Европейците спят спокойно, нашите граници ги пазят

"Имаме най-добрите катери, най-добрите хеликоптери...", заяви Борисов
Обновена: 13 окт 2011 22:32 | 13 окт 2011 21:49,
276
Европейците спят спокойно, нашите граници ги пазят
Снимка: БТА

Благодарен съм на Европейския съюз. Затворихте устата на всички, които отправяха обиди към България и към Румъния, заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция преди Бюрото на ЕНП.

Министър-председателят гарантира, че в следващите месеци и години страната ни ще продължи пътя на европейската ни интеграция и че сме „за” стабилна Европа.

Най-сетне усилията които полага народът, лишенията почват да бъдат забелязвани и в Брюксел, заяви той. И подчерта, че от месец май границата се пази по шенгенските критерии.

По думите му, и това се знае в Европа, ние сме си свършили работата, за да бъде ЕС спокойна.

Имаме най-добрите катери, най-добрите хеликоптери, най-добре подготвеният граничен полицейски състав е по нашите граници. Европейските граждани спят спокойно, защото границите им се пазят отлично, заяви Бойко Борисов.

Премиерът се надява, че след посещението на холандския премиер Марк Рюте в страната ни на 31 октомври „той ще има друго мнение за Шенген”.

Посещението на лидерите на европейските институции пък е ясен знак за подкрепата им към България, заяви Борисов. Председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Жозеф Дол, председателят на ЕП Йежи Бузек, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов дадоха пресконференция за началото на изнесеното заседание на Бюрото на ЕНП в София.

Жозеф Дол припомни, че днес в ЕП е гласувана с огромно мнозинство резолюция в подкрепа на влизането на България и Румъния в Шенген. Дол посочи, че познанството му с премиера Борисов е от времето му като кмет на София.

"Знам, че правилно усвоявате бюджетните средства, и трябва да ви поздравя за това", каза Дол. Той допълни, че има и стари държави членки на съюза, които трябва да се учат от България по отношение на усвояването на средствата, за да не се стига до огромен дефицит.

Тук съм и да подкрепя кандидата ни за президент – Росен Плевнелиев, каза председателят на групата на ЕНП в ЕП. Дол припомни позицията си за това, че не може да се сменят правила за влизане в Шенген, преди България и Румъния да са се присъединили към него.

Мисля, че сте осъществили огромен напредък в последните месеци, заяви председателят на ЕП Йежи Бузек. Ние ще отправим едно послание към нашите граждани, защото не е необходимо да имаме само сътрудничество между институциите за Шенген – най-доброто сътрудничество е между гражданите, добави той.

Бузек посочи, че ситуацията в Европа не може да се промени без реформа, а в България хората разбират това. Йежи Бузек каза още, че е наясно, че състоянието на доходите в България може да се подобри за 20-30 месеца, ако се устои на популистките идеи.

Той заяви, че не бива да се позволява да се третират едни страни от други в ЕС защото те са в източната част на Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добрите..,най-добрите..., обаче имаме паспорти за двойно гражданство на един човек - с две имена, закогото всички граници са отворени: с едното може да извършва престъпления, а с другото -да води праведен живот. Естествено,с българското ще извършва престъпления, а с турско-арабското ще води праведен живот, защото му е обещан път към рая.Така,че всички тези хеликоптери и прочие са все едно нищо, тъй като каква полза от вратата и ключалката, когато ключът е даден на крадеца.
256
0
 
2
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Цял свят ври и кипи от гняв срещу глобализма, само българските *** се вълнуват от това, дали някакви плевни щели да спечелят... за себе си.Нещастници прости!!
255
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
po granicata ima samo edna opanata tel ,i to nee bodliva prosto edna tel vsichko drygo e obrano prodadeno za skrab .
254
0
 
3
 
! Отговори
az преди 12 години
спят спокойно ама нещо гърмим много напоследък ?
253
4
 
3
 
! Отговори
българин преди 12 години
Злобен народ сме българите.Ако бях като вас,бих ви пожелал Калфин за президент,а след 2 години Станишев за премиер!
252
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес е петък.Ден определен за ръсене на простотиите на Тиквуна!До довечера очаквам поне още 5-6 "УМНИ"приказки от него!Така, че щадете си клавиатурата!
251
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви катери,какви хеликоптери? Нали заловиха уж турската гемия,а тя им избяга под носа!?А за хеликоптерите преди време разправяше ,че били за екскурзии на летовниците!А ВЕРНО БЕ! ЗАСНЕХА ПАЛАТИТЕ НА НОВОБОГАТАШИТЕ!НАПРАВИХА СИ Пи аР АКЦИИ С ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ И ДО ТУК!!!
250
2
 
14
 
! Отговори
barroso преди 12 години
Бяхме свидетели как едно дете се удави в морето, когато "нашите катери" даже и не опитаха да го спасят.... вълните бяха много големи за тях... или капитаните много некомпетентни.....СРАМ и ПОЗОР, ако тези думи означават все още нещо!
249
2
 
11
 
! Отговори
barroso преди 12 години
Хеликоптерите са 4, Agusta109 и139, платени са повече от 55 000 000?.Реалната им цена е доста по-ниска.Три от тях не летят само няколко месеца след доставката им- повредени от немърливо и некомпетентно отношение.Поправката на моторите ще е в Канада, защото германците на са вижали подобно нещо досега.Ще ни струва 500 000?.Третия е на земята, защото няма кой да го кара....Ето това са нашите хеликоптери, предполагам и с катерите ни е подобно положението.Чудя се как ни приеха в Европа!
248
1
 
15
 
! Отговори
Капитан преди 12 години
Тия дето сега най - много реват за ГЕРБ, след изборите най - много ще реват от ГЕРБ, ама карай ...
247
1
 
15
 
! Отговори
Борисов преди 12 години
Имаме най добрите катери и имаме малък технически проблем, не знам как се карат!
246
1
 
16
 
! Отговори
ББ преди 12 години
"Имаме най-добрите катери, най-добрите хеликоптери...и най-тъпите тикви", заяви Борисов
245
0
 
7
 
! Отговори
мимито преди 12 години
ако ям, пия, чупя чинии и играя сиртаки, ще ми опростят ли 60 % от борчовете ? обещавам, че ще съм много добра и ще намаля на баба ми пенсията .
244
1
 
4
 
! Отговори
Боце преди 12 години
Така си е- сигурни са.Но не и за убийците- които си излизат спокойно през официална граница и с цял бус в Турция.Не и за турските биволи-заразени с шап...дали западняците няма да пребледнеят,щом го чуят.За всички останали- са сигурни, спор няма.
243
2
 
9
 
! Отговори
Стиив Джобс преди 12 години
Останете си гладни, останете си глупави!
242
0
 
16
 
! Отговори
БМБ преди 12 години
На голо шкембе - чифте пищоф!
241
0
 
8
 
! Отговори
до 256 преди 12 години
Не. Запази си я за Плевнелиев, когато се запознаете.
240
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
242, аз съм гласувал за плевнелиев, за да не ме управлява и разпределя доган, искаш ли визитка
239
0
 
15
 
! Отговори
black sea преди 12 години
Заглавието трябва да се корегира :"Имаме най-добрия катер, най-добрия хеликоптер...."
238
3
 
8
 
! Отговори
до 242 преди 12 години
Манипулацията е съвместна, в нея участват гербави активисти и модератори, които са като 'дежурни милиционери' :) Но го направиха твърде плоско, да бяха дигнали малко и рейтинга на Калфата Гоцев или Пръмовица, така нямаше да им лъснат чак толкова манипулаторските ***. А сега всичко стана очеизвадно.