Станишев се размина без глоба за агитация в деня на вота

ЦИК взе решението близо месец след изборите
Обновена: 8 ное 2011 12:58 | 8 ное 2011 12:58,
40
Станишев се размина без глоба за агитация в деня на вота
Сергей Станишев. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев е нарушил закона, като е агитирал в деня на първия тур на местните и президентски избори, реши Централната избирателна комисия (ЦИК).

Става дума за изказване на Станишев от 23 октомври, излъчено по Канал 3, в което той заявява: "БСП не хвърля празни думи, а поема ангажименти", "Очаквам всички да подкрепят нашите кандидати", "Хората са заплашени с уволнение, ако не изберат кмет от ГЕРБ и няма да видят лев от държавата", "Групировка, която се нарича партия, иска президентство на каишка" и т. н.

ЦИК е сезирана за изявлението още същия ден от Орлин Иванов в качеството на упълномощен да представлява лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Няколко дни по-късно комисията разгледа жалбата, но отказа да накаже лидера на БСП за агитация, като се мотивира с липсата на необходимия за вземане на решения кворум.

След това Административният съд в София отмени решението и задължи ЦИК да се произнесе по жалбата.

Днес комисията вече прие, че Сергей Станишев е извършил агитация в деня на вота.

Заради изтичането на сроковете, в които комисията е длъжна да се произнесе след подаването на сигнала обаче, лидерът на БСП няма да бъде санкциониран за нарушението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чак се разплаках от умиление...
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли кой да ги затвори тия мръсни комунисти бе! Само като му видя физиономията на тоя Сатанишев ми се иска да я размажа.
34
0
 
10
 
! Отговори
Бивш комунист преди 12 години
Станишев е изпята песен
33
0
 
13
 
! Отговори
vini преди 12 години
Какви са тези комисии които решават какъв е този абсурд Взехте народа за маймуни .Щом има агитация има и глоба за какви срокове става въпрос.Накажете комисията тогава която не си е изпълнила задължението.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ц(в)ИК, мама ви да е** нещастна!Ако беше обикновен българин, не глоби, на *** щяхте да го направите. Нооо, понеже е ****стчето Станишев, ни глоба и нищо.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уважаеми пишещи за "dnes.bg", днес е 08.11.2011 г. Изборите бяха проведени на 23.10.2011 г. От тогава изминаха точно 16 дни. Цитирам подзаглавието на Вашата статия - "ЦИК взе решението близо месец след изборите". Всякакви коментари, относно професионализма и морала в "dnes.bg" са излишни, включително проявите на неуважение към Вашите читатели! Успех!
30
1
 
5
 
! Отговори
комисар Молдован преди 12 години
че кво да го съдят нали неговите спечелиха ПАК..итакааа до края на светааааааааааааааа
29
0
 
7
 
! Отговори
марти преди 12 години
Липсват ми нежните мъже!
28
2
 
4
 
! Отговори
марти преди 12 години
До 10Ако се съди по теб и по това как владееш българското писмо,то човек може да реши,че и гласувалите за БСП не са по-напред откъм умствен капацитет?!?Всъщност се и питам защо след като толкова години по-умните от нас безропотно сте подкрепяли,и все още подкрепяте БСП,то все още сме в...канализацията???
27
2
 
10
 
! Отговори
бг преди 12 години
не искам да го виждам тоя мазник повече,,,,,,,колко струва да го изтриете от форума че не си струва га коментираме пльхове
26
1
 
10
 
! Отговори
марти преди 12 години
СерГЕЙ-чо,бъди благодарен,че семката ти се е пръкнала на това забравено отдавна от...правдата място,наречено Чалгария,че иначе в противен случай досега да си увиснал на собствените си макари на някой електрически стълб!!!Ако имаш...макари,де?!?
25
2
 
10
 
! Отговори
Димитров преди 12 години
До 6Не съм съгласен с констатацията ти.Аз живея на село.При нас гласовете за ГЕРБ бяха два пъти повече отколкото за БСП.
24
2
 
8
 
! Отговори
Drogan преди 12 години
Умръзна ми да ме асоциирате с тоя на снимката! От това страда и моя рейтинг!
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СерГейчо от престарание си" направи " и предизборно бебе.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много гнусно изказване на лидер на партия която се пише за гарант на демокрацията.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
..."Заради изтичането на сроковете,"... На всеки друг обикновен български гражданин щеше да бъде наложена една глоба от 50 лева, необжалваеми, станали необжалваеми по инициатива на самия Станишев! Но.. на Серго, по "бедност" и милост му се размина. Това е защото сме равни, но Той е по-равен?
20
0
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Липсата на правосъдие у нас е всеизвестна , няма място за чудене.
19
2
 
4
 
! Отговори
tu-tuuuu преди 12 години
изведнъж (СЛЕД ИЗБОРИТЕ !!!) 90 % ОТ КОМЕНТИРАЩИТЕ В САЙТА СТАНАХА ГЕРБЕРИ......ИЛИ ПЪК АВТОМАТИЧНО СЕ ГЕНЕРИРАТ + И - ......А?! НЕЩО ГНИЛО ИМА ТУК.........САМО ФАЛШИФИКАЦИИ В "ТАЗИ ДЪРЖАВА" .... НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!
18
2
 
18
 
! Отговори
За затвора преди 12 години
Това жалко комунистическо пардисю ни върна в първи клас с управлението си!!! Украински гном .. съдиите те пожалиха защото са избрани от баща ти Първанката , и сега ще смърдите и серете докато Бойко не ви разгони ...мицата !!! Да се махнат пенсиите на всички комунисти , да се осъдят за геноцида докато са още живи , да ги вкарат в клетки и да гледаме как бавно умира Сталинизма в продажните им сърца!!! Трябва да молите за прошка хората , ако има кой да ви я даде!Съмнявам се обаче... хайде в Белене
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В офиса ни жената която чисти каза -че в Столипеново са ходили от къща на къща да агитират за БСП.