Полицията атакува посолството на Либия в София

Властите изгониха дипломати на режима на Кадафи
3 сеп 2011 08:17,
60
Полицията атакува посолството на Либия в София
Снимка: Reuters

Българската полиция влезе в посолството на Либия в София и изгони оттам дипломати от режима на Муамар Кадафи вчера вечерта,  след като в страната пристигна нов посланик, назначен от либийския Преходен национален съвет (ПНС), предаде Ройтерс. 

България, която е признала ПНС за законната власт в Либия, обяви четирима либийски дипломати за персона нон грата и предприе стъпки по експулсирането им в четвъртък, припомня агенцията.

"Дипломатите и техните семейства отказаха да напуснат и се наложи полицията да ги отведе от посолството. Те бяха отведени в полицейски участък, а оттам вероятно ще бъдат закарани в Агенцията за бежанците в очакване на експулсирането им", съобщи говорителка на българското външно министерство, цитирана от Ройтерс.

Тя не посочи колко дипломати са били отведени принудително от посолството. Полицията не коментира операцията, отбелязва агенцията.

Говорителката на българското външно министерство съобщи, че назначеният от ПНС нов либийски посланик в България е пристигнал в София и очаква да получи достъп до посолството.

Тепърва предстои той да представи акредитивните си писма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: посолствоЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
36
 
! Отговори
xj преди 12 години
Как ще атакуваш посолство бе, пък било то на Либия!Тоя пожарникар е баси нещастника!
15
6
 
15
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Тва е супер подло, нямам думи. Много подло и гадно ....
14
1
 
45
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
Те затова е поговорката - На умряло куче нож вади... Що не атакуваха, когато затвориха медиците...
13
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много *** тук бре! Значи аз като казвам че на Кадафито му е спукана работата , това означава че съм поддръжник на Нато или хамериканците? Егати логиката. Гледам обективно, а не пристрастно като вас. Ненавиждам политиката на хамериканците и Нато. Даже се радвам когато чуя че хамерикански войник е убит в Афганистан, Ирак. Просто с Кадафито е свършено, няма измъкване от Нато. Ама то вашето е заслепена предубеденост. Това е все едно като плюя по Герб, значи съм комунист. Хаха няма такива ***.
12
4
 
40
 
! Отговори
незаинтересован преди 12 години
да не забравяме,че териториите на посолствата са чужда територия и ако това беше станало в друго то жална ни майка но в държава управлявана от тикви,пъпеши и *** всичко може да се случи
11
1
 
19
 
! Отговори
ТТ преди 12 години
до 10Тоо па идвало ред на турция. ти в час ли си бре. Турция от мн време е съюзник на ингилизите и на свинете отвъд окенана. Така че не ги мисли ти тях. След сирия идва Иран. И тогава да видиш. За кво мислиш тия ги свалиха ... за да няма съюзници Иран като го нападнат.
10
18
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
След Сирия и Либия идва ред на турция.
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези хора просто си вършат работата не са сторили нищо лошо никому ама ...
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Външният е под всякаква критика. Заряза българските моряци в Гърция и ги остави на кучетата, но тук за да се подмаже на външните сили, се прави на мъж.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Светът не върви на добре. Няма личности в политиката на Запад , само някакви поплювковци .
6
4
 
26
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
нашия външен *** е много смел - на умряло куче но...СОБТ :))))
5
0
 
3
 
! Отговори
hahaiaoaha преди 12 години
Хххаххха.. туко що спечелих бас
4
3
 
41
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
Дано не ги върнат в Либия, а да ги пуснат по живо, по здраво... щото там може да ги убият... а те хората просто си работят, както всички нас!
3
13
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Той и Хитлер е имал много надеждни бункери.Да не последва само съдбата му Кадафито. К'ви бункери, к'ви 5 стинки ве брато. Бункерите му ще са единствено с цел да се самоубие усамотен.
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафи няма да го убият скоро само ще ти кажа че на Кадафито бункирите са строени така че и атомна бомба да падне отгоре нищо няма да им стане отделно какво държи вътре не се знае но може да стори голяма беля и като казвам бункери имай предвид цял град и никога няма да сепредаде може да се самоубие ама жив няма да го хванат
1
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За *** които си мислят че Кадафи не може да падне от власт, нека тази новина е един абсолютен пример, че грешат!Кадафи си отива бавно и мъчително. Ще бъде и съден, може и да бъде разстрелян, ако не вкаран доживот в панделата.