Новият министър: Не правя компромиси с работата си!

Никой не е поставял условия на Диана Ковачева, за да поеме поста
Обновена: 4 дек 2011 08:16 | 4 дек 2011 08:11,
57
Новият министър: Не правя компромиси с работата си!
Диана Ковачева. Снимка: БТА

Не правя компромиси със себе си и с работата си. Условности нямаше. Това заяви в интервю за БТА новият министър на правосъдието Диана Ковачев по повод начина, по който е приела поста.

Тя заяви, че има готовност да работи с всеки за подобряване на имиджа на България. Без значение, че понякога нашите възгледи могат да бъдат различни. Смятам, че съм от хората, които си поставят високи цели и успяват да работят в екип, каза министърът на правосъдието.


Министър Ковачева съобщи, че очаква проверка и представители на ЕК от утре. Ролята на министерството на правосъдието е да представи постиженията, които България има последните няколко месеца. Много ще се радвам да допринесем за това докладът да бъде по-добър, заяви министърът на правосъдието.

Още по темата
 Стратегията за продължаване на съдебната реформа, която е факт, ще бъде изпълнявана, каза новият министър на правосъдието. Виждам съвместната работа на МВР, съдебната система и министерството на правосъдието като приоритет, отбеляза тя.

Министър Ковачева подчерта, че ролята на ВСС е много важна, защото той на практика управлява съдебната система. Затова трябва да има дебат, който да се отнася до това какви промени би следвало да бъдат направени, така че ВСС да работи още по-ефективно, добави тя.

Според министъра трябва да се изслушат всички менения нужни ли са промени в Конституцията или могат и по друг начин да бъдат направени промени. Дали проблемът е в начина, по който се рекрутират членовете на ВСС или проблемът е, че техните кандидатури трябва да бъдат публично обсъждани предварително и да става дума за личности, които да бъдат максимално широко одобрени, е мнението на министър Ковачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Диана Ковачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
36
 
! Отговори
Гого преди 12 години
"Новият министър: Не правя компромиси с работата си! - и това го казва човек без ден работа в съдебната система ;-) Нова Калинка ама този път руса (изрусена) ! ;-)
36
2
 
32
 
! Отговори
българин ли съм? преди 12 години
Не мога да разбера защо всички български министри през последните десетилетия като ги избират се побъркват от щастие и усмивки. Не мога да разбера? Някой може ли да ми обясни какво толкова ги прави щастливи, че ще са министри? Аз например ако ме направят министър на правосъдието ще се чудя откъде да я захващам като знам колко сме зле с правосъдието в България и по-скоро ще ми сле плаче като знам колко работа ме чака, а другите българи не са като мен, те се радват, че ще управляват???
35
2
 
37
 
! Отговори
ааа преди 12 години
КАКВИ СА ТИЯ ПАТКИ,КОИТО СЕ МОТАЯТ ВЪВ ВЛАСТТА. И КАКВА ШИРЕЩА СЕ ШУРОБАДЖАНАЩИНА И ПОДБОР НА КАДРИ. КАКВО ИСКАМЕ,КАТО ЗНАЕМ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ И КАКЪВ Е КАПАЦИТЕТА НА КАДРВИЦИТЕ ИМ.ТО НЕ БЯХА РУМЯНИ ЖЕЛЕВИ, ВЛАДИМИРИ ЯНЕВИ ,КАЛИНКИ ВСЯКАКВИ.СЛЕЗ ГОСПОДИ ДА СИ ПРИБЕРЕШ ВЕРЕСИИТЕ.АКО ТАЯ ЩЕ ОПРАВЯ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ЖАЛНА Й МАЙКА НА БЪЛГАРИЯ.
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Общи приказки....
33
4
 
45
 
! Отговори
живко сталев преди 12 години
Това да си завършил право с отличие в СУ, не е гаранция за морал и честност!Аиде на бас, че и тази женица няма да направи нищо в съдебната система! Системата сама не иска да се реформира, и няма да се реформира. Нека не се залъгваме-нито онова комунистическо отроче Велчев, нито мислителят Груев, ще направят каквото и да било. Само радикалните мерки могат да доведат до качествени и радикални промени в живота ни, а това не става с витиевато говорене, нито с Дипломи!
32
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Удобна, послушна, безлична.
31
3
 
21
 
! Отговори
хи преди 12 години
Тази мъж ли е?
30
2
 
33
 
! Отговори
Калин преди 12 години
КАКВА Е ТАЗИ РЕФОРМА .. КЪДЕ ГОВОРЯТ ЗА НЕЯ :)НЯКВО МИТИЧНО СЪЗДАНИЕ ЛИ Е ЛИ Е
29
2
 
47
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ЗАГЛАВИЕ: "Новият министър: Не правя компромиси с работата си!"КОМЕНТАР: Има много вицове за блондинките, в които има по нещо вярно. Само крайно ограничен човек с първосигнално мислене, че животът е черно-бял, може да се изцепи така пред Обществото. Според мен, да се представиш като безкомпромисен е лъжа, както да се представиш за безпогрешен. И Бойко, и Волен и други твърдяха, че са безкомпромисни, пък сами видяхте колко пъти лавираха, премълчаваха истини, затваряха очи. Тази не е по-различна.
28
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече взех да си мисля, Борисов дали не е някой кръстопътен демон, който срещу душичките на тези мърли им осигурява високи постове?
27
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е важно какво мисли пожарникаря, а какво нареждат от ЕНП.
26
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе тези от ГЕРБ, Конституцията я имат за баница, дъвчат ли, дъвчат.А бре *** мамини, вие в какво се клехте като ставахте министри и депутати?
25
3
 
26
 
! Отговори
Да преди 12 години
Ах, ех, ах, Дианчето пак се изказа, то това Ддианче за *** не става, че е зелево време, ами министър на Правосъдието я направиха, ох, Боже Пази България
24
2
 
30
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Поредната *** п***а ,която ще слушка и ще се облажи. Ако имаше поне малко нещо в главата ,нямаше да прави подобни изявления. Но пък всички управляващи са оперирани от СРАМ. От къде да знае жената какво е това?
23
2
 
35
 
! Отговори
вярваща преди 12 години
Боже ,пази България,тъй като ние сме неспособни на това !Докога ще се назначават "парашутисти" ? Или нямаме кадърни хора ?Имаме разбира се,но умните не са безлични и не играят ролята на марионетки.
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мале мале тая ми прилича на Виктор Калев !!! хахах
21
3
 
29
 
! Отговори
Лелее преди 12 години
Поредният уникален избор на уникалния министър-председател-футболист-художник-златно момиче!
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не може ли в тая държава да ни управлява нещо различно от комунист или от ДС и тяхните копилета.
19
3
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
До 14 АЛО от къде падаш ) Противно на очакванията създателя на Герб пазеше гърба на другаря Тодор Живков и му вързваше обувките с гръб към него (да добавя че за да си до първия в страната значи си проверен до девето коляно)--и противно на очакванията всички преди 1990 г изучили се в САЩ и Москва са деца на комунисти -- никой друг не можеше да прехвърли границата ако не беше в партията любима
18
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната *** герберска пръдла.