Плевнелиев с план – привлича чужди инвестиции

Забравяме миналото и работим за хората, обеща той
18 сеп 2011 14:11,
307
Плевнелиев с план – привлича чужди инвестиции
Снимка: Булфото

"България трябва да има план – как да привлича чуждестранните инвестиции". Това каза в Гоце Делчев кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Примерът, който посочи той, е инвестицията на ИКЕА – за изграждането на магазина, земята е била купена още през 2003 година, но инвеститорът не е предприемал никакви действия, тъй като не е имало яснота кога ще бъде изградена инфраструктурата около терена.

Когато Плевнелиев отшъл на посещение в Гърция, е имал среща със собствениците на ИКЕА и след като се е запознал с техния случай, им е предоставил точни графици кога инфраструктурата ще бъде изградена.

"В резултат на този ангажимент, ИКЕА днес е факт", каза Плевнелиев.

Той смята, че България трябва да се фокусира върху всеки лев инвестиция и трябва да изгради правилните модели за привличането на нови чужди капитали.

Това ще бъде една от водещите теми в Съвета по икономическа реформа, който, ако Росен Плевнелиев стане президент, ще работи към президентската институция.

Според него бизнес средата и работещата администрация са от изключителна важност за това – България да върви напред.

"Без тези фактори, няма икономика", отсече той.

"В държавите с качествена администрация и електронно управление корупцията е сведена до минимум", заяви убедено кандидат-президентът.

"Забравяме миналото, забравяме зависимостите на миналото. Гледаме напред с добро и със силна решителност да работим в полза на хората и на обществото", каза още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
9
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
Затова и ще е празен магазина!
18
3
 
19
 
! Отговори
Ни чул-ни видял преди 12 години
Забравяме миналото, забравяме зависимостите на миналото. Гледаме напред с добро и със силна решителност да работим в полза на хората и на обществото", каза още Росен Плевнелиев.---------------Аха, така значи!Забравяме за комсомолското ти минало, забравяме за куфарчетата с комсомолски пари,които си получил,забравяме за доносите,забравяме за "честния" частен бизнес,който развъртя в Германия още в зората на 1990 година...Абе, много работи трябва да забравим,май,Росене.Ама пусти българи-не щат!
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"холандия била управлявана от комунисти това казаха вчера глупавите гербери.най голямата продтотия която съм чувал"Затваряй си устата бе, кумунде!
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С ИКЕА ще ми се хвали,комсомолския секретар от Гоце Делчевско---хехехе ти българите за балъци ли ги вземаш бре---всички видяха,каква огромна разлика има в цените на прословутата ИКЕА--България спрямо цените в ИКЕА в ЕС
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
именно забравям за БГ ДС *** и няма как да не потръгне , но при едно лесно условие колкото се може по-далеч от вас маскари
14
5
 
7
 
! Отговори
Мурат преди 12 години
ЕТО ОЩЕ ЕДИН ГЛАДЕН БЪЛГАРИН!
13
2
 
17
 
! Отговори
хитлер преди 12 години
холандия била управлявана от комунисти това казаха вчера глупавите гербери.най голямата продтотия която съм чувал
12
2
 
21
 
! Отговори
некъв читател преди 12 години
*** тоя наистина е глупав, мамка му! Чуждестранните инвестиции не работят за хората, а за себе си. Какво ми даваш ИКЕА за пример, дори една българска фирма за мебели да има фалирала, това вече не е добре, да не говорим, че това не е точно ИКЕА ,а некви гръцки франчайзъри...
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
boiko, molia te spri idiotanow-i istoskoto mu ime ceco-lyjeco da plimpa i da pravi pr-a na rosen.ot tazi istoriika za ikea i plevnaliev izliza 4e ikea e investirala v rosen- toi defakto kazva koi mu e sponsora.nito na jeliu, nito na stoianov nito na prvanov nekakav si milicioner e pravil tolkova shumni skandali i to predi da e stanal president
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевенлиев, остави това за Швейцария на балканите, наслушали сме се вече, и коментирай тримата тенори!Оказвано ли ти е натиск от тях, лично или чрез посредници, да им даваш подкупи?Изясни ситуацията, за да си изчистиш името, ако разбира се можеш!
9
1
 
9
 
! Отговори
Испанеца преди 12 години
Хахаха ,е пак чакаме чуждите инвестиций ......Нашето си е наше чуждото е общо,как некой да дойде да налива и налива и налива само...България с това е известна че много добре усвоява и още по добре присвоява....А колко народ пропищя след инвистиций в Бг ....
8
3
 
18
 
! Отговори
неврокопски зов преди 12 години
Абе, нема си фасон за президент тоз неврокопски пръжльок и ...това си е!
7
5
 
25
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ОБЕЩАНИЯТА НА ПЛЕВНАЛИЕВ ТОВА СИ Е ЧИСТА ЛЬЖА НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ГЕРБ ДА ВИ МАНИПУЛИРА
6
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добре за България ще е ГРОБ-арите да останат наистина в миналото и да ги забравим колкото се може по-бързо. Толкова нагло, крадливо, лъжливо и некадърно правителство милата ни Родина не е имала от Стамболиски насам.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Той смята, че България трябва да се фокусира върху всеки лев инвестиция"И що ви трябваха две години да откриете топлата вода?
4
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма как да забравим миналото Плевня и точно заради това ти нямаш никакво бъдеще... не и като президент...
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Забравяме миналото, забравяме зависимостите на миналото."Упс! Много ти се ще, а? :)))
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тури си икета там де слънце не те огрява,с цени високи в пъти спрямо магазините в Германия и белите държави
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гениално! Поредните търговци. А къде са прозводителите?