Капка до последна капка ще се бори за "Атака"

Сидерова разбрала последна за изневярата на Сидеров с Гаджева
Обновена: 17 яну 2012 16:02 | 17 яну 2012 10:40,
149
Капка до последна капка ще се бори за "Атака"
Изтече времето на семейството на Капка и Волен. Снимка: архив, Булфото

Ако има достойнство, Волен Сидеров трябва да подаде оставка. Това заяви Капка Сидерова пред bTV в коментар за семейно-политическата драма в „Атака“, която доведе до разрив в партията.

Тя категорично отрече твърденията, че е била обсебила „Атака“ и е разбила партията. Сидерова е категорична, че тя трябва да продължи да съществува, след като лидерът й се оттегли. Ако това не стане обаче, Капка имала и план „Б“.

Тя разбрала за изневярата на Сидеров от медиите, когато през лятото видяла негови снимки във вестник. В началото Волен отричал, лъгал, че обикаля структурите из страната, за да подготвя президентските и местните избори, а всъщност бил с Гаджева.

„В началото бях наранена. След това приех, че такива неща се случват в много семейства. Бяхме 20 години един тандем, една смазана машина. Това обаче се промени, след като се появи друга жена в живота му и отношенията се развалят“, разказа Сидерова.

Тя разбрала за Деница последна, след като това било групова тайна в парламента и в редакцията на партийния вестник. Все пак обаче тя се е опитала да спаси семейството си.

„Цяла година се опитвах да спася семейството си и да предотвратя последиците, които виждах, че очакват партията. За съжаление безуспешно. Когато един човек е политик, трябва повече да внимава с поведението си и да носи своята отговорност за последиците от това, което върши“, смята Сидерова.

Деница Гаджева била съученичка на Димитър Стоянов. Именно доведеният син на Сидеров я вкарал в политиката.

„Говорила съм с Волен, че това е огромна грешка. Навсякъде по света се случват такива неща.  Но любов, любов, но когато си политик, тогава ти поемаш отговорността и избираш едното или другото“, смята Сидерова и даде пример с Бил Клинтън и Доминик Строс-Кан.

Според нея обикновено такива истории са фатални за един политик.

„Тогава бях готова да простя в името на партията и на това, което сме създали“, призна още Капка.

Тя твърди, че отцепниците от „Атака“ не са напуснали заради нея, а по свои лични мотиви – заради промененото отношение на Сидеров към тях, което станало преди година.

Като причина за оттеглянето им Сидерова посочи и слабата предизборна кампания, която се провела с грешни послания. Отношение към кампанията имали, „както ги наричат в парламента тричленката“ – Павел Шопов, Деница Гаджева и Десислав Чуколов.

Според Сидерова оттук нататък партията трябва да продължи да съществува.

„В никакъв случай не се отказвам от партията. Това е все едно да се откажеш от детето си. На първо място трябва да се запази идеята, каузата на „Атака“. Смятам, че има място за такава партия. Дори името да не е „Атака“, категорична е Сидерова.

Още по темата

Това, че нейният лидер е допуснал някаква грешка, това не означава, че трябва да рефлектира и да унищожи цялата партия, смята още тя. Капка прогнозира, че до няколко месеца парламентарната група няма да съществува.

„Ако има достойнство, Волен Сидеров трябва да подаде оставка. Ако не го направи и тръгне да унищожава това, което е градил, то тогава това ще бъде видяно от всички. Аз не знам за какво той се бори всъщност“, е позицията на Сидерова.

Тя каза, че не би се борила за лидерския пост, а по-скоро партията да оцелее. Капка отхвърли тезата, че ГЕРБ се опитва да разбие „Атака“.

„ГЕРБ няма сметка да разбива „Атака“. Те имаха повече полза да имат добър партньор в политиката, какъвто ние бяхме две години", смята Сидерова.

Тя все пак призна, че има идеи за друга партия, но още разчита, че Сидеров ще подаде оставка.

„Той се промени, стана друг човек. Волен беше интелигентен и добър, в момента не знам какъв човек е вече", каза още Сидерова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
Така ще е ще фалираш, при Гея само некадърните успяваха с подкупи и рушвети и ***, като си некадърен и *** за зеле не става от тебе никой не ти е виновен, не искаш ли бате Бойко да дойде да те нахрани, а.
40
4
 
7
 
! Отговори
до №45 преди 12 години
Докато Цветанов с документи доказа от коя година са му апартаментите и, че са дошли по наследство твойте хора от БСП си застроиха черноморието с хотели по времето на тройната коалиция!
39
7
 
7
 
! Отговори
до 36 наивния преди 12 години
по-кеф ли ти става, когато от парите на данъкоплатците цвъчко си купува апартаменти.И аз планувах трето дете, но от как Герб са на власт едва свързваме двата края, дори на два пъти заем взимахме, за да си платим сметките.При гея, койтои ми е изключително противен (от министрите му масларова, михов и т.н. ми се повръща) бяха крадци, но две деца родих и, без да се изхвърляме, живеех сравнително добре. От как Герб са на власт половината фирми хлопнаха кепенците.
38
2
 
12
 
! Отговори
Дедка преди 12 години
Добре, де, ама защо всички говорят за някаква изневяра, която реално няма отношение към политиката на една партия, а не се говори за луксозния начин на живот на Волен Сидеров в последно време, заради който всъщност твърдят, че си тръгват отцепниците от партията? Мен не ме интересува къде си го пъха Волен, а какво прави с парите на данъкоплатеца, с които партията му е субсидирана!
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наглоста е безгранична у тази жена занимава хората с лични драми докато защитава Герб в общинския съвет...А после Сидеров лош и за всичко е виновен.....я стига глупости ако не беше той къде щеше да е синчето и,нека това да я запитат медиите.
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да и дава партията Волен ако е умен ще си направи нова партия и аз ще се запиша даже да видим какво ще стане с атака браво Волене пак сме с тебе.
35
6
 
6
 
! Отговори
Джон преди 12 години
Някой май иска да завземе Атака за да я подари на Бойко...Защото Сидеров не си поплюва но в ръцете на Капчето Атака ще стане упора за Борисов.Майната му на националния интерес тогава нали.....
34
4
 
8
 
! Отговори
did преди 12 години
След Капка Болен може да си хване мис Крокодил от Перник... освен ако не си хване мъж!
33
7
 
10
 
! Отговори
Наивен преди 12 години
Разбирам го Волен, като я гледам тази алчна, дърта вещица. Лошото е че си прави кефа с нашите пари, и с гласовете на стотина хиляди наивници, които му вярват. Нишата на национализма е свободна и някой трябва да я заеме. Сигурно Боко вече знае кой.
32
1
 
11
 
! Отговори
h преди 12 години
има 3 думи които развалят един човек партия пари и п.т.а
31
1
 
3
 
! Отговори
ДО 30 преди 12 години
Дааа, "титан "---от фирмата за чистота !
30
3
 
8
 
! Отговори
:) преди 12 години
*** на СатурнНай-великата мисъл на Волен,исторически погледнато :-)
29
2
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Много...предатели в парламентарната група на АТАКА.Госпожа Капка потвърди...народнитесъмнения,че кандидатите за дупетатска...слава,са посочвани с нейното активно...участие.Защо така бе Капка,защо...торпилира със своето неадекватно участие в мисловния...процес на Сидеров,този така...жизнен за партията въпрос;дупетатският.
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен е титан.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** вече се е ориентирал към Тиквата! Същият неоценен нарцис , като Волен. Отврат.
26
3
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
"Волен е пич"...с оценка --КА-ПКА!
25
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Капка не може да води партия Атака, защото това е националистическа партия, а не партия на обидени жени. Същото важи и за нейният син.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
старахотна новинав големи любовчии се превръщат всичк щом стъпят в парламентанамират "голямата си любов"кафят ме такива ***
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Занимават ни с всякакви глупости, а нищо не пише по въпроса за стачката на миньорите, утре ще кажат.. ми заради стачката трябва да увеличим цената на тока.. и така ни баламосват както си искат..
22
0
 
6
 
! Отговори
какви са политиците преди 12 години
------Далавераджии и търгаши ----,като *** ----лъжат, крадът /всичко/,само КОНСУМИРАТ ,и ---приказки,приказки,приказки.....това са ценностите при ТЯХ!