Синдикати очакват отлив на служители от МВР

7000 души ще се пенсионират, ако кабинетът вдигне стажа
Обновена: 9 ное 2011 18:18 | 9 ное 2011 18:17,
92
Синдикати очакват отлив на служители от МВР
Протест на полицаи през 2009 г. Снимка: Булфото

След като железничари, учени и зърнопроизводители обявиха протести, днес и служителите на МВР обявиха, че обмислят подобни стъпки, ако бъде прието предложението за увеличаване с 2 години на необходимия за пенсиониране стаж.

Възможно е да има протести до края на годината, каза председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов на пресконференция на синдикатите към ведомството.

Според него около 7000 души от МВР ще искат да се пенсионират в най-скоро време, ако мярката влезе в сила.

Попов заяви, че между синдикатите и ръководството на МВР е имало договореност увеличаването на стажа да става плавно, а не наведнъж от 2012 година.

По думите му синдикатите изобщо не са участвали в преговорите с правителството и са научили от медиите за готвените промени.

Те вече са изпратили писма до премиера и финансовия министър, с които ги уведомяват, че са против предложенията. Настояват и за среща с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: МВРсиндикатиполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
7
 
10
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Приемственост между комунистически милиционери и полицаи няма как да има! Милиционера е свикнал само да казва "Този е виновен" и съдът само да определя колко да лежи... И именно за това слушаме как на калпавите милиционери все съдът им е виновен. А че актовете за нарушения или протоколите от разпит или обиск са с правописни грешки - дума не обелват! И то не смотани старшинки правят правописните грешки - а офицери!
69
3
 
6
 
! Отговори
Do 62 преди 12 години
Не госпожо, точно на тази възраст не искате да признаете че вече не сте млади, и точно на тази възраст гледате на по-младите с най-голямо пренебрежение!
68
1
 
12
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до Turkey - Аркадаш , за моя жалост си прав ! Нищо не остана от България , само *** и мръсотия- подминах възрастта за "разплод" а младите се "модернизираха":)))и се превъплащават на холивудски звезди с що годе основно образование . Не се сърди на българският народ , не той ви изгони а Тодор Живков и БКП- и сега са във властта тези които проведоха "възродителният процес". Бъди здрав !
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
полицаите да напълнат устата на гея Дянков със ***.
66
2
 
18
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Нали искахте ГЕРПъ и Тиквата.Е сега им кусайте попарата.Не на 63 г. а на 75 да направят пенсионирането.Всеки народ си заслужава управниците.А сега им търпете идиотщините и блъскайте докато тръгнете с папмерси или вземете да си пикате по бомбетата на обущата.Да са ви честити.
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 53: Какви професиналисти са комунистическите копои бе?
64
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ще протестирате бе хора? Слава на ББ толкова хубаво се живее сега в БГ.Вижте нещастните и фалирали гърци как харчат и финансово стабилните българи как пестят, така че никви стачки.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Problema e 4e sled pensioniraneto si pak 6te ba4kat i 6te zaemat rabotni mesta. Taka 6te lapat pensiq i zaplata, a ima hora koito ne vzemat nito ednoto nito drugoto,
62
0
 
3
 
! Отговори
55 преди 12 години
Nqma kakvo da se dobavi na 55 komentar
61
4
 
2
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
А ти на колко си години? Точно в тази възраст 45/50 сме много жизнени, работоспособни и мислим по оптимистично.*** и баща ти на колко са години?Аз съм на 45, а съпругът ми на 48./той е пожарникар/ и много добре изглежда.
60
0
 
0
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Де тоя късмет...
59
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
каква ли полза от полицаи, рантутници и полза никаква !
58
0
 
8
 
! Отговори
бг преди 12 години
да се измитат старите муцуни,,,верно е че влизат в договорки и унижават млади и кадьрни кадри като умишлено им пишат слаби оценки за да си запазят топлите местенца,,,така на аирогара СОФИЯ няма кои да им поеме смените а всички избягаха ,,,,ЗАЩО ,,,
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Буфалото е голям *** и *** комунист. Сам си пише коментарите и сега ще ми сложи бан
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Таро е ***
55
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе те всичките ни полицаи са бременни,я вижте какви кореми са отпрали!Какво пенсиониране,те са направо за бащинство!
54
1
 
28
 
! Отговори
полЮцай преди 12 години
Абе какви отливи, имам колеги на по 52 години се чудят къде да се наврът на топло по цял ден и не мислят да се махат, защото са свикнали от комунизма нищо да не правят а да вземат пари. От сержант до баш началниците на ОД-та и РПУ-та - от 45 нагоре всичко е не за пенсиониране, а за уволнение! Има много млади и кадърни момчета които могат и имат желание, но дъртите началници ги спират с простотия, наглост и заплахи от уволнение, това е проблема на МВР - годинките от 45 нагоре всичко е за брак!
53
5
 
7
 
! Отговори
taro преди 12 години
Брей голема загуба за държавата. И ще им платим по 20 заплати и осигуровките. После ще платим на останалите да гонят нови 7000 бандити и т.н. Луда държава.до:15Ква е разликата. Нали едните са производно на другите. На много неще сме се нагледали от тях, че рекламата ти не ни е нужна....................................
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 1990-91г. първата работа на адвокатите от СДС ( ДС) беше да разбият полицията и съда. Изгониха професионалистите уж по политически причини, а всъщност по чисто икономически. Да си крадат безпрепятствено. Разбитата система едва ли ще се оправи някога. Няма приемственост , няма традиции, всички са се озъбили за пари.
51
5
 
4
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 12 години
Освен това гледам, че тука разни привърженици на "дайте да дадеме" или по- точно "дайте да изметете полицията" в същото време се крият зад анонимността си. Що така, бе, драги?! Нали сте граждани, нали искате добри неща, що се криете?! Гледам и че доста ги подкрепяте, това добре, но защо само тука, а не пред НС, а? И аз искам да няма полиция, така анонимните бързо ще изчезнат, но не в затворите...