Двама нови заместници в екипа на Диана Ковачева

Зам.-министри на правосъдието стават Велина Тодорова и Деница Петкова
Обновена: 27 дек 2011 12:48 | 22 дек 2011 10:55,
17
Двама нови заместници в екипа на Диана Ковачева
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов назначи за заместник-министри на правосъдието Велина Тодорова и Деница Вълкова-Петкова, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Досегашните заместник-министри Даниела Машева и Жанета Петрова подадоха молби за освобождаване.

Велина Тодорова е завършила право в СУ "Св. Климент Охридски", доцент е по гражданско и семейно право и доктор по социология.

Специализирала е права на детето и семейно право в Лондон и в Оксфордския университет, Великобритания. Била е директор на дирекция "Международни програми и сътрудничество" в Държавната агенция за закрила на детето.

От 2000 г. досега преподава в Пловдивския университет "П. Хилендарски". В момента
е директор на Института по правни науки на БАН.

Деница Петкова има магистратура по право от Бургаския свободен университет. През 16-годишния си юридически стаж 15 години е била съдия в районните съдилища в Карлово и Поморие, и в Окръжния съд в Бургас.
 От 2009 г. е с ранг "съдия във ВКС и ВАС". В последните шест години е била и преподавател по наказателен процес в Правната клиника към Юридическия факултет на Бургаския свободен университет.

Припомняме, че след като правосъден министър стана Диана Ковачева, заместник-министърът от екипа на Маргарита Попова Христо Ангелов също подаде оставка. Неговият ресор беше изпълнение на наказанията и съдебна охрана.

След това премиерът Бойко Борисов назначи на неговото място  Пламен Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Иванова преди 12 години
Имат заслуги жените. Велина Тодорова е автор на законопроекта за национализация на децата, автор на прочутата реплика, че по този закон родителите нямат права, а само задължения, както и на още един бисер - "който не харесва закона да си търси друга държава", сякаш сме много богати на родители и на деца, че взехме вече и да ги гоним от България. Другата пък - Деница Петкова е компрометирана и затова ще бъде послушна.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"......Досегашните заместник-министри Даниела Машева и Жанета Петрова подадоха молби за освобождаване."Не са си подали молбите доброволно.........принудили са ги!Гарантирано от ГЕРБ!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правителството на ГЕРБ бие всички рекорди по текучество на кадри.
14
2
 
5
 
! Отговори
))))) преди 12 години
Кой е министър не се разбра от новината и с какво име е. Деница ли е ? Денциа ли е ? Фамилията ще я докараме, ама името нещо не се получава. Новичките журналисти и техни редактори не гледат за правописни грешки !!!
13
5
 
4
 
! Отговори
кадър на БСУ преди 12 години
Ако някой от коментиращите се бе явявал на дела по които съдия е била Деница Вълчева- никога не би направил такъв коментар....
12
1
 
5
 
! Отговори
ФЪФ---Бг преди 12 години
СЪД. СИСТЕМА ---22Г,..КУФАРИ С КИНТИ ,....А СЕГА кой ще ги научи на ---НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ ,И САМО 13-ТА ЗАПЛАТА ,БЕЗ 14,15,......Н-ти,.... заплати?
11
1
 
18
 
! Отговори
професионалист преди 12 години
Пълен абсурд! Зам. министър на правосъдието завършил Бургаския свободен. Това вече е пълна порнография. Този ВУЗ е напълно нелегитимен, измислен и образованието там не става за нищо. А да станеш зам. министър -просто е прекалено. Явно доста парички е платила където трябва...
10
3
 
5
 
! Отговори
teo преди 12 години
Браво Диана, МАХНИ ВСИЧКИ КОРУМПИРАНИ, ДОРИ И МАЛКО СЪМНЕНИЯ ДА СЕ ПОЯВЯТ, ЧЕ СА СВЪРЗАНИ С МАФИОТСКИТЕ ЧЕРВЕНО-ТУРСКИ МАГИСТРАТИ!!! САМО ТАКА ЩЕ МОЖЕШ СВОБОДНО ДА ПРОКАРАШ НОВИТЕ ПРОЕКТОЗАКОНИ ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО ВИСШИТЕ ЕТАЖИ - 25 ГОДИНИ ПРЕДИ 2011 ГОДИНА!!! БРАВО КОВАЧЕВА, НЕ БЪДИ СТРАХЛИВА КАТО ПОПОВА!!!
9
0
 
9
 
! Отговори
Съд.,...мафия преди 12 години
Такива са "КАДРИТЕ" НА ---ПРЕХОДА ---Калинки от всякъде ,за нищо не стават ,вече ........22г,..пълна ТРАГЕДИЯ ,КАТО ЧАЛГАТА в Бг ...?Само ....ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ ....,НОВИТЕ ЦЕННОСТИ в Бг !
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Istinata e,che zapochnaha shutovete,drugari.Ne se pravete,che ne razbirate....
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тези двете са назначени, защото са уджбни на управляващия. И коментара от 4 е много глупав, много е обидлив този 4
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАФИЯ
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля,че в такива моменти малко хора биха приели подобни ангажименти. Но за тези дами това е връх в кариерата. Не съм сексист, но тази феминизация е наистина прекалена.
4
2
 
8
 
! Отговори
зам.министър Деница преди 12 години
Не съм Денциа !
3
5
 
11
 
! Отговори
ver преди 12 години
През последните 2 години по високите етажи - само женоря ! ! ! ! Няма ли по-ниско платени длъжности, като секретарки напр. та се дават такива големи заплати за едното чукане ?!?!?!?
2
0
 
5
 
! Отговори
коя от двете ??? преди 12 години
Денциа Петкова или Деница Петкова ?
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ми е чудно тези жени какво са предложили за да ги назначат на тези постове!? Опциите, май, не са много :))