За ранните пенсии: Как полицай на 55 ще гони младеж на 25

Министър Цветанов защити и 20-те заплати накуп при излизане в пенсия
Обновена: 3 дек 2011 20:28 | 3 дек 2011 14:42, Елка Василева
439
За ранните пенсии: Как полицай на 55 ще гони младеж на 25
Цветав Цветанов. Снимка: Архив БТА

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов защити и аргументира ранното пенсиониране в системата с думите:  „Как си представяте един служител, полицай, на 55 години да гони при необходимост един 25 или 30 годишен младеж".

Пред Дарик радио министър Цветанов каза още, че финансовото министерство прави анализ на възможността служители от прокуратурата, МВР, съдилищата, Министерството на отбраната сами да си плащат осигуровките и това ще стане, но не по-рано от 3-5 месеца.

Той обясни, че е технологично невъзможно това да се случи от началото на годината.

В отговор на въпроса какъв е смисълът това да се случва, като заплатите на съответните чиновници се увеличат със сумата, която ще им бъде удържана за осигуровки, Цветанов посочи, че парите ще отиват в края на всеки месец в НОИ, което не се случвало в момента. Сега по думите му държавата превежда тези суми в пенсионната система със закъснение.

Министър Цветанов посочи, че има логика да се получават 20 заплати при пенсиониране на служителите на МВР, защото те нямат бонуси през останалото време, ако например през даден месец са заловили престъпни групи.

Попитан каква е логиката обезщетенията при пенсиониране на полицаите да бъдат по-големи в сравнение с тези на учителите например, вътрешният министър отговори така:

„В последната близо година бяха много страните, които искаха да провокират демотивация, искаха да създадат несигурност и най-важното - противопоставяне между двете съсловни организации.

Аз мога по тази логика да попитам с какво лекар, който получава на края на месеца заплата например от 20 000-30 000 лева, е допринесъл повече със спасяването на два-три човешки живота, от полицаи, които са предотвратили или които са задържали особено опасни престъпни групи.

Полицаят си получава заплатата на края на месеца и няма възможност да бъде стимулиран по някакъв начин с допълнителен бонус, защото имаме бюджет", каза Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой полицай не е длъжен да се пенсионира като полицай. Като не може да тича след определена възраст, да ходи да отглежда картофи, както предложи Негово Величество Б.Б...
349
2
 
13
 
! Отговори
един работнк преди 12 години
Абе, Цветанов, дали ще стигна пенсия не знам, ще работя колкото може, само работа да има, но най-важното нещо което трябва да направите да осигорите работа, че тези от МВР няма от къде да им дойде заплатата. Полицай на 55 год. не можел да бяга колкото един 25 год. ами полицая и на 25 год. да е пак няма да го настигне, та то всички от МВР са мързеливи, какво правят, дори и не тренират, сама ядът и сирът и чакат заплата от народа. И направете живота такъв че да няма престъпност, така няма да бяга.
348
1
 
16
 
! Отговори
. преди 12 години
В 21 век живеем и продължаваме да ловим престъпниците със спринт из улиците?! Мъка, мъка...
347
1
 
13
 
! Отговори
Бай Цало преди 12 години
Аз пък в последно време освен да говори по телефона, не съм виждал полицай да прави нещо друго.
346
1
 
3
 
! Отговори
kamadev8 преди 12 години
variant 1/6te go goni na motor 2/6te strelj,posle 6te goni/ cvetanov vsi4ki debeli policai i voenni trjbva da badat uvolneni poradi neprigodnost
345
1
 
24
 
! Отговори
ГолХуй преди 12 години
А как си представяте 55годишен пенсиониран *** след като е получил 20 заплати да е охрана на банка,фирма или друг обект?Значи полицай неможе да работи заради възрастта,а охранител може!Двете работи комай ми се виждат много сходни а......?
344
3
 
14
 
! Отговори
koko преди 12 години
А сегашните 35 годишни тюфлеци, с тумаци и охранени дембели могат ли да гонят 30 годишните?
343
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е...защо трябва да гони "младеж на 25-30 години" ? По друг начин би звучало "заподозрян в престъпление"...инак звучи, че всички полицаи гонят младите или така трябва да е щото се опъват на системата, ама той май е на Вие с изказванията....:))))))
342
1
 
11
 
! Отговори
Мукавей преди 12 години
А как си представяте старшия касиер бай Янаки на 65 год. да сваля една отчетничка на 25 год.....
341
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В тази държава има много пари.Който си гледа работата нека получава.Да им дадат тези 20 заплати,ама се питам защо има една армия от 200 000 частни охранители.Излиза,че полицията не си върши работата и хората се дразнят и се питат защо да плащат тези заплати!
340
1
 
14
 
! Отговори
saki преди 12 години
Когато видите полицай, задължително да му помогнете да пресече на сфетофара , ако носи торби пак му помогнете , трябва да се грижим за немощните и изстрадали полицаи, нали сме тимуровци.
339
1
 
11
 
! Отговори
Ки преди 12 години
Те че полицаите никого не гонят по улиците - две мнения няма. Пуснете ги поне да се разхождат вечер - току виж се засякли някъде с подпалвача на коли. Добра идея - нали ? Как не сте се сетили до сега ? :)
338
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
че поработи 343 ,намери IP-то ,подгони пищещите, и после бой -ама, верно ,горкия, трябва да бягаш .за да ги стигнеш,ся как може да се налага на ушевите да работят???
337
0
 
5
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
///от полицаи, които са предотвратили или които са задържали особено опасни престъпни групи. ///.........като например предотвратяването на нови палежи на коли...............опа май няколко изгоряха ама полицаят дето ги е вардил е бил на 55 а подпалвача на 25 и за това не го е хванал
336
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Как полицай на 55 ще гони младеж на 25" - Че къде сте видяли български полицай да гони някой ?Последните които бидях и бързаха нанякъде караха в еднопосочна улица в нарушение, без включени сигнализации за специален режим, направиха няколко кръгчета с ръчна и минаха покрай мен хилейки се през прозореца на астрата си. Б*си наглярите !!!!!!
335
8
 
3
 
! Отговори
ушев преди 12 години
Много , ама много сте велики и знаещи ......ама скрити тук , зад анимността си.......
334
1
 
6
 
! Отговори
хилавия преди 12 години
ами да тренират!
333
5
 
25
 
! Отговори
НевидеЛ преди 12 години
За ранните пенсии: Как полицай на 55 ще гони младеж на 25Аз полицай който да гони някой не съм виждал. Виждал съм такива дето се обръщат на другата страна, виждалсъм 120 кл 16о да се търкалят към най-близкото кафене, виждал съм да си изследват задълбочено ноздрите и съдържанието на пакетче семки. Това което не съм виждал е патролиращ пеша полицай, камо ли да гони някой.
332
3
 
4
 
! Отговори
taka преди 12 години
49 души задържа Столичната полиция при специализирана акция тази нощ в питейни и увеселителни заведения. Това съобщават от пресцентъра на МВР. Петима от задържаните са били обявени за държавно издирване
331
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А на 40 или на 45 може ли ? Изведнъж след тая възраст не може...Като ги гледаме кви са кюфтаци те и на 30 години не могат да пробягат 50 метра...*** нал требе да си плямпаш глупости...