Новите кметове. Кой какво взе в страната

ГЕРБ спечели Варна и Пловдив, но Лечков се провали
Обновена: 31 окт 2011 11:35 | 30 окт 2011 19:05,
145
Новите кметове. Кой какво взе в страната
Кандидатът на ГЕРБ Кирил Йорданов успя да се пребори за четвърти мандат за кметското място във Варна, сочат резултатите от екзитпола на социологическите агенции. Той победи с 59,1% срещу независимия Веселин Марешки, който беше подкрепен от леви и десни партии. 
 
В Пловдив кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев води на досегашния кмет Славчо Атанасов с 50,9%. Тотев досега беше областен управител на Града под тепетата. 
 
В Сливен надеждата на ГЕРБ Йордан Лечков засега губи кметската надпревара срещу Кольо Милев, издигнат от БСП. Милев получи 50,2%
 
В Стара Загора кметското място ще заеме Живко Тодоров от ГЕРБ, който спечели с около 73% срещу опонента си – кандидата на БСП – Бойчо Биволарски. 
 
Във Велико Търново кандидатът на ГЕРБ Даниел Панов спечели битката с 53,7% от гласовете срещу за кандидата на БСП Николай Илиев. 
 
В Плевен също кандидатът на управляващата партия Димитър Стойков успя да пребори досегашния кмет Найден Зеленогорски с 51,1%.
 
В Ямбол настоящият кмет на града Георги Славов победи с 60,1% от гласовете. Срещу него на балотаж се изправи кандидатът на БСП Мариета Сивкова. 
 
В Хасково кметът на града Георги Иванов печели убедително с 57,8% срещу кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов. 
 
В Перник по всяка вероятност кмет на града ще бъде Ирена Соколова от ГЕРБ, която събра подкрепа от 51,8%. Кметското място засега губи Росица Янакиева, издигната от БСП. 
 
Пламен Стоилов (ГЕРБ) печели изборите в Русе с 60% на балотажа. Във Видин кандидатът на ГЕРБ Владимир Тошев води засега с 50,1%. 
 
В Благоевград новият кмет ще се казва Атанас Камбитов от ГЕРБ, който събра 64% от гласовете на своите съграждани.
 
ГЕРБ печели и в община Смолян. Там кандидатът на управляващата партия Николай Мелемов събира 53,7% срещу 46,3% за досегашния кмет Дора Янкова от БСП.
 
Във Враца според прогнозите печели кандидатът на ГЕРБ Петя Аврамова с 53,4 процента от гласовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
9
 
! Отговори
"ИЗБИРАТЕЛ" преди 12 години
Защо не давате никаква информация за Разград, Силистра, Търговище - все областни градове.А като дойдете при нас ни сваляте звезди от небето.Ние да не живеем в друга държава.Нас не ни интересува София, Плодив или Варна, а нашият град.!!! Цялата Ви политика е такава - много ще има да чакате на следващите избори, и Вие сте като другите - докато хванете кокала.
102
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ губи Пловдив. Подкрепеният войвода Славчо Атанасов от ДПС и БСП бие.
101
0
 
6
 
! Отговори
до 96 преди 12 години
по добре с познатата миризма на алкохол и дупките по пътищата (таман варненци се научиха как се подават искове срещу общината по ГО когато си чупят колите) отколкото селският *** с временна постройка на плажа,когото лично съм виждал как играе комар, спи с 4-5 ку...венца които са си дружки и живеят заедно. синът му избягал в англия и не контактува с баща си,жена му.... алкажа кирчо вече го знаем,оправдава се с *** а къшира пари в банки.сега и рак имал...КОЙ НОРМАЛЕН Е ГЛАСУВАЛ ЗА ТЕЯ ВЕ
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След четиригодишно управление на ГЕРБ и след четири години напразни обещания и тупания в гърдите можем само да кажем: "Боже, спаси Видин!" Друго не искам да казвам!
99
3
 
7
 
! Отговори
Митрополитски преди 12 години
Плевен падна ден велик !!!!! Незабавен съд за престъпника Найден Зеленогорски !!!Не чакайте бог да го съди !!!!!! Боже помогни на Плевен !!!!!!!
98
3
 
7
 
! Отговори
НОВИНА преди 12 години
Лечков остава кмет , направена е грешка , сега се коригира от МВР.
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сливен - резултат 50,2 % на 49,8 % ... Сега отново чакаме гласовете на ***, за да стане ясен резултатът. Но отсега е ясно, че който и да спечели - другия ще оспорва резултата.
96
1
 
11
 
! Отговори
от Варна преди 12 години
"Кандидатът на ГЕРБ Кирил Йорданов успя да се пребори за четвърти мандат за кметското място във Варна с 59,1% ....И сега пак заявявам - няма по-нежелан кмет от този, как така го "избраха" - ще стане ясно все някога..Срам за Варна !Тези резултати бяха подготвени още като се разбра за балотажа - е, не искам да дишам изпаренията от новия - стар избор - усмъртява ме !
95
0
 
6
 
! Отговори
Платена медия преди 12 години
С.Атанасов: 54.02% / И.Тотев: 45.98% след 1.7% преброяване(C) Plovdiv24.bg | Източник
94
1
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
Ами хайде всички млади и инициативни млади хора да си седим между местните пияници в малките населени места ,за да ти е хубаво и комфортно на теб варненски принце. Няма мое , няма твое. Където си искаме там ще живеем. Аман от разглезени момченца ,като тебе който се чудят кой им е виновен ,че са смотани.
93
0
 
7
 
! Отговори
az преди 12 години
Не знам къде е по-плачевно, във Варна или Пловдив..... човека за който невалидните гласове са "не толкова колкото му се иска да бяха", wtf !?!
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Взеха ли и Силистра ГРОБ пишете един ред
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой какво взел. Ами вижте новите кметове какво имат в момента и какво ще имат след 4 години тогава ще говорим кой какво е взел
90
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички комунисти да замълчат.
89
3
 
8
 
! Отговори
Ник преди 12 години
Силистра е областен град,а нито думичка по медиите за изборният резултат за кмет. То пък бива безочие
88
4
 
17
 
! Отговори
Varnenec преди 12 години
жалко за Варна! колко са *** варненци!! ***!
87
0
 
3
 
! Отговори
видинчанин преди 12 години
То че с парите от ЕС за развитие на инфраструкурата в северозапада се направи столичното метро, е ясно. Въпроса е, защо предния герберски кмет изкара мандата си с изтеглена подкрепа от ГЕРБ.. по тази логика и следващия може да е с изтеглена подкрепа след 3-4 месеца
86
1
 
7
 
! Отговори
ИНФОТО КЪДЕ Е ? преди 12 години
Дайте инфо за СИЛИСТРА бе катуни ? ? ?
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
i as sim na takovo mnenie napuskam bg
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде видинчаните с тоя герберски кмет да доправиме на столичаните метрото и после да хващаме зад граница.