ЕК проверява договорите с "Газпром" у нас

Проверката върви паралелно в 10 европейски държави
Обновена: 28 сеп 2011 14:58 | 28 сеп 2011 14:05,
4
ЕК проверява договорите с "Газпром" у нас
Снимка: Архив, Булфото

Европейската комисия проверява българските газови компании за дългосрочните договори за доставка от „Газпром“, заяви министърът на енергетиката Трайчо Трайков след заседанието на Министерския съвет.

Инициативата е част от общоевропейската проверка за търговия, пренос и съхранение на газ в общността. Общо 21 компании в 10 европейски страни се проверяват в момента, уточни министърът.

У нас тя обхваща Български енергиен холдинг и двете му дъщерни дружества – „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“, както и „Овъргаз“.

Проверката се прави съвместно с Комисията за защита на конкуренцията в България. От правителството получават пълно съдействие според правомощията си, обясни Трайков.

„Очевидно сме свидетели на един от първите опити да се налага общоевропейска политика в областта на спазване на защита на конкуренцията. Може би това е една добра практика за българската комисия за защита на конкуренцията“, обясни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
БЕНЗИНА преди 12 години
Кога ще подпукат и Лукойл , или трябва да си го вземем обратно .Най - скъпите Горива в Света са в България , и най - ниския Акциз . Май се оформя нов ЦАР КИРо .Царо умря , да живее ЦАРо.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕВРОПА,ЧАКАМЕ ВИ С ОБИЧ!НЕ НИ ОСТАВЯЙТЕ В ЛАПИТЕ НА РЕКЕТЬОРИТЕ
2
0
 
8
 
! Отговори
БРАВО преди 12 години
Да проверят и Държавната *** на Монополистите - ДКЕВР . Тоя брадатия , не му знам името от Комисията за Енергийно Регулиране . Всеки ден казва колко са зле Монополистите и Трябва да се вдигнат ЦЕНИТЕ . А в същото време грабят земя , строят хотели , коли по 1 милион и не плащат никакви данъци .
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направо да ни спуснат едно служебно правителство от ЕС, за предпочитане с повече германци, за един мандат ще дръпнем.