Дянков и Найденов се скарали заради парите на фермерите

"Няма какво повече да кажа", отсече земеделският министър
Обновена: 30 дек 2011 10:21 | 30 дек 2011 10:19,
150
Дянков и Найденов се скарали заради парите на фермерите
Борисов защити Найденов от нападките на финансовия министър. Снимка: Impact Press Group

„Не си позволявам никога да коментирам членове на кабинета. Това може да прави само и единствено премиерът Бойко Борисов и той го направи. Аз няма какво повече да кажа“.

Така министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира в интервю за „24 часа“ разразилия се конфликт между него и финансовия министър Симеон Дянков, който предизвика гневната реакция на премиера.

Вчера Дянков си позволи публично да обяви, че има дрязги със земеделския министър и намекна, че може да последва съдбата на бившия транспортен министър Александър Цветков.

Думите му предизвикаха светкавична реакция на премиера, който заплаши Дянков, че може да си отиде преди Найденов, ако наистина е казал „такава глупост“.

„Имахме тежка година, пожелавам на всички мои колеги, включително и на министър Дянков, хубаво посрещане на 2012 г. и дано тя да бъде по-успешна за всички“, коментира днес лаконично Найденов.

Той обаче призна, че си е навлякъл гнева на финансовия министър заради субсидиите на зърнопроизводителите, които протестираха и блокираха с трактори жълтите павета в София.

„Искаше ми се най-много на мен подпомагането да стане в пълен размер, до последно настоявах и ако щете, навлякох си гнева на финансовия министър за това, но направих всичко, за да защитя сектора.

Още по темата

За мен е важното, че в земеделието като цяло влизат повече пари. Ако го сравним с чувала на Дядо Коледа - миналогодишният беше по-лек, с един-единствен, но голям подарък. А сега чувалът е по-тежък, с доста повече подаръци, макар и по-дребни. Но така ще зарадваме повече хора“, обясни земеделският министър.

Той дори се пошегува, че завижда на Аню Ангелов, че военните нямат право да протестират. По думите му най-шумното съсловие е земеделското.

„Протестите на фермери са нещо, което се случва не само в България. В повечето държави от ЕС дори е по-често. Наскоро в Белгия протестираха фермери, дефилираха и по "Шан-з-Елизе", и в Берлин. Емоционално съсловие са, не мога и да им се сърдя. Разликата между мъжа и момчето е в цената на играчките. Техните са скъпи, лъскави и хубави играчки, може пък да са искали да ги покажат.

Но дано винаги го правят така, че да не притесняват ежедневието на останалите хора и бизнеса. А дали пак някога ще излязат на стачка? Сигурно, но не искам да гадая кога и защо“, коментира още Найденов.

Той оцени изминалата година като изключително успешна за земеделието. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
4
 
! Отговори
Петко до 56 преди 12 години
Има по елегантно решение -отиваш на Църква и им палиш свещи долу в пясъка при умрелите ... Плащаш да ги четат в литургиите целогодишно пак при умрелите / 2,50 лева на умрял / и със 20 лева си решаваш проблема ! Седиш и гледаш и до година , две как ги сполетяват гадни и нелечими болести тях и семействата им ! И за капак е Недоказуемо и не могат да те осъдят )))
58
2
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
може ли някой да ми посочи поне един завод построен от държавата за последните 22г?Магистралите се строят от частни фирми, сякаш държавата неможе да направи фирма пътища и матистрали!частника има сметка при строежа пък държавната фирма щяла да е губеща!Дрън дрън та пляс!В държавната се крадяло!ами защо се краде и кой не си гледа работата че се краде!унищожи се всичко!Я да сравним държавната собственост и участието на държавните фирми на Запад и в бГ
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БАНДИТИЗМА СТАВА УЖАСЕН В ДЪРЖАВАТА.НЕ МОЖЕ БАНДИТИ ДА Я УПРАВЛЯВАТ И ВСИЧКО ДА Е НОРМАЛНО.БЙКО МУТРАТА ВРЪЩА МУТРИТЕ ОТНОВО
56
1
 
3
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Do 41Един велик българин,Ал.Стамболийски,е прозрял и решил да въвежда протекционните мита още след края на 1 св.война.Дал си е живота за България,това е история.Значи израелците просо и прагматично четат неговите трудове,за разлика от бг.управниците
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво , надушил си правилно нещата..Да си припомним изявлението на Боко от вчера 28 ми, и забележете в приствието на Миро и онази деблана Лилянка.. Бягай Румене, с тия не можеш да излезеш на глава..Сега е златната им жътва и ще прегазят всеки, който застане на пътя им..Бог да пази България!!
54
5
 
26
 
! Отговори
РОДОЛЮБЕЦ преди 12 години
ПРЕПОРЪЧВАМ НА ЦЕЛИЯ КАБИНЕТ ВКУПОМ ДА СЕ ХВЪРЛЯТ НЯКЪДЕ ОТ ВИСОКО ДОКАТО НЕ СА СЪСИПАЛИ ХЕПТЕН ДЪРЖАВИЦАТА НИ
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на 46 и 47, добре казано, успокоих се малко, че има все още умни хора в България. "Какви пари дал Дянков да не си ги е извадил от джоба" - един *** изказ да споделя, колко *** народ който иска да не работи а да му дават
52
4
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
посочете ми страна с министър председател пожарникар?Професията е престижна и уважавана но...иска се и нещо друго!Цветелинка бориславова , която е финансов министър в сянка и личен съветник на боко, определя в тандем с боко финансовата политика в страната!дянков макар и умен финансист е само поредния поставен бушон готов да изгори но да се запази светрия лик на вожда боко!Щяхме да строим магистрали...днес вече не са приоритет ще строим железници защото вожда се качил на влака стрела и летял
51
6
 
9
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 12 години
Виж ти , един от министрите на Борисов започва да мисли по различно . Явно Дянков иска да се дистанцира от престъпленията на някой министри . А според мен гнева на Дянков е друг , той се ядоса на Найденов че продаде Витоша без пари , и то на един човек от Мафията . Сега вече Планина Витоша е в Регулацията на София . Страшното е че само Мафията има право да продава парцели и разрешителни за строеж .
50
0
 
12
 
! Отговори
МУТРА преди 12 години
Ей братоци не се карайте,пари има за всички.Ние от СИК,***,ВИС,777,АПОЛО И МБОЛКАН трябва да стрижем българските овци,а не да се караме.
49
2
 
28
 
! Отговори
Копирано преди 12 години
Виц от нета:"На един министър не му издържали нервите и казал на премиера:- Ти си голяма тиква!Премиерът се ядосал, привикал върховния съдия и му наредил:- На този искам да му дадете поне 20 години!Умувал съдията, как да изпълни поръчката, като за обида законът предвижда най-много година. Накрая отсъдил:- 1 година за обида на длъжностно лице и 19 години за издаване на държавна тайна..."
48
0
 
1
 
! Отговори
32 до 40 преди 12 години
Хайде бе, 2,15% от бюджета на САЩ е за развитие на наука и технологии. Говорим за държавния бюджет, не за частните фондове. А бюджета на САЩ е около 400 трилиона $ - смятай сега колко са 930 милиарда от 400 трилиона (грубо е 1/400) и колко са 2,15 също от толкова!
47
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистическа Коледа 2011г. / почти същата като 2010г. /С червените ботушки потропва Дядо Мраз,*** веселушки пеят в захлас.Манолова танцува, гюбеците въртиПърванов на челото потно лепи й пари, Азис припява, весело е нали?Шадраванчо пиянката само надига дамаджанката.Станишев страстно на пилона се върти,Вигенин с влажен поглед го следи.Сакса се надува, не иска да танцува,Мавъра и той не харесва такъв запой и сМартинчо си гука, надява се на слука.Доган ага кротко на миндера си седи, Масларова врънка да му пусне без пари.Сидеров жално в *** реве,Трактора не иска вече да го оре.А с приготвени белезници навън в мракаЦветан Цветанов с Роман Василев ги чака.
46
8
 
20
 
! Отговори
jiko преди 12 години
Мисля,че Дянков е единствения,който си позволява да каже това , което мисли.Не смятам обаче че е станало нещо страшно вчера.Нормално е да има напрежение в кабинета,когато времената са напрегнати.Вие на вашата работа нямате ли такива моменти.Трябва да се използва времето до изборите и да се реформира максимално,докато мнозинството в Парламента го позволява.А на Борисов това му е работата...да балансира между експертите, с които е избрал да работи в това правителство.Не трябва уволнява Дянков!
45
10
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
всички писаници срещу дянков само показват че народа е *** и то много ***!как този *** народ си мисли че Дянков може да прокарва една финансова политика без да е получил одобрение от политическото крило на Ипон и лично от боко?Но в случая дянков ще е поредния бушон който ще изгърми само и само да се запази имиджа на вожда боко!
44
0
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Impossibru!
43
11
 
11
 
! Отговори
Тиквеник преди 12 години
Тиква тиква ...ама предпочитам тиква с магистрали, спортни зали и здрава ръка, отколкото тройна крадня с голи обещания, руски гей и турски хидролог
42
4
 
8
 
! Отговори
петя раева преди 12 години
Какво би станало, ако един ден в новините не присъства нито ред за Б.Б.???
41
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До тъпите червени ГейчетаАлооо комуненцатаболят ли ви още дупенцатаа сърбят ли ви, ако ли даидете пак при Доган ага!С по-здрав поздрав ваш Мустафа ***!При желание ще ви *** на бял чаршаф и ще останете предоволнинищо че дупенцата вище са малко болнино бързо ще ви минеи ще бъдете щастливи а коментарите ви още по-дръгливи!Червени свраки кресливи!
40
2
 
10
 
! Отговори
абв преди 12 години
Субсидирано трябва да е цялото земнеделие най много трябва да получават тези които са разкрили най много работни места а не зърнарите,защото те със 3 трактора и 3 модерни комбайна 0бработват 25 000дк и персонал от 10 човека.Докато един производител на зеленчуци ако обработва 60дк площ ангажира 10 12 човека в зависимостот това което отглежда. И .приемането на израелското законодателство ТОВА КОЕТО МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕЖДА ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ Е ЗАБРАНЕНО ЗА ВНАСЯНЕ.