Дянков пък си похвали Бюджет 2012

Най-добрият е в условия на криза, каза министърът
Обновена: 2 ное 2011 15:37 | 2 ное 2011 10:19,
168
Дянков пък си похвали Бюджет 2012
Симеон Дянков и Бойко Борисов Снимка: БТА

Проектобюджетът за следващата година е възможно най-добрият в условията на криза. Той съдържа в себе си достатъчно буфери, за да може българската икономика да удържи и при лош сценарий за европейските икономики. Това каза министърът на финансите Симеон Дянков пред БНТ.

В държавната хазна за 2012 година има заложени 4 милиарда от еврофондове, които ще се инвестират в инфраструктура и човешки ресурси.

Социалните разходи се увеличават за сметка на тези за МВР и отбраната и това ще бъде тенденция и за 2013 година, обясни Дянков.

"Вече сме казали, че минималната работна заплата ще се увеличи до 290 лв., вече сме го заложили в бюджета от второто тримесечие и работим активно и се надявам до средата на следващата седмица да имаме план за увеличаване на ниските пенсии", допълни министърът.

Още по темата

Той обясни, че вариантите са три. Първият е да се вдигне само минималната пенсия. Самият министър обаче не е привърженик на това, защото по думите му се получава изкривяване. 

"Тези, които са на най-ниското ниво, получават повече, така че аз предпочитам да има в процентно отношение – тези, които получават по-ниски пенсии, да получат по-голямо увеличаване, но и нагоре това да стане с по-малко проценти", разясни Дянков.

Това ще струва няколкостотин милиона, изчисли финансовият министър.

Дянков коментира и протестите на БАН.  „Вместо да стоят по улиците, те да вземат да направят някой друг европейски проект. България има близо 400 милиона лева, които в момента стоят неизползвани, по научни изследвания, и БАН не ги използва. Защо не ги използва, дали не знаят английски, дали не знаят как да се правят проекти, това е вече тема, която си заслужава да се развие“, посочи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: Симеон ДянковБюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА БОЙКО И ДЯНКОВ ! В УСЛОВИЯ НА КРИЗА ВДИГАТ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ. ЕТО ЗА ТОВА ХОРАТА ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВАС И НА СЛЕДВАЩИТЕ И НА ПО-СЛЕДВАШИТЕ ИЗБОРИ !КОМУНИСТИТЕ ДА РЕВАТ ОТ ЯД СЕГА ЧЕ ИЗПУСНАХА КОКАЛА !
124
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали Банките милионерите олигарсите и милиардерите са в криза ? Едва ли
123
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Проектобюджетът за следващата година е възможно най-добрият в условията на криза".....Каква криза, че тя нали свърши? При това няколко пъти вече свърши, поне по собствените думи на Дянков.....
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Европа не на всеки е позволено да задлъжнява , тези на които им е позволено имат висок жизнен стандарт , а други като нас са чисти донори на стабилност и живеем мизерно , ходим да слугуваме.Време е да се сложи край .
121
12
 
9
 
! Отговори
бесе-парче преди 12 години
я мама и тате отБСП загубиха пълната власт и не могат да си'' цоцат'' от бюджета ,как може така бе,тъкмо си ''бехме'' разпределили всичко и си живеехме супер,сега някакви гербери ни пречат,не ми харесва такъв бюджет,няма как да крада от него
120
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мулета
119
3
 
11
 
! Отговори
Blackradio преди 12 години
Нещо десностоящия на снимката има сериозен проблем. Това е втората снимка, на която ясно се вижда проблема. Но по време на изборите проблема беше изпъкнал много по-ясно. За всеки трезвомислещ човек е ясно какъв е проблема. Страшна работа.
118
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей тиква виж тези държави какъв дълг имат да връщат. Как мислиш че се плащат такива заплати?Наистина си тиква,
117
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доста годинки ще има да сърбаме попарата от тройната коалиция.
116
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление трябва да плащаме лихви по външния дълг, който го удвои така любимата на много драскачи тука тройна коалиция 2005-15,5 млрд 2009-37,7 млрд Е.Така че не плачете,че няма пари.Справка в гугъл gross external debt of bulgaria
115
2
 
11
 
! Отговори
тиква преди 12 години
Я вижте финансово недисциплинираните Caщ, Германия, Франция, Гърция, Испания какви доходи имат ....Нека сега да видим България с най ниския дефицит какви доходи има
114
3
 
11
 
! Отговори
toqga преди 12 години
С тези ехидни усмифки какво очаквте от тези незнам ..
113
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е ако той не се самопохвали, друг едва ли ще го стори :)
112
3
 
15
 
! Отговори
23454 преди 12 години
Не знам от къде този кадър на CIA намери да каже, че бюджета е добър? Това правителство е толкова зле, че нямам думи. Уникално зле.
111
3
 
16
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 12 години
Куку и Пипе или Макс и Мориц ??!! И двата типажа им прилягат 100%! А тоя икономически *** не ви ли прилича малко на хиена- вечно ухилен и чакащ да доизяде мършата, която ще остане след това правителство? Ужасен римейк на "Цар Лъв".
110
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не само МВР и отбарната още доста живо месо трябва да се отреже от администрацията , но да видим как "кукита" ще реагират с орязването на това което им се дава при пенсиониране ...
109
6
 
12
 
! Отговори
107 преди 12 години
аз ако чаках тоя самозванец да ми орави живота, щях да се гръмна, дъвжавата нищо не ми е дала, напротив, само взема от мен, което ми дава пълно право да казвам каквото мисляа мисля, че по-некадърно правителство не сме имали никога в историята си
108
7
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
до 106Ами така си е ........Ти си интелигентен и си го разбрал,но за съжаление повечето тук не са като теб.......Тях ги боли,те вият,те са покрусени защото мина времето на безнаказаните кражби.....Затова не могат да си намерят място в реалността и тук им остана единственото поле за изява и да си избиват жалките комплексчета....но не бива да ги о бвиняваме,те не са виновни тези ***,те са жертви на природата
107
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а, пак ли сме в криза ? нали уж беше обявил преди 1-2 месеца че сме излезли от нея ?
106
17
 
9
 
! Отговори
Отчаян преди 12 години
Таква злоба и неблагодарност, като българската, няма никъде по света. Единственото което правят повечето (не всички) е да плюят и да се надяват някой да им оправи живота. Тези форуми пишат само некаъдрни, необразовани, мързеливи и прости хора.