Първанов атакува с вето махането на БТПП от тристранката

Бизнесът иска от управляващите кризисно законодателство
Обновена: 27 дек 2011 14:50 | 27 дек 2011 14:19,
57
Първанов атакува с вето махането на БТПП от тристранката
Снимка: БТА

Президентът Георги Първанов най-вероятно ще наложи вето на промените в Кодекса на труда, които засягат критериите за представителност на работодателските организации.

Това стана ясно след срещата на представители на бизнес организации с президента Георги Първанов. 

С измененията Българската търговско-промишлена палата се изключва от Националния съвет за тристранно сътрудничество.

"Промените бяха претупани", коментира председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.

Постигнатите текстове са в резултат на компромиси между взаимноизключващи се предложения и в много случаи те имат вътрешни противоречия и не са съвършени, каза председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

"Необходимо е кризисно законодателство като увеличаване на лимитите за работа при намалено работно време, увеличаване на допустимите срокове за неплатен отпуск и програма за включване на човешките ресурси в подкрепа на бизнеса за задържане на заетостта", заяви след срещата зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков.

Още по темата

Според оценката на бизнеса икономиката ни се забавя. 

"Очакванията ни за следващата година са, че ръстът на БВП ще бъде от порядъка на 1,5%. Тенденцията е влошаваща се, т.е. всяка следваща прогноза е по-лоша. Очакваме бърза политическа реакция, ако тази тенденция на влошаване се засили и ускори", посочи Бранков.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Е,кризата удари и много некадърници се обърнаха в платени драскачи по форумите.Дано социокамунягите им плащат добре,зер изгладнели са псетата.Колкото до агента Гоце,бита карта е,не си струва да се коментира.Ще позабави малко нещата,парламента ще ги прегласува и точка
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОА ПЕРНИШКИЯ СИ ЗАМИНАВА. ПЪТНИК Е .НЕВЪЗВРАЩЕНЕЦ. ОЩЕ ИМА НЕМА 2 СЕДМИЦИ.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЪРВАНОВ, ПУДЕЛА НА ПУТИН!
49
0
 
6
 
! Отговори
никола преди 12 години
Доносник,отиваш си вече,приличаш на куче без зъби,само се зъбиш,никой не те бръсне за слива,но все пак да помогнеш на някой друг доносник или червена гнида,ако можеш,НО НЕ МОЖЕШ,вече ти си господин НИКОЙ,СЕЛЯНЧЕ ОТ ПЕРНИШКИТЕ КОПТОРИ,НИКЪДЕ НЕ ТЕ ИСКАТ И НЕ ТЕ КАНЯТ,А ЗАБРАВИХ,МОЖЕ ДРУГАРЯ ОТ КГБ ДА ТИ НАПРАВИ ВЪЗПОМЕНАТЕЛНА ВЕЧЕРЯ И ДА ТИ ДАДАТ НЯКОЯ ДРУГА РУБЛА,ДА СИ ЗАСЛУЖИШ ПРЯКОРА ДЕ /***/,ВСЕ ПАК СИ БУЛОНКАТА НА ПУТИН.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОЦЕ, НЯМАШ НИЩО ОБЩО С ПОРТРЕТИТЕ ЗАД ТЕБ. ПОВЕЧЕ ТИ ОТИВА ДА СИ СЛОЖИШ ПУТИН И МЕДВЕДЕВ ,НАЛИ СТЕ ЕДНО КОТИЛО -ТЕ КГБ, ТИ ДС
47
1
 
12
 
! Отговори
ГОЦЮ преди 12 години
Шефа на Мафията-ДС
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДС е възможно най-сатанинската организация у нас. Всички вътре са злодеи и предатели на народа. Тези изверги нямат мило и драго, еничари на комунистическата чума, убийци, репресирали хората в годините на правешката диктатура, служителите на ДС многократно са участвали в маменето и ограбването на сънародниците си в годините на прехода. ВСички злини в България са дело на Държавна сигурност. Не е имало по-голямо бедствие за страната ни дори и от кърджалийските и башибозушките времена.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неуважаеми злодей Първанов, ТИ знаеш поговорката,Които не обича животните - не обича и хората.Не напразно вашите милиардери, от ДС пускат периодично плочата на БКП(ДС): Властта с кръв сме я вземали и с кръв ще я дадем.
44
4
 
4
 
! Отговори
Българин-до 42 преди 12 години
Гузната съвест е причина за злобата ,която те разяжда.Гарантирам ,че ако не си бивш доносник,то непременно си "отроче" на такива.С такива "изказвания"не можеш да си "купиш" индулгенции.Моят съвет е да се скриеш и да мълчиш като" бито дупе "
43
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я, герберчетата са си намерили островче, където могат да си плюят непритеснявани. Ама защо не надникнете в други стати, където любимеца ви - Тиквата, го правят на пух и прах? Няма как да го направите, защото и на вас вече ви е ясно, че простотията на вожда ви, задминава всичко известно и познато до сега. А колкото до Първанов, и да плюете и да не плюете, класи е над мутрата. Айде, останете си със здраве, ама се пазете от обезводняване, че от много плюене, това е резултата.... :-)))
42
0
 
2
 
! Отговори
кибиците в либия преди 12 години
***
41
4
 
4
 
! Отговори
дс преди 12 години
Доста гаднички коментари от хлапета, чиито родители са били бивш доносници на ДС.Преди и след 9 сеп. 44 год , та и досега 28 дек/ 2011 год. , България е съществувала , точно заради агентите на Гешев. ДС и ДАНС. Така , че по голямата част от коментиращите тук антикомунисти: са агенти и колеги на д-я Г.Първанов и д-я Б.Борисов. Това е достатъчно мили агентчета или хлапета на такива. А дали щяхте да пишеъе така ако същствуваха лустрационни закони? Гадни комунистчета.
40
3
 
10
 
! Отговори
СЕДЕФЧО ДС АГЕНТА преди 12 години
освен паметника да е *** клоазет....така разбира нещата другаря трипер....едни път нeказа нищо по повод *** БАНДИ И УБИЙСТВА В БЪЛГАРИЯ!???а защо ли ???
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце,ще ти построим статуя...Глупостта все пак , трябва да се уважава..И Тошо има такава...Твоята ще е по - висока...)) Така,че споко ))
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той е бита ДС - карта !И децата знаят кой е Капо....И да не забравяме кой създаде крадливата, червена тройна коалиция,която ни е*****!
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гоце много добре знае,че сад ССИГ са неговите спонсори....)))
36
2
 
11
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Хайде де, Първанов ли не знае кой стои зад БТПП : ССИГ (Съюза за стопанска инициатива на гражданите), а зад ССИГ са Трактора и неговите хора.
35
0
 
6
 
! Отговори
САМО "ФЪФ" преди 12 години
Само в Бг ,толкова абсурдни неща се случват и се правят ,че "Гинес" няма да сколаса за 4-5 тома!
34
2
 
8
 
! Отговори
GMG преди 12 години
Ееей, голяма обич, голямо нещо! Ама то в БГ без БСП и без Трактори не може! И без винкели не може!
33
0
 
9
 
! Отговори
dan преди 12 години
цялото кралско войнство вкупом си отивате