Месец преди вота – 105 сигнала за нередности

Това сочат данните на сайта fairelections.eu
Обновена: 16 окт 2011 22:18 | 16 окт 2011 22:18,
11
Месец преди вота – 105 сигнала за нередности

105 сигнала за нередности, свързани с вота, са подадени в месеца преди изборите, сочат данните на сайта fairelections.eu.

Двайсет и два от сигналите са само от София. След това с 19 сигнала се нарежда Пловдив, а с по 12 Варна и Габрово. Седем сигнала са подали жители на Враца, а по шест сигнала има подадени от Ямбол и Сандански.

Сайтът функционира от началото на август и за първия месец бяха подадени 12 сигнала за нарушаване на изборното законодателство.

В Габрово са подадени пет сигнала за оказан натиск над избиратели, четирима са алармирали за същото в Перник.От Благоевград, Кърджали и Бургас има сигнали за изборен туризъм.

По 12 сигнала за нарушаване на предизборната кампания има от София и от Пловдив.

На сайта може да се подават сигнали за нарушаване на изборното законодателство. Категориите са купуване на гласове, контролиран вот, натиск върху избирателите, изборен туризъм, нарушения в предизборната кампания и проблеми или нередности в организацията на изборния процес.

Дори могат да бъдат изпращани снимки и видео. От цялата страна са подадени сигнали за оказан вече натиск върху избиратели, за това, че се разпространяват предизборни материали преди кампанията. Няколко са случаите за агитация сред деца.

Сайтът си сътрудничи с наблюдатели в страната и медии, които ще разследват сигналите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не цъкнете на сайта и не видите сигналите? Повечето са изсмукани от пръстите и са си чисто дребнаво заяждане, а сигналите са за всички партии.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във всяка нормална държава още при първия сигнал всички медии щяха да гръмнат, въпросната партия да се извади от изборите и т.н. Не и тук обаче...
8
1
 
7
 
! Отговори
Truth_Hurts преди 12 години
Защо не казвате за коя/кои политически партии става въпрос!? Мисля, че би било интересно точно това да се разбере
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не само от този сайт става ясно - Герб купува гласове на килограм((
6
0
 
3
 
! Отговори
DO MEDIITE преди 12 години
PROVERETE IBU6EV
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве навсякъде се извършват предизборни сделки...105 сигнала са сигурно 0.05 % от цялата помия....Ше ти свърша работата но требе да гласуваш за еди кой си - нормално
4
7
 
15
 
! Отговори
манго миризлив преди 12 години
збогом герб
3
0
 
9
 
! Отговори
BOBI преди 12 години
TOZI IBU6EV NIAMA LI KOI DA GO PROVERI BE? BAX TI I ZASPALITE GURNALISTI
2
2
 
7
 
! Отговори
proverete преди 12 години
v kazanlak rabotnitcite ot ARSENAL polu4ixa kuponi za pazaruvane ot kaufland po 40 lv za da glasuvat za GERB po kasno 6te polu4at o6te ot directora IBU6EV.NEMOGETE DA SI PREDSTAVITE ZA KAKVO KRADENE V TAZI BALGARIA STAVA VAPROS.XORA....GALKI STE DA PRODAVATE GLASOVETE SI.ZA TOVA STE NA TOZI XAL.XAK VIE.PROST,AMA MNOGO PROST NAROD
1
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
GERB!