Депутатите да паркират навсякъде безплатно! Дали?

Новата идея се одобрява от всички парламентарни групи
27 яну 2012 19:54,
283
Депутатите да паркират навсякъде безплатно! Дали?
Депутатски коли. Снимка: Булфото

Нова привилегия за депутатите обсъжда ръководството на Народното събрание. Преди няколко дни на председателски съвет в парламента се е родила нова идея - депутатите да паркират безплатно и в София, и в провинцията.

Това щяло да ги улесни да изпълняват служебните си задължения и когато заседават, и когато се срещат с електората. Източници от парламента сочат за автор на идеята депутата от ДПС Четин Казак.

Той обаче отрича идеята да е негова. Твърди, че проектът е подготвен от администрацията на парламента. Депутатът от ДПС смята, че привилегията за депутатите е напълно оправдана.

Въпреки че обичайно между парламентарните групи има разнобой, този път всички са на едно мнение, съобщи bTV.

Според Екатерина Михайлова от ДСБ сред инициаторите има представители на всички парламентарни групи.

Идеята за безплатното паркиране се родила, след като ведомственият паркинг на парламента  до катедралата „Св. Александър Невски“ беше обявен за незаконен.

"Народното събрание абсолютно своеволно, абсолютно незаконно - точно толкова законно, колкото е всеки един катун цигански, си беше заградило тази територия. Абсолютно своеволно са си го заградили и са си паркирали цели 20 години - за сметка на хората и на общината", заяви Ангел Джамбазки от ВМРО.

Депутатите смятат да гласуват въвеждането на стикер, който да им позволява да паркират навсякъде из страната.

Те имали и още една идея – на автомобилите им да бъдат поставени сини лампи. Тя обаче не срещнала толкова масова подкрепа в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
1
 
! Отговори
тодор преди 12 години
Всеки ден новини ! Вдигат се глоби , такси и цени за простолюдието . И падат забрани на богоизбраните ....
245
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредното безобразие!
244
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами хора, на изборите гласувайте пак за тия ***.
243
0
 
4
 
! Отговори
cris999 преди 12 години
Как не ги е срам вече - колко още привилегии ще си измислят? Ние втора категория ли сме, че да си плащаме паркирането? Нашите заплати да не са по-големи от техните? ДА СИ ПЛАЩАТ И ДА ВЗЕМАТ ДА ПОРАБОТЯТ МАЛКО
242
0
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ХА-ХА-ХА...ПРАВО ЗА ПАРКИРАНЕ...- НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ ДЕПУТАТ ДА Е ГЛОБЕН ЗА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ...???
241
0
 
1
 
! Отговори
krum преди 12 години
gratis nema... demokratzia e vsichki hora ot bg narod da sa s ravni prava i otgovornosti...deputatite da si plastat transportnite razhodi i razhodite za parking ot sobstvenite lichni personalni levove...deputatite sa obiknoveni hora kato vsichki drugi ot bg narod...vseki sam si plasta transporta po izbor na vida i tzenite i kolko barzo iska da se dviji spored silata na meraka za rabota...
240
0
 
5
 
! Отговори
ан преди 12 години
какво нахалство и ехидност в парламентабез каквито и да са привилегии молянали затова искахме демокрациямного бързо забравихте привилегиите,които си гласуваха преди 90годинакак не ви е срамчовек с зоолв заплата си плаща за паркиране а оня с 3000 хиляди си гласува безплатноужаснищо ново под слънцетокъде е БОЙКО
239
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пореден резил на алчност и безсрамие !!!! Обикновените хорица се бъркат по 80 лева за да си паркират возилата в широк център , а тези маскари навсякъде и то безплатно .... за срещи с еректората ! Поне за този стикер да има някаква реална цена , например колкото 10 вдигания с паяк или подобно ! И как така всички са съгласни , без разногласия .... един дол дренки !
238
0
 
6
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Покойният премиер-министър Стефан Стамболов се е придвижвал с файтон, а на по-далечните дистанции с влак.няма да е зле и днешните управници от всякакъв калибър да се върнат към традицията.Така ползите ще са няколко. Ще са близо до избирателя споделяйки съседното място в купето,ще са наясно със състоянието на железниците, а и вместо харчове за автомобили, НС (народа) ще им плаща жп билетчетата,сиреч, ще се осигурят приходи в касата на БДЖ!!! Има ли ПРОТИВ?
237
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е тема за референдум. Народът да каже!
236
0
 
9
 
! Отговори
танкист преди 12 години
аз веднага им разрешавам да ми паркират на ку......а, абсолютно безплатно всичките 240 плюс, правителството, президента и прочие непотребна ***, само да не се блъскат, на опшка ще има за всички може и да повторим.
235
1
 
5
 
! Отговори
СТАЛИН преди 12 години
НЕКА ГОЛОТОРА ДА ПЛАЩА ЗАРАДИ МОУЛУЗИТЕ И Г****ЕТЕ.
234
0
 
14
 
! Отговори
Никола преди 12 години
Кой премиер?Кой президент?Кой председател?Кой не се ужасява от народа?Кой?!.....Кой?!....Кой?..Кой?.. Кой?...............Кой?
233
0
 
26
 
! Отговори
Марин преди 12 години
Безобразие! Какви са тези привилегии,които измислят и гласуват за самите себе си!тези, които трябва да се стража на закона, се държат като "мутри" - на тях да е позволено това, което не е позволено на обикновените граждани! Никакво безплатно паркиране, законите трябва да се еднакви за всички, малко ли е това, че имат имунитет! Нека плащат за паркиране, имат достатъчно пари!И превръщането на площада в историческия център ок. Св. Александър Невски в паркинг и на рейсове е престъпление и простотия
232
0
 
7
 
! Отговори
NEGLASUVAL преди 12 години
Akoga 6te nosoqt otgovornost za tova koeto praqt....ili po to4no NE-PRAVQT!!!!!!!!
231
0
 
18
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Навсякъде да паркират, а най-добре на Луната, а и там да си останат барабар с лимузините и накраденото от нас.
230
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
освен,че крадат от нашите пари,че и безплатно да паркират..как пък не
229
0
 
22
 
! Отговори
мак преди 12 години
Разбира се, че ще искат нови и нови привилегии, нали те ще си ги гласуват. Със сигурност предложението ще се приеме. Въпроса е, дали това е морално?
228
0
 
22
 
! Отговори
АМИ ДА! преди 12 години
След като ЗАПЛАТИТЕ им са ...."малки",и след като НИЕ търпим ,това да се случва ?Затова ТЕ са ,като ***,.....натискат до толкова ,до колкото им се позволява !----ФАКТ!
227
0
 
19
 
! Отговори
1 лев/час преди 12 години
Безплатно,но само в родните си места.Така няма да забравят откъде са.А и да могат "да им се порадват"избирателите.