ДСБ: Страната се управлява с купено мнозинство!

Тъмносините са готови да подкрепят "Атака" за партийните субсидии
9 яну 2012 14:15,
95
ДСБ: Страната се управлява с купено мнозинство!
Снимка: ДСБ

ДСБ ще сезира Комисията за борба с корупцията в парламента заради купуването на независими депутати. Това стана ясно на пресконференция в централата на партията.

"Корупцията се е превърнала в модел за формиране на парламентарното мнозинство. Вицепремиерът Цветан Цветанов сам призна, че така наречените независими депутати получават пари, за да гласуват с ГЕРБ. За първи път в новата история на страната мнозинството се формира чрез явна корупция", отчете зам.-председателят на тъмносините Радан Кънев.

По думите му Комисията за борба с корупцията трябва да вземе сериозни мерки, за да се справи с проблема.

Още по темата

ДСБ са готови да се обърнат и към Сметната палата, за да "се разбере колко струва парламентарното мнозинство в страната", допълни депутатът Веселин Методиев.

Тъмносините обявиха, че са готови да подкрепят "Атака" в искането им за промяна на Закона за партийните субсидии. ДСБ ще застанат зад Сидеров и ако реши да сезира Конституционния съд по въпроса.

"Бягството от отговорност е запазена марка на Борисов. Той не е завършил нито един свой мандат. Дали ще има предсрочни избори зависи от това накъде вроденият страх на господин Борисов ще го отведе", коментира Кънев слуховете за предсрочни парламентарни избори.

ДСБ са готови да внесат и промени в Закона за защита на конкуренцията. Според партията на Иван Костов нарушената конкуренция бърка дълбоко в джобовете на всички граждани и е основен проблем за нормалното функциониране на икономиката.

"По данни на Българската стопанска камара 50% от фирмите в страната са с 0 на брой заети лица. Това означава, че семейният бизнес е тотално унищожен, средните фирми също изчезват. На пазара остават само големи организации, които извършват престъпления спрямо конкуренцията", заяви председателят на групата на ДСБ в Столичния общински съвет Димитър Бъчваров.

Според него Комисията за защита на конкуренцията на практика не функционира. Затова тъмносините предлагат изменения в закона, които да задължат КЗК да спазва пълна прозрачност и отчетност, а докладите, които изготвя, да бъдат публично достояние.

"Комисията трябва да се съсредоточи върху превенцията и анализите, а не да тича след събитията", заявиха костовистите.

От партията предлагат и драстично повишение на глобите при установяване на нелоялна конкуренция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БългарияПолитикаДСБ: Страната се управлява с купено мнозинство!09.01.2012 14:1546Тъмносините са готови да подкрепят "Атака" за партийните субсидииДСБ ще сезира Комисията за борба с корупцията Ураа, да живее фондация "Бъдеще за България"
41
4
 
20
 
! Отговори
АМА ДЕ ЕЕЕЕЕЕЕ преди 12 години
ЩО ГО НЕМА СЛЪНЧИЦЕТО НАШЕ?ДЕ СТЕ ГО СКРИЛИ ВИЙ?ЛИКЪТ МУ СВЕТЪЛ НЕ ОГРЯВА НАШТЕ ДНИ. / Еле тез де. /ПЛАЧ И СТЕНАНИЯ СЕ НОСЯТ ПО НИВЯТА. И САМО ЕХОТО ПОВТАРЯ: бойкооо-бойкоооо-бойкооо
40
3
 
8
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Нито веднъж опозицията не се е събрала изцяло да гласуват нещо, което според тях ще навреди на държавата. Като не могат да отделят един час да свършат работата, за която са избрани и им се плаща, то тогава за каква опозиция можем да говорим?
39
8
 
24
 
! Отговори
cenzura преди 12 години
ДСБ - както винаги: конкретни, професионални, аргументирани, подготвени. Но.....за съжаление - глас в пустиня. Пропагандата на aгент Бор, Слави Трифонов и Кеворякян се оказа по-силна от разума на Българина. Наистина жалко!
38
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
големи организации, които извършват престъпления спрямо конкуренцията", заяви председателят на групата на ДСБ в Столичния общински съвет.....еми явно сегашната власт се е УЧИЛА от КОСТОВ ПО УНИЩОЖАВАНЕ и РЕКЕТИРАНЕ на бизнеса в страната ......
37
0
 
11
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
З а съжаление си ....прав !
36
5
 
15
 
! Отговори
Алооо,сВините,...? преди 12 години
Сините /СК/,могат да задават въпроси ,след ....Светльо Витков ....!
35
1
 
31
 
! Отговори
все тая преди 12 години
Всичко е загубено и всички го знаят. След 20 години в тая забравена от бога държава ще живеят само политици, олигарси и ***.
34
2
 
17
 
! Отговори
четете,бре преди 12 години
Прочетете,напримемер "Първият милион" На Крум Благов,та да видите и сини и червени,царисти и герберасти...Всеки предпочита да краде,вместо да търси сметка на другите. А тоя на снимката не беше ли мръсника,дето искаше да прави паметник на "Шипка" в памет на загиналите турци?!!
33
11
 
16
 
! Отговори
ддд преди 12 години
ТИЯ ОЩЕ ЛИ СА ЖИВИ БЕ ????!!!!!!!!!!!
32
9
 
3
 
! Отговори
Цоко Цоко преди 12 години
Те в това ние е грешката не вдена ли накрая и оня ден Орешарски въпреки, че това отдавна се знае каза че в края на на миналото десетилетие когато ОДС дойде на власт външния дълг на БГ е бил 120% от БВП, а сега след трите правителства и най-вече след това ,което се извърши през мандата на ОДС и се поставиха основите на сегашната икономика е 15-16% от БВП
31
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добър ден...... Добър ден ....... Добър ден....Топла вода блика отвсякъде в таз държава.Само че това ние си го знаем. И ДСБ е на хранилката. При това на първи ред. Стига с театрото.
30
4
 
29
 
! Отговори
Българан преди 12 години
Боко е автентична мутра и всички тези, които са си въобразявали, че ще управлява демократично, жестоко са се лъгали. Положението става все по- нетърпимо, но ние българите търпим, защото имаме добър тренинг, предаден ни атавистично от нашите пра- пра- деди, изтърпели стоически омразното петвековно турско робство.
29
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нереализираните комунисти да мълчат.и тях ги видяхме.
28
5
 
15
 
! Отговори
Тия май не са комун преди 12 години
ДСБ - определено не са комунисти. Но щом и те ОТКРИТО говорят за КОРУПЦИЯ, ИЗМАМИ И МОШЕНИЧЕСТВО на управляващите явно нещата са много сериозни. И какво правим?Кого пак да обвиним? Пак бившите? Кои от тях:Тройната коалиция, Симеон,Иван? Излиза, че всички са долни продажници и оставаме само НИЕ-ГЕРБ.НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА!!!Та: КАКВО ПРАВИМ БЪЛГАРИ ?
27
16
 
10
 
! Отговори
цоко преди 12 години
Тези Десебето,никой вече не ги *** за слива !
26
16
 
10
 
! Отговори
цеко преди 12 години
Тези Десебето,с тези *** изказвания искат да привлекат внимание към себе си ,че горките,никои вече не ги бръсне за слива !
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сетих те се и вие, ама след дъжд качулка.Къде спахте на кметските избори в Пловдив? Питайте *** в Столипиново колко пари прибраха от герб и ще ви се завие свят за какви цифри става дума.Относно парламента там половината са ***.
24
26
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 12 години
Ти луд ли си.За да има БСП над 40% гласувалите трябва да са по-малко 25%.По добре БГ мутра отколкото серГей московски.
23
5
 
8
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Номер 20 съгласен съм с теб, ако това не се случи , отново ще има катастрофа като сегашната