Произвеждаме прекалено много юристи и финансисти, смята Плевнелиев

Икономиката ни има нужда от образование, свързано с конкретните й нужди
Обновена: 13 окт 2011 20:18 | 13 окт 2011 20:18,
34
Произвеждаме прекалено много юристи и финансисти, смята Плевнелиев
Снимка: БТА

Икономиката ни има нужда от образование, което е свързано с конкретните й нужди.Това заяви Това заяви при посещението си в плевенския завод "Вапцаров" кандидатът за президент, издигнат от ГЕРБ, Росен Плевнелиев.

По думите му страната ни произвежда прекалено много юристи и финансисти, а й трябват инженери и агрономи, затова образователната система трябва да се пренастрои така, че хората да намират връзка с реалната икономика.

Плевнелиев каза още, че в у нас имаме студенти в пети курс, които завършват и не са влезли дори един ден в реалната икономика, а това може да бъде променено.

Той бе категоричен, че е нужно да има силно обосновани регионални приоритети в общините, устойчиви, ясни проекти, които държавата да интегрира в своя план за развитие.

При посещението си на заводите "Вапцаров", "Илинден" и "Димитров" кандидатът за президент бе придружен от председателя на парламента и депутат от Плевен Цецка Цачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 12 години
Колко си далеч от истината и ставаш смешен г-н П.ХЕЙ човече теб вятър те вее на бял кон.
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха!Тази плюнка да не би да иска да стане министър на образованието?
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Роска, не си прав. Като гледам съдебната ни система, къде са тия юристи???
28
11
 
5
 
! Отговори
Плевнелиев-президент преди 12 години
Плевнята отнася снахата и калфата кат лястовица червей.....хайде наздраве!
27
3
 
2
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
13.11.2011г. Взривиха колата на Сашо Диков! Вън герберастите от политиката! Вън от България! Разследване, съд и присъди! Стоп на мутризацията на "Дондуков". Гласувайте за ГЕРБ за да спим спокойно! УЛИГОФРЕНИ! p.s. освен, ако, Станишев не е виновен за взрива
26
3
 
4
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Чакай, че пак не разбрах: Ти точно, какво произвеждаш? Ти си като духалка- много шум и много киловати! Денгуба знаеш ли какво е, г-н МакЛайн?
25
8
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Ехеее...май платените червени писарчета са на работно време. Откривам интересна закономерност в сайта. Има моменти, когато минусчетата ще се скъсат да валят, а има и моменти, когато се намират и читави хора ...Ей, червени инфантили, я си кажете, кога партията - майка ви отпуска време за цигара, че да можем да напишем и нашето мнение без да ни олеете с помия....
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами то да има Инженери те кво ще работят като ГЕРБ не прави икономика
23
2
 
9
 
! Отговори
Зайко Байко преди 12 години
до патриотми тогава каква е разликата между твоят президент и "Ванко 1" ?
22
2
 
10
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Плевня, отдавна настъпихте мотиката. Предупреждават ви да не продължавате, ама като не знаете какво е мотика- настъпвайте си я перманентно! Трошете си главата! Счупеното носи щастие!
21
11
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Абсолютно е прав. Нароиха се само адвокати и счетоводители, но пък пазара на труда сам ще нареди пъзела. Който става, ще работи това, за което е учил, а който не става, ще е там, където има нужда от неквалифицирана работна ръка. Прочетох коментар, където Плевнелиев е оплюван, че изпращал хора на работа в чужбина и прибирал пари за това. И да е верно, не виждам нещо нередно. Имал мозъка да бъде посредник, естествено, че ще взема пари за това.
20
1
 
11
 
! Отговори
Зайко Байко преди 12 години
"Произвеждаме прекалено много юристи и финансисти, смята Плевнелиев"а ни трябват данъкоплатци....
19
4
 
10
 
! Отговори
Мистър Бийн преди 12 години
Този на смимката е шушумига.
18
4
 
8
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУФ преди 12 години
КАКТО СЕ КАЗВА В ЕДНА ПОГОВОРКА :"КОГА СТАНА КАЛАЙДЖИЯ,КОГА МУ ПОЧЕРНЯ ***".И КОЙ ЛИ ГО ПИТА ПУДЕЛЪТ НА МУТРАТА.НАЛИ КАКВОТО И ДА КАЖЕ СЕ ПРИЕМА,ЧЕ Е КАЗАНО ОТ БОСА МУ- ТРОПНА БОКО ПО МАСАТА И ХОП ПЛЕВНЯТА КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТ,ДА МУ ПАЗИ МЯСТОТО,ДОКАТО СЪС ШМЕНТИ КАПЕЛИ СИ УРЕДИ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА,НО...НО ПАСАРАН,МУТРО.И ПЕВНЯТА ПО-ДОБРЕ ДА МЪЛЧИ,ЗАЩОТО ПРИКАЗВАНЕТО МУ НОСИ ОСВЕН ПОДИГРАВКИ И ПРИСМЕХ И ПАДАНЕ НА РЕЙТИНГА.
17
6
 
7
 
! Отговори
Плявата преди 12 години
Измамник 8г. хиляди бг. работници между 90-98г, е пращал в Германия от 4000марки на месец, взима 3000за него комисион и 1000марки на клетниците дава, така за 72евро 28дкара взима от общината и за 286евро ги препродава и хоп от ВСИЧКИ ДАЛАВЕРИ 12МИЛИОНА!А ВИЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТОЯ ЧВОР!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
местата във висшите учебни заведения от 2 години са повече от завършващите...това е проблема - никой за нищо не се конкурира вече, а си знаят че са приети по рождения...ама после една голяма част от тях разбират, че по рождение се получава друго, а акъла се трупа с много четене и упоритост...
15
0
 
6
 
! Отговори
Милена преди 12 години
До 12.Нищо подобно.Едно време студентите бяха малцина и влизаха само най-добрите.Докато сега най-големите двойкаджии и неграмотници са студенти,защото мама и тати кихат.Има университети-като Бургаския свободен например,в които се влиза с 2,50 и бълват висшисти на конвейр.Затова и висшистите тук са ниско-платени-защото то вече няма работна река-всичко живо иска да е мениджър.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека каже, защо щеше да ревне оня ден на дебата с Калфин.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Матрияла бил лош.....Ама от този лош матриял,като си изберем най лошият матриял да ни стане премиер, положението става неконтролируемо страшно...
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Охлюва не знае, но днешните студенти познават реалната икономика перфектно, сега вече мама и тате нямат пари за наука, както едно време са изучили него и поголовно работят.