Борисов към миньорите: Направете стачка и срещу Ковачки!

"2500 души все още работят там заради личните ми усилия"
Обновена: 21 яну 2012 19:54 | 21 яну 2012 19:30,
533
Борисов към миньорите: Направете стачка и срещу Ковачки!
Снимка: БТА

Миньорите в мини "Марица-Изток" са едни от най-добре платените хора, работят много добре, създали сме условия да работят много добре, коментира миньорската стачка премиерът Бойко Борисов в Русе.

"Надявам се с ръководството да се разберат колко още повече да им платим. И, разбира се, да направят една стачка срещу Ковачки, но водени от синдикатите", добави Борисов.

Още по темата
Да видим обаче лидерите на синдикатите как ще водят стачка срещу Ковачки, който умишлено години наред заради "Брикел" е приел, че ще работи 20 000 часа, няма да инвестира и след това ще затвори предприятието, каза още премиерът.

Той допълни, че благодарение на личните му усилия там работят още 2500 души.

"Те отдавна трябваше да са без работа заради Ковачки. И тези лидери, които сега са там, при тях, в момента, да излязат и да поведат митинг срещу Ковачки. По същия начин, както искат нашата оставка, да посочат истинския виновник за "Брикел". Тогава аз ще кажа "Поклон до колене!" на тези синдикати", заяви премиерът.

Бойко Борисов бе категоричен също, че режим на тока няма да има, въпреки че вече седми ден продължава стачката в "Мини Марица-Изток".

По данни на ръководството на мините досега въгледобивното дружества е претърпяло загуби в размер на близо 8 млн. лева.

Добивът на лигнитни въглища беше прекратен в 20.00 часа в неделя заради обявяването на ефективната безсрочна стачка на миньорите.

Работниците настояват да получат по 1000 лева допълнителен бонус за високи производствени резултати, както и за подобряване условията на труд и обновяване на минното оборудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
14
 
42
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко,не може да ти се отрече 1 безспорно качество- че си голям хитрец,макар и първичен....Как само настройваш хората по браншове и сектори едни срещу други.....Преди 20 дни каза че зърнопроизводителите са милионери с Бентлита и предизвика завистта към тях от другите хора.....сега минъорите вземали 2.300 плюс 1.300= 3.600 лв. на месец....учителите като се включиха в синдикалния протест каза за тях че всички ще вземат 13 а някои и 14-та заплата..Разделяй и владей а Бойко...а народа тегли !
13
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Премиер,Вие знаете ли истината за Марица -Изток,били ле.и сте веднъж в рудниците,говорили сте с някои миньори,че говорите такива неща,истината е друга,ела те и вижте за какво става въпрос,а не да говорите от дистанция,и глупости.............осъзнайте се,ела те да видите за какво става въпрос,а не това,което ви казват ,И още нещо,как така печалбата се срина от 550 милиона лева на !8-19 милиона.Истината е,че Вие ги взехте,да запушвате дупки.............
12
6
 
7
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
SINGIKATITE NADDPIHA BALGARIA I NARODA ----BRAVO DRUGARI 6TOM NEMA KRADENE DA NEMA I DARJAVA
11
17
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко Борисов е тотален некадърник и беше уволнен, че не може да управлява един взвод пожарникари, та камо ли да ръководи общината на София или цяла държава.
10
33
 
12
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
BOIKOOO KRADE NI SE PAK
9
15
 
41
 
! Отговори
AC/DC преди 12 години
Мутро престъпна , пак някой друг ти е виновен , нали ! А ми и то въглища без 4 ленти как ще стане ? Я веднага да започне разширението към Гълъбово !
8
6
 
8
 
! Отговори
цоциалист преди 12 години
до 1Работим по въпроса, другарю!
7
45
 
28
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
От БСП здраво се напъват, за да изкарат компромати, скандали и причини за оставка на правителството... Паляци! :)
6
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стачка срещу олигарх в България за 22 г. не е имало. В частните фирми синдикати НЯМА! Те се перят само на държавата,тоест където условията и заплащането на труда са най-добри...
5
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Де го чукаш де се пука.Той не е създал никакви условия.Той не дава парите на миньорите те си ги изкарват.Сега стачкуват срещу него ,пък нека той дигне тези които работят при приятелят му Ковачки на стачка,това какво касае миньорите в Марица-Изток.
4
10
 
7
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
NA 100 DA OPRAVIM ZAPLATITE I 8000000000 DA PLA6TAT
3
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ексклузивно: Спецполицаи с автомати срещу Малина Начкова крещят Трай, ***!.Тя е майка на основателка на групата във Facebook, озаглавена Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ! Ралица Начкова. Излизаме със съпруга ми с колата и паркирахме пред офис на мобилен оператор, за да си платим сметките за телефоните. Аз останах в колата и разговарях с дъщеря ми Ралица по телефона, когато чух, че по колата се хвърля все едно снежна топка. След малко на прозореца видях човек с качулка и насочен автомат. Казаха ми да спра да говоря по телефона, като дъщеря ми, последното, което е чула е било да легна на земята, обясни Малина Начкова. Закараха ни в нашата къща, като аз многократно питах за какво става въпрос и защо се прави всичкото това. Отговора беше: Трай, ***! Когато му дойде времето, ще разберете!, разказа все още разстроената Малина Начкова.
2
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Брикел работят около 400 човека ! Премиера са го излъгали нещо ! Не трябва да се излага с подобна "информация"...
1
25
 
12
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
DRUGARI DA VDIGNEM CENATA NA TOKA SAMO TAKA 6TE SI VARNEM VLASTA