Цачева спокойна – не закъсняваме с Бюджет 2012

Искал повече пари за социални дейности, но не за сметка на МВР
10 окт 2011 15:22,
23
Цачева спокойна – не закъсняваме с Бюджет 2012
Цецка Цачева. Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева определи като несъстоятелни критиките, че разработването на Бюджет 2012 закъснява.

Тя поясни, че на този етап се работи на нива „министерства“ и рамката ще бъде готова в законовите срокове.

Цачева заяви пред журналисти в Плевен, че би искала да има повече средства за социални дейности, образование, здравеопазване, наука и култура, но това няма как да бъде постигнато за сметка на други важни сектори като вътрешен ред и сигурност, отбраната или издръжката на администрацията.

Тя изтъкна, че във време на криза е важно "да направим така, че проектите, които се разработват по европейски програми, да бъдат одобрявани, за да постъпват повече европейски средства".

"Убедена съм, че това е голям източник на средства за България, който въпреки че в пъти е усвояван по-добре през последните две години, не е на това равнище, на което ни се иска, коментира председателят на Народното събрание.

На европейските фондове ще се разчита за осигуряване на средства за спешната медицинска помощ, стана ясно по-рано днес от думите на Премиера Борисов.

Попитан от къде ще бъдат намерени допълнителните 75 млн. лева за спешната помощ, както предвижда стратегията на здравното министерство, Борисов заяви, че ще се разчита на еврофондовете, за да се компенсира вътрешния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
8
 
32
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Едно не може да и се отрече на Цецка Цачева - винаги идва гладко избръсната на работа
22
8
 
33
 
! Отговори
категоричен преди 12 години
Тази селска мома от хорото ли я хванахте за политиката ?На нея по ще и приляга хурката в ръка и след стадото.
21
8
 
33
 
! Отговори
коко преди 12 години
Това говори добре за правителството!
20
8
 
33
 
! Отговори
ив преди 12 години
Това е чудесно, тъй като сме в малко труден момент. Личи си, че правителството рабоди добре!
19
9
 
32
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
18
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, радвам се, че правителствот е стабилно във време на криза
17
8
 
33
 
! Отговори
belalov преди 12 години
За Цачева бюджет 2012 още не е проблем, защото ГЕРБ може да не го доживее! Проблемът е сегашният бюджет, който отново не се връзва!
16
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С ГЕРБ всичко ще се нареди!
15
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е правителството, което най-добре се с справяло с изпълнението на срокове за обикновен строеж, а какво остава за изготвянето на държавния бюджет! Радвам се, че хората отварят очите си!
14
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз й вярвам!
13
10
 
36
 
! Отговори
Ивон преди 12 години
Мисля, че до края на годината има достатъчно време и работата ще бъде свършена.
12
9
 
36
 
! Отговори
Ами?! преди 12 години
Не й личи на снимката да е спокойна женицата! По-скоро има вид на недоразбрала. Но нищо чудно, то и Боце не е разбрал как, но с хъс ни "управлява"!
11
10
 
36
 
! Отговори
alfa преди 12 години
Красавице ненагледна, мъдрост моя, не мога без да те видя.Чуя ли те, славеи пеят.
10
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА ЧЕРВЕНИТЕ ***....!ОЩЕ , МАЛКО ИМ ОСТАВА!!!!ЩЕ ПАДНЕ , ЯКА РЕВИЗИЯ СЛЕД ИЗБОРИТЕ....!..ШЕ ВИДИМЕ ,ТОГАВА ... КОЙ-КУМ, КОЙ-СВАТ....
9
10
 
40
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Цачева е спокойна, ББ и ЦЦ са спокойни... харчат си милиардите :-)Само че една голяма част от народа е НЕСПОКОЕН как ще изкара зимата със скромния си семеен бюджет...
8
9
 
41
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Цачева,БЮДЖЕТА Е НЕАДЕКВАТЕН И ПРОВАЛЕННационалния ни интерес е ясен МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!НО ДНЕС НАД БЪЛГАРИТЕ СЕ УПРАЖНАВА ГЕНОЦИД!!!1. Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е ФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни - "Социалния минимум" е 674лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва СОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв.ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!! Това означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в социалните системи!!! За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба, за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да плати ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!ТАКА ПРИ ДЕМОКРАТИЧНО И СПРАВЕДЛИВО ОБЛАГАНЕ, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, БЕЗ СЪТРЕСЕНИЯ ЗА НИКОГО2. Пари за пенсионната система има и при днешното ниво на вноските, но! Гражданите дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас, - Солидарна,- Капиталова лична (но защо частна),- Пофесионална- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... - Данък Обществено осигуряване, с който работещите граждани плащат КОНСТИТУЦИОННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Държавата!!!Днес Парите за пенсии са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат задълженията по Конституция, като:1. Пенсийте се отделят от Социалните задължения на Държавата, която ги дължи по Чл.51 от К-ята2. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капитарова система3. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на осигуровките, годишно се крият над 1 милиард лева..., а от ниско обложените Девиденти и доходи от Наеми, се пестят още толкова...4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и получават пенсииТАКА БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ!!!И накрая: Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!
7
12
 
36
 
! Отговори
Фен преди 12 години
Цецка Цачева е мойта любимка!
6
9
 
45
 
! Отговори
Финансист преди 12 години
Правете си изводите как е правен и бюджет 2011 и какъв ще е 2012, след като към настоящия момент задълженията на общините у нас са над 200 млн. лева. Това са само бюджетните задължения, без просрочията по европейските проекти, съобщи по БНР председателят на Националното сдружение на общините в България Гинка Чавдарова.
5
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама не бързайте....Едва ли бюджета за 2012 вие ще го разпределяте, не за друго - едва ли ще сте на власт....
4
9
 
43
 
! Отговори
човекоядка преди 12 години
ТАЗИ ПРИЛИЧА НА ЧОВЕКОЯДЕЦ,ДА МЕ ПРОСТИ ГОСПОД. ЧЕ И ЛЪЖЛИВ ПРИ ТОВА. ЛЪЖЛИВ ЧОВЕКОЯДЕЦ.