Първанов: Чудно как Дянков ще вкара в музей АЕЦ "Козлодуй"

“Твърдият тон на министър Младенов за Шенген звучи неадекватно”
Обновена: 19 сеп 2011 20:15 | 19 сеп 2011 19:58, Елка Василева
242
Първанов: Чудно как Дянков ще вкара в музей АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: Архив Булфото

Интересно би било как Симеон Дянков ще вкара в музеите обекти като АЕЦ "Козлодуй", НДК и "Нефтохим", строени през социализма, които се експлоатират много добре и в момента. Това каза президентът Георги Първанов в коментар на изказване на вицепремиера Дянков при откриването днес на музея на социалистическото изкуство, че "комунизмът и социализмът отиват там, където принадлежат - в историята".

"Мисля, че подобно деление и незачитане на онова, което е построено в години, доста градивни за страната ни, не говори за добра политическа култура", каза Първанов.

Още по темата

Президентът заяви, че "твърдият тон" на външния министър Николай Младенов по темата "Шенген" звучал "малко неадекватно" и не е сигурен, че това е верният тон. "Много исках през тези две години външното министерство да има такава активна и твърда позиция. Това обаче отсъстваше, когато трябваше да се защити интересът на България по темата "Шенген", посочи Георги Първанов.

Президентът каза, че той е "най-голямото опровержение на социологията в президентските избори".

"Когато стартира кампанията преди 10 години, изоставах в проучванията, а знаете какво стана още на първия тур", каза президентът.

Според него резултатът от тазгодишните президентски избори ще остане неизвестен докрай, което ще поддържа "едно благородно напрежение". Това ще задължава кандидатите да отстояват политика, а не просто да си разменят лични реплики, допълни Първанов, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
7
 
! Отговори
Кой е следващият преди 12 години
Чудно, колко много познати на Първанов умряха. Някои от инфаркт, други от куршуми...
35
4
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
До агент Гоце,Толкова ми хареса "отчетът" на агент доносникът Гоце, че копирам постинга в знак на пълно съгласие.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 33Ами точно така е,казва се посткомунистически "капитализъм".Псевдокапитализъм,граден с огромна обич все от бивши комунази.;)
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
33За последните 20 години без работа не съм останал. Гръмни се ако искаш, аз предпочитам да гърмя само шампанско :)
32
6
 
23
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
Моят отчет пред народа:- купих си два мезонета и един хипермаркет, а клюкара Иво Инджев дето спомена за тях го уволних от БТВ- направих извънбрачно дете на Марияна Попова- направих няколко стотин милиона евро с далаверата "Петрол срещу храни" по време на войната в Сърбия и затова неправилно ми тръгна прозвището "млад милиардер", а аз де факто имам само към 200 милиона евро.- хванах трипер от малолетна ученичка- убих рядък архар, от "Червената книга"- дадох орден "Стара Планина" на другаря Доган, а и не само на него. Раздавах ги на килограм на де що срещна, на *** и пульо, но пък всички ме уважаваха затова.- когато се случи трагедията и пожара във влака София - Кардам, бях на лов в Симитли, но излъгах, че не съм бил.- помилвах Цветелин Кънчев- аз лично ръководех стачката срещу НАТО, но после като ни приеха за член на пакта, започнах да ги наричам "нашите евро-атлантически партньори"- излъгах, че нямам нищо общо с ДС, но когато ми изкараха картончето с агентурното име "Гоце"казах, че съм писал само исторически доклади за тях.- назначих Никола Филчев за посланик в Казахстан, като с това назначение де факто прекъснах съдебно дело, в което към Филчев бяха отправени обвинения за убийство - След разкрития за връзки с престъпността по най-високите етажи на МВР и много обвинения срещу самия министър на вътрешните работи Румен Петков, аз заявих, че в президентството не е постъпила информация по случая и че той бил целенасочено изолиран, като по този наин изразих подкрепата си за него. Няколко дни по-късно заех позицията, че Петков може да реформира системата и проблемът е в липсата на доверие в МВР сред обществото. Това стана само ден преди показното убийство на писателя Георги Стоев (7 април 2008), който в предаване на Би Ти Ви (Сеизмограф) седмица преди това също обвинява Петков (и други) във връзки с престъпността.- На 24 Септември 2010 моят кортеж предизвика пътно-транспортно произшествие в района на Ловеч. Аз, разбира се отричах това, като комунист на разпит, дори бях казал на Ген. Димитров от Национална служба за охрана да заявяви пред медиите, че кортежът не е причина за катастрофата. Съставеният акт, обаче, посочва като причина преминаването на моят кортеж, което е потвърдено от свидетели в техни интервюта в медиите.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя в качеството си на какъв се изказва сега? На "президент на всички българи", на комунист, подкрепящ партията си предизборно, на злобар, сдаващ властта?
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 25кви кола и апартамент те тресат бе шушляк :)ти живял ли си при социализма та се изказваш ?сградния фонд при соца беше много ограничен, малко хора бяха щастливи да се радват на панелкаа за кола се чакаше 10-15 години ,ако не умреш до тогава, и накрая взимаш Запорожец или Москвич, които се разпадат преди да ги закараш до вкъщи
29
1
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 12 години
Нима това е капитализъм сега ? Сега всичко е фалш конкурси за работа що се не гръмнем всички знаем как става номера.
28
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 12 години
До Историк, номер 24 - ти като такъв, най-добре трябва да знаеш, че историята се пише тук, сега и утре! За това не обобщавай, че това е единственият в каквото и да го обвиняваш, защото следващият може да повтори нещата! А ако не го разбираш това, значи не си никакъв историк, а профан и лаик, чеши-език!
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
25Не е това Капитализъм. Капитализъм е , ако аз съм по кадърен от теб, по умен от теб,работя повече от теб, получавам повече от теб. При социализЪма всички получават еднакво, освен Другарите. Другарите имат всичко. Станишев е син на един от Другарите. Докато ти си шляпал из локвите, Станишев си е играл по поляните на палатите в Бояна.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сравнете два социални строя.Скандинавският капитализъм,и нашенския комунизъм.За кой от двата строя приляга повече максимата "Човек за човека е вълк"?Благодаря
25
2
 
5
 
! Отговори
БКП преди 12 години
Извинявам се за грешката при изписването на АСФАЛТОВИ.Добре хора знам , че можете да поставяте "-" за страх, но нека да бъдем реалисти. Сега на което и да било правителство да му се наложи да гради това , колко години ще му трябват ? Но честно сами на себе си отговорете.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
21Нула магистрали сме имали тогава. Още по малко коли, които да се движат по пътищата.
23
15
 
6
 
! Отговори
ДА АМА НЕ преди 12 години
Ако човек си направи анализ ( 30 - 40 годишен ) , ще се окаже че Първанов е прав . Дянков лъже малките деца и техните родители .Историята ще се носи от уста на уста - при Социализма имаше нормално съществуване и всеки имаше право и задължение да си закупи и направи къща , апартамент , кола и вила . Сега това са вълчи времена - даже не са по-законите на Джунглата .Само една глутница вълци , те ядат по - слабите и се изяждат помежду си .Това е Капитализъм , от историята и класиците.
22
10
 
20
 
! Отговори
Историк преди 12 години
Гоце ще остане в историята - като единствения Президент с искани 3 вота за импийчмент срещу него - като единствения Президент дал орден "Стара планина" на лидер на етническа партия - като единствения Президент стрелял по защитен животински вид - като единствения Президент подписал невярна декларация че НЕ Е АГЕНТ НА ДС - като единствения Президент от ЕС непоканен на тържествата по случай събарянето на Берлинската стена
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко това,дето си го написал,го умножи по 5-7.Това е при държави,дето не е имало комунизъм.Нещо да кажеш?
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да питат Кунева колко е лесно ! С едно 'Yes Sir' става.
19
11
 
13
 
! Отговори
БКП преди 12 години
Че комунизма не бива да се връща спор няма, Много уродлив строй е той. Но паралелно с негативите не бива да се отрича и полезните неща строени по татовото време.1. АЕЦ със 6 блока !2. Невтохим3. Стотици ВЕЦ и язовири4. Цялата пътна инфраструктура до 1989 г. (хванете и извадете статистика колко асфалтофи пътища сме имали тогава.5, Летища, Пристанища6. Всички здания на болници7. Сградения фонд (пък бил той и панелен)8. Електропреносна мрежаИ мн. др. и др., а колко пари струва това ?
18
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да кажем бай, бай на престъпната БКП(Б С П)ДС,КГБ!
17
3
 
8
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
Ами както ти си крал и влачил толкова години ,то и той така ще завлече до там. Ти гледай и теб да не те боднат скоро така в панделата ,а не се интересувай за белене ,защото ти преключи комунистическата кариера и е време за затворническата. От къде се събрахте все такива нагли типове.***!