НАП ще рови за далавери в субсидията на Светия синод

Данъчните ще проверят и дали са плащани осигуровки на отчетата
Обновена: 21 дек 2011 13:07 | 21 дек 2011 13:07,
43
НАП ще рови за далавери в субсидията на Светия синод
Снимка: Булфото

Министърът на финансите Симеон Дянков съобщи, че ще разпореди проверка в Българската православна църква за това как са раздавани субсидии през последните 10 години.

Вчера ръководството на КТ "Подкрепа" съобщи, че е поискало от вицепремиера да бъдат проверени субсидиите, които държавата и общините са дали на вероизповеданията през последните години.

Синдикатът иска и проверка дали се плащат социални осигуровки на отчетата, а и на хората, които работят за църквата.

Още по темата

Министърът съобщи, че вече е предал в НАП материалите по случая, предадени му от синдиката преди месец и половина.

Преди дни КТ "Подкрепа" настоя и за прилагане на Закона за досиетата и към Българската православна църква.

Светият синод първоначално беше готов да даде информация за разриване на сътрудниците на бившите служби, но после се отметна.

"Религиозните убеждения не са основания за отказ за изпълнение на закона", отсече тогава Константин Тренчев.

Днес финансовият министър заяви още, че въвеждането на новия модел на заплащане в държавната администрация ще се забави с около 2 месеца.

"Разчитахме някои закони да преминат през парламента миналата седмица, но заради популисткото вето на Георги Първанов се наложи цяла седмица да работим върху това и няколко закона – Закона за хазарта, Закона за публично-частното партньорство и Закона за държавния служител, останаха за месец януари", коментира още Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
а преди 12 години
То данъчните ако ги погнат, ще замирише на селска яма за облекчение, току що разбъркана от кола-фекалка (***).
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе стига сте правили сравнение с Христос и магарето му. То си е било "S" - класа за времето. Камилите и конете са били като бентлита и ферарита.
40
1
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Така е, ако законите обаче важат за ВСИЧКИ!
39
1
 
2
 
! Отговори
НАП - МАП преди 12 години
Правда няма, варненския шебек е рентиер, десет магазина по Владислав са негови, върти ги през поставени лица. Отделно в бума на имотите шитна за милиони земи край морето от които в църквата влязоха трохи. Айде да си търсят под вола теле както каза мюфтията Киро.
38
2
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
19Ватикана ли трябва да е за пример или Христос ? Христос ползваше едно магаре за транспорт.
37
2
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
31Съвсем отделен е въпроса, че тия опела са ненужни
36
2
 
3
 
! Отговори
Член на Герб преди 12 години
Празници или не, закона си е закон и проверките са си проверки! Дай да разпуснем НАП в отпуска защото е Коледа и да не закачаме църквата.......................значи аз ако си карам пиян на връх Бъдни вечер и ме спре катаджия Не трябва да ме глобява или да ми вземе книжката защото е свят ден........заради това мислене и този манталитет сте на това дереже скъпи мои сънародници живеещи в България.
35
2
 
1
 
! Отговори
мутрополит Галактион преди 12 години
Данков не е благоугоден.
34
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Във Ватикана са католици нашите в синода са като ***!
33
1
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Щом имат пари за лимузини и за членски внос по масонските ложи не са за жалене тея попове!Само не мога да ги разбера кланят се на луцифер молят се на христос как става тая работа незнам?
32
4
 
2
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Нелепо е тази тема да се нищи точно по време на тези празници и то от *Подкрепа*, чиято ФУНКЦИЯ е съвсем друга! Или просто отклонява вниманието от себе си... Нито времето, нито начинът е подходящ....
31
1
 
5
 
! Отговори
БРАВО, СИМЕ..... преди 12 години
...ДА ИМ СЪДЕРЕТЕ ЗАДНИЦИТЕ "ПОПСКИ".... ОТ ПРОВЕРКИ....!ТИЯ СА , НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МУФТАДЖИЙ НА БЪЛГАРИЯ.....И СЛУЖИТЕЛИ НА ДС/бкп...!БОГ И ХРИСТОС......НЕ ФИГУРИРАТ В ТЕХНИЯ СПИСЪК..!ТЕ НЕ СА ПОПОВЕ ....ТОВА СА..... "МЕНТЕ-ПОПОВЕ"...!ЕВАЛЛА , ГЕ
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички трябва да си плащат данъците - щом аз плащам и попа трябва да плаща.Неможе попа за един час опело да взима 60-70лв като на ден му се събират 2-3 и да гушка 200-300лв на ден и да не дава пукната стотинка за данъци и осигуровки.Да не говорим, че субсидията за църквата е излишна!Те са си частни дружества - имат си земи, дават си площите под наем на сергийки, взимат незаконно пари за паркинг.От къде на къде трябва да ги субсидирам аз с мойте данъциАман от кръвопийци в тая държава
29
6
 
1
 
! Отговори
19 преди 12 години
Мисля, че преувеличаваш...може би от завист, както винаги. Отидете и вижте как живеят Ватикана, после ми пишете за тук. Мен повече ме притеснява мюфтисйстовото и какви вртъзки подържа с ислямски организации, които шетат ис Родопите и насаждат етн. омраза и как шерията трябв ада стане закон тук. Тов аме притеснява , а не какв акола карат попа.Ама като късогледи живейте си в мизерията и с идеята, че като на попа му е зле, на мен ще ми е по-добре. жалки сме и затова сме все бедни
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО ПЛЮЕТЕ !Един поп който взема 70 лв. за опело и от бедни и от богати ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ И ДА СИ ПЛАЩА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ!КОЙ ДА ГО ЛЕКУВА?КОЙ ДА МУ ПОДСИГУРИ ПЕНСИЯ? ЕДИН ДЕН ЩЕ СПРЕ ДА РАБОТИ,ОТ КАКВО ЩЕ ЖИВЕЕ?Дянкав ще е първият министър подложил на проверка къде ходят парите от мойте и твойте данъци И ТОВА Е БОГОУГОДНО защото бюджета е от всички и за всички!
27
2
 
15
 
! Отговори
ТЕРЕЛУ преди 12 години
ТИЯ *** В РАСА Е КРАИНО ВРЕМЕ ,НЯКОИ ДА ИМ ПОИСКА СМЕТКА .САМО СЕ ДРЪГНАТ В ЦЪРКВИТЕ И СИ ПРАВЯТ ОРГИИ.ИЗЧАДИЯ.
26
2
 
12
 
! Отговори
petkov преди 12 години
Тези изчадия на простотията и превръщащи нормалните хора в психари също трябва да си декларират доходите и да си плащат данъците.Освен че са луди с какво са по различни от останалите дето си плащат данъците?БРАВО ДЯНКОВ!!!!!!!!Най после нещо умно и от теб!!!!!
25
3
 
12
 
! Отговори
osata преди 12 години
Освен дето печели необезпокоявано от кръщенета, църковни бракове , погребения, свещи, манастири, части от които се ползват като хотели и още куп дейности, не плаща данъци, че на всичкото отгоре получава и държавни субсидии.Върхът на нахалството е, че непрекъснато заявява, че няма средства за поддържането на съществуващите църкви, които вече се рушат. Да не говорим колко от тях са ограбени.Грехоте е.
24
1
 
15
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Защото уважаемите отци трябва да бъдат малко по-смирени. И не бива да приемат скъпи коли като подарък от мутри!
23
6
 
3
 
! Отговори
БОГ преди 12 години
Към НАП . Еййй грешници - чеда мои не богохулствайте и не си врете носовете в джобовете на Божиите слуги......?