За втория тур Костов удря рамо на Плевнелиев

Подкрепата обаче не била за Борисов като премиер
Обновена: 24 окт 2011 14:58 | 24 окт 2011 13:48,
369
За втория тур Костов удря рамо на Плевнелиев
Иван Костов Снимка: архив, БТА

Лидерът на ДСБ Иван Костов призова тъмносините избиратели да гласуват за Росен Плевнелиев на балотажа на президентския вот.

Командира обаче направи уговорката, че подкрепата за кандидата на управляващите в никакъв случай не е подкрепа на ГЕРБ за управлението на страната.

"Нашите симпатизанти да подкрепят Плевнелиев, защото се изправя срещу Ивайло Калфин, когото не искаме да видим като президент, особено с подкрепата на Ахмед Доган", аргументира позицията си Костов.

"Не приемаме диалога с Бойко Борисов, особено поднесен по този крайно невъзпитан начин", категоричен беше Костов. Поводът за коментара му бяха думите на премиера от изборната нощ, че се надява със сините лидери да седнат и да се разберат как да работят заедно в полза на държавата.

"Призивът да се подкрепи Плевнелиев не е подкрепа за Борисов като премиер на страната", отсече Костов.

Все пак Командира отбеляза, че резултатите от изборите ще дадат основание на ГЕРБ да довърши мандата си.

Това е мажоритарен вот, каза Костов на въпроса защо разграничава Плевнелиев от Борисов.

"Ако Плевнелиев иска да получи синия вот, трябва да заеме позиции плътно близо до позициите, които защитаваше Меглена Кунева по отношение на пробива в енергийната сигурност на страната, който би се получил от реализацията на "Големия шлем" на сегашния държавен глава Георги Първанов", разясни Костов.

Освен това кандидатът на управляващите трябва да се намеси, за да спрат безобразията с преброяването на резултатите от изборите или поне да се разграничи в декларация, смята лидерът на ДСБ.

От ДСБ смятат, че са били поставени "в условия на несполучлива формула" за президентските избори.

Синята коалиция нямаше свой кандидат за президент, след като СДС изненадващо подписа споразумение с новото ОДС за подкрепа на десния кандидат за държавен глава Румен Христов. Партията на Костов обаче не пожела да го подкрепи.

Още по темата

Според Костов липсата на общ кандидат на Синята коалиция за президент и обща национална кампания в негова подкрепа се е отразила негативно на кандидата за кмет на София Прошко Прошков.

Костов подчерта, че Румен Христов не е бил подкрепен от всички симпатизанти на Синята коалиция.

"На местата в страната, където Синята коалиция съществуваше, тя получи много повече от гласовете за Христов", подчерта Костов.

Той обаче посочи, че отношенията на партията му със СДС не са разглеждани на днешното заседание на ръководството на ДСБ.

Костов допълни, че партията ще събира всички сигнали за нарушения на изборите от страната и след това ще решат дали ще подадат жалба срещу изборните резултати, или ще искат касиране на вота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още по темата: Иван Костов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
2
 
4
 
! Отговори
Ноколов. Г. преди 12 години
На снимката се е инсталирал дяволът в цялата си гнус алчен и безскрупулен. Този "Гущероподобния" на снимката, ако не се покае и не раздаде всичкото откраднaто на бедните и онеправданите, много скоро " Дяволите ще го пекат на бавен огън" !!!Костов в разцвета си------------------1. Покриване на престъпленията и компенсиране на заграбеното от кредитните милионери за сметка на данъкоплатците.2. Масова "приватизация"3. Покриване на Досиетата4. Лансиране на Филчев за главен прокурр5. Създаване на монопол на държавна здравна каса6. Продажба на Нефтохим на руснаци на стойност 10 пъти под пазарната,7. Продажба на БГА Балкан на еврейски мафиот срещу заплащане от страна на продавача8. Продажба на Кремиковци на ченге от ДС срещу 1 долар,9. Стопиране на приватизацията на БТК и Булгартабак /и пак добре, че иначе вж т. 6,7 и 8 /10. Аферата Фондация Демокрация - рекет върху нечистия бизнес, за да си работи необезпокоявано .11. Обръча от фирми "Олимп"12. Пазене на монопола на М-тел и Чорни върху мобилните телефони. Накрая се скараха за някакви проценти. 13. Аферата Булбанк14. Аферата ТЕЦ 1 и 3 на Марица изток
360
2
 
4
 
! Отговори
Отец Кирил преди 12 години
Иван Костов е проклятието на българският народ!!! Костов "разори тотално" България, виновен е за геноцида срещу българите, който се изчислява повече от един милион души, открадна милиарди от "изстрадалият" български народ, разпродаде нашата българска земя..........но за сметка на твърде висока цена: загубата на безсмъртната си душа !!!
359
2
 
4
 
! Отговори
007 Бонд преди 12 години
ТОЗИ НА СНИМКАТА Е ЕДИН ОТ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА СЪСИПВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!Крадеца на прехода, пое държавата ни с индустрия и я остави без индустрия! Жалко мекотело не се ли накраде? Не ти ли стигат парите, та продължаваш да се гавриш с народа....?!
358
2
 
4
 
! Отговори
Янкул преди 12 години
Костов трябва да бъде съден!!! Участвал в Ран-Ът!!!Костов разпродаде България за 1 пробит долар. Крадец, лъжец, нагъл ***! Другарю Костов, та нали ти подари ЛУКОЙЛ на руснаците! ДА ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЗНАЕ НА КОСТОВ , ЧЕ ДОБРЕ ГОВОРИ, НО ТО Е КАЗАНО "ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ" А НЕ ПО ДУМИТЕ.......... Ти-МАНГАЛИНО КРАДЛИВ ти си виновен за този фалшив преход и превръщането на българите в роби!!!
357
2
 
4
 
! Отговори
Историята помни преди 12 години
Историята помни всичко: Костов, наследникът на Луканов, е архитектът на посткомунистическото разграбване на България.Другарят Костов няма стигане, дори далаверите на царя бледнеят пред неговия зъл гений. Той продаде на един другар целия Кремиковци за 1 лев. Правете сметка какво влачене падна. Няколко години го източваха, докато съвсем го баталясат. Всъщност, благодарение на Костов, цифром и словом 1 лев е крайната цена, която България взе от Кремиковци. Продаде се МК Пирдоп-произвеждащо злато, платина, сребро, мед-с почивните станции на море и планина, сграден фонд за 55млн. Ами "Нефтохим", БГА Балкан, КРЕМИКОВЦИ-продадено за 1/един/ лев и после получило 183 млн. лв от фонд "Структурна реформа" за покриване на стари дългове.Ех помним, колко още много помним. Не си мислете, че сте ни промили мозъците!Просто и твоят ред скоро ще дойде. ВСЯКО ПРАСЕ СИ ИМА СВОЯТА КОЛЕДА!
356
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов е тайното оръжие на БКП което унищожи синята мъгла...
355
3
 
4
 
! Отговори
до СДС убиеца преди 12 години
алоо, г-на Далавера, скрий се вече, че на всички им стана ясно що за стока си. Син комунист от ромски произход, който плю на всичко и се продаде за 30 сребърника... Сега вече остана да чакаме поредния шут на изборите за парламент, който вече ще те изтреля от НС завинаги. Абе ти там пусна корени и какво направи за толкова години... ти си знаеш, ама се вижда и хората как те оценяват...
354
4
 
4
 
! Отговори
демократ преди 12 години
По-голямо предателство от това, да те призовават да гласуващ за клонинга на мутрата е обида за всеки демократично мислещ човек. Г-н Костов, какво значи: "Не подкрепяме Борисов, но подкрепяме Плевналиев"? Та нали единствено и само Борисов е решил кой ще бъде издигнат за президент от ГЕРБ? Да не говорим за Попова, която даде заявка за главен прокурор-докато чака ще бъде за малко и вицепрезидент. Обида за всички запазили нормалонстта си българи.Мизерията ни е гарантирана!
353
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев: "От 20 години не е имало избори с такъв натиск от управляващите, с контролиран и купен вот, със страх"ДА СЕ РАЗБИРА "ОТ 65 ГОДИНИ СМЕ НА ВПАСТ НО СЕГА РЕАЛНО МОЖЕ ДА ЗАГУБИМ ВЛАСТТА И ДА НИ СЪДЯТ ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И СЛУГИНАЖ НА РУСИЯ"
352
6
 
7
 
! Отговори
бивш костовист преди 12 години
Г-н Костов, вие сте за затвора! За сега сте само "политически скелет". Не можете да подкрепите никого, защото сте нищо и никой.
351
5
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Сидера нарече Росен "по-лош и от келнер".Което ме мотивира да отида и да забия една бюлетина за Росен в неделя.А Вие?
350
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** е бита карта, къде е тръгнало да дава подкрепа дето първо никаква я няма и второ никой не му я иска...Жалък плъзмодий
349
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от тоя нахал и подлизурко...Все се вре да не остане назад... Как да му се набие в главата че повече не е желан???Имаше възможност да докаже себе си но се показа като крадлив деспот.Гаргамел ефенди, скрий се най-сетне, жалък си, смешен си, в отчаяния си опит да изтъргуваш продадения си *** за пореден път за малко власт и оставане в политиката.Ние сме отвратени от твоето лицемерие и никога повече няма да имаш подкрепата на избирателя.До поредния шамар на изборите за парламент..
348
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов е минало бешело.Каква подкрепа може да дава той като се видя че няма електорат зад гърба си. Пълен провал на изборите. Що не вземе да се пенсионира и да ни освободи най-накрая от крадливото си йезуитско присъствие. Да иде да си харчи откраднатите милиони и да остави българите на спокойствие...
347
3
 
5
 
! Отговори
чочо преди 12 години
Че то на него оснана ли му рамо?
346
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето какво искат да кажат *** с тяхните си изказвания !"нечестни избори" - да се чете като "избори, които БСП не печели""опасна концентрация на власт" - да се чете като "опасна загуба на власт""изборен успех" - да се чете като "поредно ос*иране""В МОМЕНТА ИМА ДИКТАТУРА" да се чете като "БАЩА МИ ДИМИТЪР СТАНИШЕВ ПРАЩАШЕ ХОРА В КОНЦЛАГЕРИТЕ""ИМАЛО СТРАХ" да се чете като "МНОГО НИ Е СТРАХ ЗАЩОТО СЛЕД 2 МЕСЕЦА ЩЕ НИ СЪДИ СПЕЦ СЪДА АНТИ МАФИЯ"
345
3
 
9
 
! Отговори
Nasko преди 12 години
Г-н Костов, Ваш Фен съм и познат, но....не приемам Позицията Ви, която всъщност не е Позиция!Не я аргументирайте така, имаше предизборен клип, "Гласуваш за Борисов, получаваш Костов", сега ни Подканята ;- Гласувайте за Плевнелиев, за да получите Борисов???Недостойно е към Мислещите Ви Симпатизанти, а те са голямата част от ДСБ!Липсата Ви на позиция в случая не е позиция, а ...поредна Грешка, както и с това, че все още правите отчаяни опити да изчистите Дясното пространство от стари ***!
344
4
 
6
 
! Отговори
ZAX преди 12 години
Късно е либе за китка! :)))Абе това Черно влечуго е много нагло и нахално, че и условия поставя заради неговата подкрепа.Къде си тръгнал с това процентче?Вода и хляб взе ли си?Помнете ми думата, че Черното влечуго е готов на всичко, за да влезе и в следващия парламент.Така, че той няма с какво да ме изненада.Време е за разплата с тези, които разпродадоха и разрушиха държавата, надеждите на хората, потъпкаха всички морални ценности и унищожиха справидливостта със своите действия.
343
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ ИСКАМ: Да бъдат изтеглени всички ДС-посланици, които в момента са СРАМ за България и за това ще гласувам ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ!!!
342
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МНОГО СЕ КЕФЯ КАТО ЧУЯ КАК *** ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ ПО ТВ СКАТ .БИЛИ ОБЕДНЕЛИ ОТКАКТО БОРИСОВ ДОШЪЛ НА ВЛАСТ .ТЕ СА БЕДНИ НЕ ОТ 2 ГОДИНИ А ОТ 22 ГОДИНИ. ГЛАСУВАТ ПО ИНЕРЦИЯ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ