браво Цеце. По точно не можа да му го обясниш на това недоразумение на природата Дянков.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В тея луди времена е нормално шефа на парламента да подкрепя безрезервно партийния си лидер.Сбогом парламентарна република.
25
2
 
10
 
! Отговори
www преди 12 години
МВР е една безконтролна яма за изтичане на парите на данакоплатеца. Що се отнася до това, дали данакоплатеца ( не дай си Боже чужденец) може да разчита на помощта на редовия ( а и не само на редовия) полицай... ами няма как да стане... всички са ***, които не говорят и правилен български, какво остава за обноски, чижди езици и т.н. Съгласен съм да се съкрати бюджета на МВР и да се увеличат бюджетите в социалната сфера.....
24
2
 
9
 
! Отговори
преди 12 години
Цветанов ги е намерил тези и ги е сложил на тези длъжности,те никога няма да кажат нищо лошо за него .Те са негови слуги докато народа не ги махне,това е положението.А че за нищо не стават това е факт!
23
4
 
18
 
! Отговори
Oleee преди 12 години
МВР е абдикирало от задълженията си! Редовите полицаи са юридически неграмотни и не са в услуга на данъкоплатеца! Плащаме 1,5 млрд лв годишно на МВР за да охранява престъпниците! Това е пълен абсурд! Хората не вярват на МВР и не разчитат на МВР! Затова и престъпленията са се увеличили - престъпниците не се респектират от МВР! Само през последните 2 дена имаше 3 побоя над служители на МВР! В МВР СА НУЖНИ НЕЗАБАВНИ РЕФОРМИ - ЗАКОНОДАТЕЛНИ, АДМИНИСТРАТИВНИ И ПОДБОР НА КАДРИТЕ!
22
7
 
8
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Докато неграмотниците като теб имат право на глас, оправия няма да има. Да не можеш да напишеш 2-3 смислени и граматически издържани изречения... пълна трагедия.
21
7
 
20
 
! Отговори
ЗАЩО преди 12 години
ЗАЩО СА НИ НУЖНИ ПАРИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА , КУЛТУРА ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. КАТО ИМА ПО УЧЕНИ ОТ ГРОБАРИТЕ -ЩЕ ГИ КРИТИКУВАТ, ЩЕ ИСКАТ ДА ПРОЧЕТАТ ПОВЕЧЕ ОТ 1 КНИГА ПРЕЗЖИВОТА СИ. ТОВА ЩЕ ИСКА ХАРТИЯ ПАРИ ЗА ПЕЧАТАНЕ И Т. Н. КАТО ИМА ЗДРАВЕОПАВАНЕ - ПОВЕЧЕ ЖИВИ ХОРА , А ТОВА ЗНАЧИ ПО МАЛКО РАБОТА ЗА ГРОБАРИТЕ. БИЗНЕСА ИМ ЗАГИВА. Я ДА НАВЪДИМ ПОВЕЧКО МИЛИЦИОНЕРЧЕТА, ХЕМ ПРОСТИЧКИ, ХЕМ НЕ ЧЕТАТА, ТЕ ЧЕТАТ ПО 1 КНИЖКА ЗА 40-50 ГОДИНИ И НАЙ -ВЕЧЕ ВИНАГИ СА ВЕРНИ НА УПРАВНИЦИТЕ МУТРИ БОКО И ЦВЪЦ
20
3
 
8
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Това не е патент на Цецка Цачева!При всички правителства!!! досега съотношението на средствата м/у МВР и култура и образоване е почти идентично!;)
19
3
 
23
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Ужас, как може тези хора да са начело на държава???
18
3
 
14
 
! Отговори
До 21 преди 12 години
Защото Българската армия, полиция, образование, наука и култура са пълна трагедия. За това не трябва да се остават на мира и за това номер 19 има минуси. Като кажеш глупост получаваш минус - логично.
17
15
 
5
 
! Отговори
Иван Костов преди 12 години
В моето правителство средствата за образование, здравеопазване, наука, социални дейности бяха по-малко от парите за МВР!
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** електротелферистка. Като имаш ограничен обем средства, ресурси, кинти, КАК АДЖЕБА да пренасочиш повече към образование или култура, без да резнеш другаде бе другаркоооо?*** кравата, не е и чувала за Адам Смит.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЛОНе дей така бе момче е оня ден арестуваха наркобос за...............рекетХахахахахахахахаха
14
11
 
6
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
И по наше време сектора на МВР имаше много повече средства от образованието и културата.
13
1
 
15
 
! Отговори
нло преди 12 години
закаква сигурност говори след като по-големи престъпници от дс-данс и мвр няма.всяко престъпление задължително има служител който им снася инфурмация че дори с достъп до срс черпят групировките.в сдвр лицето сладунка владимирова симеонова род.с.шума-годеч от години работи за криминалният контингент от люлин със знанието дори на вътрешен отдел.и от кога мвр дава на доказан корумпиран служител жилище по необходимост.тия от ес трябва да са луди да ви приемат в шенген и да има мвр достъп до шис.