Наблюдатели: Хаос с урните. Гласуването става бавно

Бъркат президентската с кметската кутия. Агитацията не спира
Обновена: 23 окт 2011 13:22 | 23 окт 2011 13:22,
38
Наблюдатели: Хаос с урните. Гласуването става бавно
Снимка: БТА

Различните урни, в които избирателите трябва да пускат бюлетини за президент и за местна власт, объркват хората в малките населени места.

Това съобщиха от Института за социална интеграция (ИСИ), които са една от организациите, наблюдаващи за нарушения на изборите днес.

От рано сутринта в СИК №13 на варненското село Николаевка, община Суворово, гласуването било спирано няколко пъти. Оказало се, че бюлетини са пускани в урни не за съответния избор.

От Варненско има подадени сигнали и за агитация в изборния ден. На няколко метра от секцията в младежкия дом на град Провадия е закачен билборд на кандидат-кмет на община Варна. Сигналът е подаден в ОИК.

За подобно нарушение съобщават и наблюдателите на ИСИ от Габрово. От стаите на няколко секции № 33, 34 и 35 в едно от училищата в града се вижда ясно щабът на партия, който е украсен с десетки предизборни плакати. Сигнал за нарушението бил подаден още вчера, но плакатите все още не са отстранени.

Наблюдателите видели и агитация на избиратели пред четири секции в града. Всички сигнали са подадени в ОИК-Габрово.

В Сливенската община Мъглиж, с.Тулово, СИК № 4 е установено разпечатване на бюлетини през нощта и изборният процес е бил временно спрян, съобщават наблюдателите.

От лека кола с рег.№ СМ 39-27 ТМ до СИК в Спортна зала Смолян пък са раздавали пари. Образувано е досъдебно производство и случаят се разследва.

В ОИК-Ямбол е постъпил сигнал, че в СИК 32 са открити предварително подпечатани с два печата бюлетини.

От организацията съобщават, че гласуването в повечето СИК в страната става много бавно, има доста изнервени избиратели предимно от дългото време, което чакат да гласуват и някои вече се отказват.

Общо 353 наблюдатели от Института за социална интеграция и Фондация за Европейски прогресивни изследвания-Брюксел, започнаха наблюдение на изборния процес в 280 СИК в над сто общини във всички области на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до номер 34 ти получаваш 500 аз получавам 130 лева може нещо да се промени
35
0
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
А на теб колко ти плащат мутрите :)
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко пари получаваш номер 34? Заслужава ли си за жалки левчета, да се опитаваш да убиваш законното право на свободните хора да гласуват?
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора не гласувайте за мафията, всички са еднакви, те си крадат, а ние работим за 500 лева.Освен това организацията е ужасна, чака се с часове пред урните!И за какво- за да подкрепим палачите си!
32
1
 
9
 
! Отговори
До наблюдателите преди 12 години
Когато правите обобщения, отбележете:1. Недопустимо е член на избирателна комисия да си плюнчи пръстите,когато прелиства списъка с избирателите,а после със същата ръка да пипа личната ти карта и да подава химикалка да се разпишеш.2. До всяка урна стоят по двама членове ва комисия,но блеят и не виждат кога си си взел бюлетина,а после,когато гласуваш,вдигат скандал -откъде си взел бюлетината. Не говоря за секция с неграмотни ***,а за такава в центъра на София - интелигентни хора гласуват там!
31
1
 
7
 
! Отговори
UFO преди 12 години
Терминът ***, е въведен 3-4 века преди Христа, по времето на първата в света демокрация - древният град-държава Атина.Така са наричали тези които имат право да гласуват, но не се възползват от правото си.
30
1
 
10
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Аз няма да гласувам.Не че не се опитах. Ходих два пъти, но опашките са огромни, вървят мудно. За хора затруднени с предвижването /като мен/ нямаше и един стол.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пред мене имаше 20 души всичко мина нормално и без проблеми. Хората от комисията те напътстват за да не сгрешиш урните и който МАЛКО грамотен се справя бързо.
28
4
 
5
 
! Отговори
az преди 12 години
Чаках 2 ЧАСА пред секцията в село Крумово, обл. Пловдив. Цари хаос - некадърна комисия, объркани избиратели. Отказах се да чакам още 2 часа - няма да гласувам...
27
1
 
10
 
! Отговори
смешници преди 12 години
кога ще започнете да наричате нещата с истинските им имена, а?на простия *** все нещо му пречи! кога ще се разбере, че един неграмотен индивид не може да има точна преценка, как и за кого да гласува! в противен случай защо трябва да е пълнолетен?
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
разбира се,че ще е вяло и бавно,като гласуват неграмотни! като никой не си направи труд да спретне един закон - никакво гласуване,щом си неграмотен,не можеш да прочетеш за кого гласуваш......никакво гласуване и ако никога не си внесъл 1 лев в тази държава - защо да и диктуваш как да се управлява?
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честно казано какво значение има дали някой ще види за кой съм гласувала или не, с какво това прави едни избори честни или не? Всеки си знае за него си, ако пред секцията ме пита за кой гласувах ще разбере и така. Това е пълна малоумщина. В сравнение с това какви неща се случват постоянно, това кой за кого гласувал е пълна глупост.
24
6
 
10
 
! Отговори
Eдна преди 12 години
Отидох да гласувам,но бързо,бързо се прибрах-такива огромни опашки не бях виждала от времето,когато пазарувахме с купони.Верно е,че става по-бавно заради различните стаички, но и в секцията,в която трябва аз да гласувам няма никаква организация-физкултурен салон с 4 избирателни секции,парното пуснато,вътре фраш с народ!Адски задушно и страхотна жега! Нищо чудно и да има някой припаднал.Редно е някой да спира хората отвън и да изчакват малко.Ще отида по-късно пак,но ако е същото ме губят като гла
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
урните си имат надписи,а на бюлетините от едната страна в сгънато положение има в различни цветове "писания"
22
1
 
11
 
! Отговори
стършел преди 12 години
Eдна революция ще оправи нещата."Господ създаде хората,а полковник Колт ги направи равни."
21
2
 
6
 
! Отговори
BG преди 12 години
Nie vuv Valladolid/Ispania glasuvahme burzo i bezproblemno .A ti No 11-ne si edinstveniq bulgarin v 4ujbina,prismiva6t se na horata,ostanali v Bulgaria za jalost i tova e jalkoto.Po napisanoto ot teb si li4i edinstveno,4e si neuspql kompleksar s nezbudnati me4ti!A i za men li4no- tolkova si i BULGARIN!.
20
1
 
11
 
! Отговори
аз преди 12 години
незнам какво толкова се мотаят тия хора - аз гласувах за 1 мин - за президент и за местна власт. А иначе подредбата на кандидатите за местна власт поне при нас е уникална( не подред номера на бюлетина , а разбъркано ) - основните опоненти са сложени зад печата и реално се вижда за кого гласуваш . Ако изборите бяха честни и нещо зависеше от тях , щяха да ги забранят.
19
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 12 години
защо не сложиха надписи на урните коя за какво е?
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая работа става, защото пенсионерите като влязат или не знаят за кой да гласуват или четат наново и размишляват над въпроса кой какъв измамник е по десетина минути. Факт е, че при мене нямаше някой, който да се е бавил по-малко от 5 минути, а имаше и по 10....А ако си решил какво да правиш е работа за има няма 1 минутка.
17
2
 
21
 
! Отговори
Дяволче преди 12 години
"Различните урни, в които избирателите трябва да пускат бюлетини за президент и за местна власт, объркват хората в малките населени места."Амо то заради такива неща думата "селянин" се е превърнала в синоним на глупав и *** човек.