Дянков до кметовете: Пари срещу сеч на чиновници!

Министърът иска и закриване на Държавния резерв
Обновена: 4 ное 2011 19:14 | 4 ное 2011 19:14,
437
Дянков до кметовете: Пари срещу сеч на чиновници!
Снимка: БТА

Финансовият министър Симеон Дянков обяви, че другата седмица ще изпрати писмо до новоизбраните кметове с искания за намаляване на администрацията им с 15%.

"Ако не направите оптимизацията, която ние сме направили на централно ниво през последните години, не си губете времето да изпращате писма с разни искания, защото няма да бъдат уважени", заяви той.

"Недопустимо е в условия на криза служителите в общините да са се увеличили с 6%", отсече финансист №1.

По думите му единствените, които правят изключение, са София, Бургас и още няколко малки общини.

Още по темата

Дянков каза още, че следващата сряда Министерството на финансите ще внесе в Министерския съвет проект за закриване на Държавния резерв.

"Това е една институция, която харчи 80-90 милиона лева годишно, а структурата е неефективна", коментира министърът. По думите му по този начин държавата ще плаща 600 заплати по-малко.

По повод недоволството на министри от бюджетите на ведомствата им Дянков заяви, че никой не се е родил министър, "в държавата има и други работни места", заигра се той.

Финансовият министър каза още, че повече пари за зърнопроизводителите няма, но за сметка на това пък ще бъдат отпуснати 60 милиона лева за животновъдство и растениевъдство.

Днес вицепремиерът Симеон Дянков откри строителната площадка на последния участък от АМ "Марица" , представляващ 3.4 км подходен път към ГКПП "Капитан Андреево".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
13
 
36
 
! Отговори
дон преди 12 години
Сега го гледах Вдянков.Как може министър да нарече 600 човека...600 бройки?И тоя почна да прихваща от вожда....бройки,матрял,нямам думи направо
11
13
 
28
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Аз ли нещо не разбирам или "реформите" на ГЕРБ се обобщават само и единствено със съкращения?! Хубаво е да се намали администрацията по общините, но не трябва ли думата реформа да има някакво съдържание, някакъв план, проект, за да не произвеждаме само безработни?! то така по 2-3000 на ден какво ще стане? Много е лесно да казваш само съкращавай! Ама това за мен не е РЕФОРМА, а безсилие за реформа! Направо отираме към бунтове и страшни последици с това неспособно управление...жалка ситуация...
10
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков - в Северна Корея. Там да се бори с комунизма. Тука живеят хора!
9
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не искам античовешките изцепки на този да продължават. България не е цифри, България е хора!
8
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такова е положението. Пари няма-действайте. Гърците изпапаха парите на Европа. Държат я в шах. Пък ние ще я караме на фотосинтеза.
7
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Управлението на ГЕРБ нанася тежки щети на българската икономика, които няма да се възстановят десетки години в бъдеще.
6
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълен ***!
5
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сечете всичко - БДЖ, администрации и т.н.:)))) Всичко под ножа! Изборите минаха! Да му мислят овцете, които гласуваха за вас:))))
4
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков в България живеят хора, знам че не ти пука за нас. Но това сме го гледали дълго време и то трябва да спре. Не искам тоталитаризъм, не искам безчовечна диктатура, не искам продажници, не искам ***. Искам България на хората.
3
24
 
25
 
! Отговори
GARANTIRANO OT GERP преди 12 години
PONE PRI BSP NQMASHE SAKRASHTENIA A VDIGANE NA ZAPLTATITE,GLASUVAITE PAK SA NEKADARNICITE OT GERB...
2
23
 
22
 
! Отговори
K U Р А ТИ Я Н К О преди 12 години
*** З А Г О В Н И О Т О,който ще затрие държавата
1
33
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков просто трябва да си ходи. Доказа се като некадърен. Той не мисли за хората и не му пука за тях, а си гледа някакви абстрактни сметки. Вкара ни в Гатака. Обаче това не е човешко.