Цветанов пак обнадежден за Шенген

В ЕС се притеснявали от миграционния натиск от Турция
8 сеп 2011 12:04,
93
Цветанов пак обнадежден за Шенген
Снимка: БТА

"Не мога да кажа конкретно какви са очакванията за решението за членството ни в Шенген, което трябва да бъде взето на 22 септември на Съвета на министрите на вътрешните работи.

Мога да кажа, че от вчерашната конференция в Брюксел и срещите, които имах с полския министър, еврокомисаря и с евродепутатите, съм по-обнадежден за решение, което ще удовлетворява България, Румъния и страните от ЕС".

Това каза на пресконференция вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му сега условията за политическо решение за приемането на нови членки в Шенген са различни,"преди година-две условията бяха съвсем други", отсече Цветанов.

Поетапното приемане на страната ни в Шенген по думите му сега е по-приемливо.

"Знаете какви са реакциите за това, което се случи в Италия, и големият поток емигранти, които дойдоха от Тунис", посочи министърът.

Според него притесненията в ЕС са продиктувани от миграционния натиск, който може да бъде осъществен към България и Румъния.

"И по специално към България от Турция", посочи министърът.

От ноември досега близо 6800 човека, нежелани по шенгенските изисквания, са влезли в България, отчете още вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му страната ни е информирала всички, които са ги обявили за нежелани. Нямало обаче механизъм, по който те да не бъдат допуснати у нас, призна Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
25
 
! Отговори
Korias преди 12 години
То ще ти изтече мандата и все обнадежден ще си останеш.Цецо обади се на Гала астроложката.
27
6
 
30
 
! Отговори
John Doe преди 12 години
Колкото повече изяви на ЦвЦв в медиите, толкова по-малко гласове за ГЕРБ на изборите!
26
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв Шенген, какви бълнувания?хахаха ЕС, аналог на социалистическият СИВ, ще се разпадне.Шенген-също.Държавите една по една започнаха да възобновяват визите за *** като нас и още други такива *** държави.
25
6
 
21
 
! Отговори
22 преди 12 години
Кой ще вземе в Европа племе гледащо като *** турски новини,ръководени от комунисти и деца на комунисти,с ориенталска възпитание и култура.Докато не излезнете на улицата и свалите комунизма ба ще *** в тишина
24
4
 
19
 
! Отговори
песимист преди 12 години
Нещастие! Гласуват по-висок бюджет на МВР за сметка на образование и здравеопазване. Никакво понижаване на престъпността липса на каквито и да било резултати. Какъв шенген какви 5 лева бълнува този!? Да хване да си погледне "ефактивната" полиция не да ми приказва врели не кипели
23
3
 
16
 
! Отговори
21 преди 12 години
Какво бе направи Болен? Кой му скри часовника...? Всичките искат властта а народа да мре
22
5
 
19
 
! Отговори
Мирослава преди 12 години
Защо ни е Шенген, за да ни доят още ли, не ни ли стига мизерията, че насила искаме да я пуснем сами в България. Иначе страхотен популистки ход на Герб, сега ще си изнесат цялата кампания как са стабилизирали страната и са ни приели в Шенген. На кои точно условия отговаряхме, че нещо не ми ясно. В България всичко и всички се купуват, ако не става с пари става с много пари. И съвест и достойнство и баща и майка се купуват и продават с лекота. Не ви щем Шенгена!
21
11
 
10
 
! Отговори
Генади преди 12 години
Кой е Плевнелиев? Едно време е получавал пари от това да праща българи в чужбина, да ги прави гастарбайтери. Ако стане президент с една ръка ще прати всички кадърни хора извън граница. Стига сме се заблуждавали! Този човек няма политическо виждане. Национално отговорна политика се прави от политици, не от бизнесмени-милионери. Само патриот може да поведе тая държава. Ще се окаже, че това е Волен Сидеров. Пет години му следя развитието, единствения мислещ политик.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цуци консултанта и апартаменти знае много добре че докато комунистите не си отидат нама ни шенген ни ЕС.Ръководят ни още комунисти и деца на комунисти.Има да ни лъжат за измислени предтехтове та ушите да ни пукат.Никoй няма да ни пусне в централните европейски компютри на руски и български комунистически парцали.Трябва да им се вземе властта както в 89 направиха Източна Европа,те властта по кротко няма да я дадат
19
3
 
25
 
! Отговори
Цецо Шенгенски преди 12 години
Цецо,защо ни правищ на балъци!!!Хората от Германия тия дни заявиха твърдо,че ще видим Шенген на куково лято!Причините са огромната корупция в БГ! Може да сме разположили техника за милиони по границата,но 500лв.рушвет затваря очите на митничарите!И като гледат какви корумпирани политици ни управляват-какъв Шенген! Не заблуждавай хората!
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кратуно, какво ми даваш за пример Итаслия, нали е в Шенген, дай сега да я изключат ли?Емигранти винаги ще има, *** некъдърници като ГЕРБ едва ли ще се намерят!Както казват руснаците: Если человек дурак ето на всегда!
17
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цвъцко, недей пак да манипулираш, твойта семка десейска... Онзи ден в Германия ви бе ясно казано... нито Румъния, нито България ще влязат напълно в Шенген в обозримо бъдеще... Причина-неспособността на двете държавида направят нещо значимо срещу контрабандата и организираната престъпност... което в случая с България е разбираемо, защото контрабандистите и организираната престъпност са начело на държавата... гнусни ГРОБ-ари...
16
5
 
19
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
*** та дрънка
15
4
 
19
 
! Отговори
живковист преди 12 години
тига се прави на интересен. Ще видите Шенген през крив макарон. Досега послъгвахте Брюксел , ама ви исетиха какви некадърници сте.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смятам ,че не ни желаят заради изключително ниските доходи които са чиста опасност за емигрантско нашествие ,бьлгарите пак сме по-малко ,ама румьнците ? и сега всичко друго е дипломатическа схоластика ,истината е една бедни сме и сме готови да вьзираме стига да има вьзможност всичко да е легално ,то и сега може ,но перилетиите са множко.
13
2
 
12
 
! Отговори
501 преди 12 години
Веднага след изборите ще го отложат за след следващите избори :)))))
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От ноември досега близо 6800 човека, нежелани по шенгенските изисквания, са влезли в България, отчете още вътрешният министър Цветан Цветанов.Ми като дарят по един апртамент на министър Цуцин - и готово ........................
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 2001 г. стана известно, че за период от 11 години, в България са се самоубили от глад и безизходица 7000 пенсионери, средно по 1550 на година. Това не са ли 7000 миниконцлагери, които Костов и бандата му създадоха? Съвсем наскоро 54-годишен мъж съзнателно уби болната си майка и се предаде в полицията. И поиска да го пратят в затвора. Поне ще ме хранят, заяви той. Това говори ли някому за какво падение и за каква безизходица става дума?
10
4
 
14
 
! Отговори
......! преди 12 години
Не ни трябва некакъв Шенгън-отворят ли се напълно границите ще трябва да приемеме част от африканската ***,която продължава да се мъкне в ЕС......!
9
2
 
20
 
! Отговори
матрияла преди 12 години
Напълно сме в час как се арестува без никакви доказателства, но с други определени цели и после тихо се мълчи, въпреки че заради други екшъни се режисират твсериали против съда.Нямаме никакви илюзии, че старозагорските лоши очевидци на случая със зам-министъра на земеделието ще бъдат подложени на жестока сталинградска обсада, но истински се надяваме, че ще има и такива, които са се родили мъже, а не мишки.Цветанов, известно ни е, че никога не си бил ченге, да не говорим, че нямаш хабер от оперативна работа. Но в името на честта на пагона на всички онези, които управляваш, бъди мъж и не си играй с истината, опаковайки я в лъжа!Достатъчно унизени се чувстват полицаите ти след позорното мачкане на служителя на МВР, който дръзна да извади на показ истината за вип автомобилите.Да, те всички имат семейства и не карат черни джипове като зам-министъра на земеделието, и никак не им е лесно да изберат да останат на улицата с истината, или да заспят с мизерните си заплати, потейки се гузно, че не са зашлевили шамар на продажните си шефове.Рано или късно, Цветанов, всичко излиза на бял свят.Рано или късно мъжът трябва да направи своя избор да бъде истински мъж, или да се разкара.Твоето време наближава.Със страховита скорост.