ГЕРБ сами ще си разследват полицейското насилие

Бламираха комисия "Мирослава" и си спретнаха 3 в 1
Обновена: 1 фев 2012 14:55 | 1 фев 2012 13:30,
112
ГЕРБ сами ще си разследват полицейското насилие
Банките на опозицията останаха празни. Снимка: Булфото

На два пъти депутатите от ГЕРБ отхвърлиха предложението на левицата – създаването на временна парламентарна анкетна комисия по случая с убийството на Мирослава от Перник.

Управляващите настояха една комисия да разследва убийството на Мирослава и случаите на полицейско насилие срещу семейството от Мировяне и историята с Иса Бесоолу от ДПС. И в крайна сметка успяха.

Още по темата
При първия вот гласуваха 174 народни представители – „за” бяха 76 народни представители, „против” 19, „въздържали се” – 79 депутати.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов предложи прегласуване и се примоли: "Ако я няма тази комисия и ГЕРБ не отстъпи, ще има яснота, че никой не се интересува от истината и че Народното събрание иска да прикрие истината с телата на народните представители от ГЕРБ и други хора".

"Помислете си, колеги от ГЕРБ, ако не подкрепите това предложение сега, ще има фарс, няма да има комисия", бе категоричен той.

Подкрепете това предложение на левицата, опита се още веднъж да вразуми управляващите Командира, като им подсказа, че ще консумират огромни негативи от решението си.

"Гарантирам ви го с дългия си опит", предупради ги той.

При прегласуването обаче ситуацията не се промени - гласуваха 173 депутати – „за” 76, „против” 25 и 73 „въздържали се” и предложението бе отхвърлено.

Минути по-късно управляващите плюс част от независимите депутати приеха създаването на комисия 3 в 1 (случаите в Перник, Мировяне и Иса Бесоолу), която ще действа един месец.

Тя обаче няма да е на паритетен принцип. Така сега комисията ще оглави човек на ГЕРБ - Красимир Ципов, и ще наброява общо 7 души: Димитър Лазаров, Пламен Нунев, Цветан Сечанов, Емил Радев и Румен Иванов от управляващите и независимият Димитър Колев. Останалите парламентарни групи oт опозицията не предложиха свои представители и напуснаха залата.

При приемането на проекторешението гласуваха 116 народни представители – от които „за” 106, „против” 10, няма „въздържали се”.

Един-единствен депутат от синьо-червената опозиция остана в пленарната зала и гласува „против”. Това бе лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Гласувах "против" това предложение, защото форматът на комисията от ГЕРБ не цели нищо друго, освен замитане и скриване на следите. Комисията ще работи в интерес на ГЕРБ. Имате си мнозинство с вашите независими депутати правете си всичко, защото никой от опозицията няма да участва. С тази бутафория ще понесете последствията", аргументира вота си Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
14
 
! Отговори
зъл преди 12 години
Ама какви са изобщо тия комисии? Я веднага да се спретне една тричленка Боко, Цоко и Каленчо и те да разследват и се произнесат :)))
34
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога вече герб
33
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
номер 25:"Дедо ми на село гласува за Бойко.Сега всяка сутрин като се събуди взема вестника и бегом в *** с първата страница. Размазва го яко. И после цял ден го поздравява. И Него, и хората около него.Дедо ми е овчар, може и картофи да сади, ама не е Тиква."Дедо ти е голям дивак. Живее като скот. Сигурно смърди на пор. Явно цялата фамилия сте скотове и си размазвате ектрементите одзад и после цял ден ходите омазани и миришещи на фекалии. От 50 години вече не се използват вестници за задни цели - има тоалетна хартия. И ние гледаме овце - имаме 400 овце. В тоалетната имаме и биде, след голяма нужда се подмиваме и после ползаме мека тоалетна хартия за подсушаване.
32
12
 
3
 
! Отговори
вече е преди 12 години
мноо тъпо това с Перник. Комунисти, къде са активиските Майчето и *** и Кутев да измислят нещо ново.Толкова неща се случиха след това , те се хванали като удавник за сламка. Няма да ви се отвори парашута. Рейтингите на правителството са недостижими за вас с Първанов и мазнотата Сергей
31
1
 
1
 
! Отговори
иво преди 12 години
Предният!Че то излиза , че ти си единственият антикомунист във форума.
30
4
 
6
 
! Отговори
Гоце и Геле преди 12 години
5000 евро е била мизата за получаване на българско гражданство от чужденци,пише вестник Всеки ден. Правото на български паспорт, на даване на убежище в страната на чужденци и на помилване е прехвърлено на вицепрезидента.За миналата година рекорден брой лица са станали българи Ангел Марин е подписал внушителните 20 000 указа за родно гражданство. Български паспорт може да получат както лица, които имат българско потекло, така и чужденци, които са живели 5 години в България и не са осъждани или срещу тях няма образувано наказателно производство.Според свидетеля по делото Октопод Пламен Николов българско гражданство за последните 5 години са получили над 12 хил. чужденци. 12 000 умножено по 5 хилядарки прави 60 милиона евро, изчисли той. Николов директно насочикорупционната практика към президентската двойка Георги Първанов и Ангел Марин, които той нарича Гоце и Геле ООД.Парите са влизали в касата на близък до Първанов член на БСП, който им се е отчитал.Тъй като липсва указ от втория мандат на Първанов, с който той оправомощява заместника си да помилва престъпници, да дава убежище и българско гражданство, юристи смятат, че указите на Марин са незаконни. Първанов е прехвърлил тези си правомощия през 2002 г., но не е направил това по време на втория си мандат. Затова и според Николов Първанов и вицето му заедно са потъпкали Конституцията.Двамата са имали едно малко предприятие, което бих нарекъл Гоце и Геле. То е работило много добре, не е осчетоводявало своята дейност, не е плащало данъци, коментира той. И оборотът от 60 млн. евро за 5 години е една много добра печалба за такова малко предприятие, смята Николов.Имало хора, които били готови да свидетелстват как са се сдобили с гражданство и на кого са дали парите за посредничество. Иначе най-големи мераклии за наши документи са македонците. Масово за българско гражданство се натискат още от Молдова, Сърбия, Русия, Украйна, Израел и Албания.Статистиката показва, че от близо 20 000 нови българи през миналата година по-голямата част са македонци. Ако през 2009 година сме дали гражданство на 1500 македонци, през 2011 са близо 6500. Голяма част от новите българи дори не остават да се порадват на новата си страна, а тръгват директно към Западна Европа. Няколко институции освен президентството имат отношение към даването на българско гражданство Министерство на правосъдието, ДАНС, МВР, както Агенцията за българите в чужбина и Агенцията за бежанците.
29
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комунистите след '89,колко заеми опростиха
28
8
 
3
 
! Отговори
комисии преди 12 години
и цирк до дупка , до пълно изнемощение на червено-сините третокласни циркаджии.За това ли са в парламента и няма ли си председател да спре тази жалка картинка,какво значи напуснал залата. Залата му е работно място и ако едни работник в частна фирма напусни "залата" по време на работа,на другия ден няма да е там.
27
1
 
6
 
! Отговори
4444 преди 12 години
нека да си видят какво ако изакаха.
26
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До червените *** клесове от *** сбиршина на *** Кутев:Жалки червени потомствени *** и куролизачи, пак здраво сте налапали шланга на Бойко, но не разбрахте ли, че от това ежедневно лапане му става все по-голям и по-четвъртит и все повече ви влиза в скапаните *** ***! Ако и това още не сте го разбрали, значи наистина сте *** ***, което е кофти комбинация и застрашава светлото бъдеще на идиотската ви *** партия!
25
3
 
20
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Ало, герберастите! Не знам колко сте големи, ама тези забиха в земята другаря Тодор Живков! Тогава поне /Т.Живков/ грижата за човека беше що годе добра - имаше работа, даже и задължително; опрощаваха заеми на млади семейства... Още се кланете, още се въртете, но на всички нас го забивате дълбоко! Толкова дълбоко, че и внуците ни няма да могат да платят поразиите, които се вършат! Това е еднолично самоуправство! Това не е управление, а геноцид спрямо цял един народ! Събудете се, бе, хора!
24
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кухоглавите *** комуноиди от жалката бесепарската *** орда на *** Кутев освен, че са недоклецани педерунгелелчета, са и долни предатели, само плюят като дръгливи камили по Борисов и ГЕРБ, а реално с изгонването на крадливата БСП от властта, ББ спаси България от кризата и от хиперинфлацията, която със сигурност щеше да бъде още по-страшна и от Жан Виденовото управление на БСП!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УТРЕ Е ПЕТЛЬОВ ДЕН ИМА ЛИ МЪЖЕ ТУК
22
2
 
11
 
! Отговори
Justice преди 12 години
Sami se priznaha za vinovni s tova si reshenie!
21
1
 
30
 
! Отговори
Крив пагон преди 12 години
Те раследваха сами и разговорите м/у Боко и шефа на митниците,осъден има ли?
20
6
 
4
 
! Отговори
Datata преди 12 години
Много добре са подходили...време е тези с многогодишните мандати да си ходят :)
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още един довод за това , че депутатите са в повечко , така или иначе те като си спретнат коалиция , другите дето се водят опозиция само си клатят краката и автоматично гласуват против , тези пък агнета дето са от управляващата партия , автоматично гласуват за , понеже Бойко е казал. Кажете ми сега какъв е смисъла на всичките тези хрантутници ??? ч
18
17
 
4
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Не е далече момента когато комунистите ще си осатнат сами с *** в Гоцев Мутростан... а българите ще сме нейде по света.... вижда се тотлания край на националните държави... може ние пък да сме сефтето...Бел. Умишлено съм разграничил комунисти от българи - двете са несъвместими , защото комунистите са *** по дефиниция и са национални предатели по собствената им идеология.
17
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАФИЯТА ГЕРБ ДНИТЕ ВИ СА ПРЕБРОЕНИ,И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ПАК ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ИСТИНА ОКОЛО ТАЙНИЯ ТРЕТИ ИЗВЪРШИТЕЛ.ГАРАНТИРАНО ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ....
16
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ее, айде сега, тия от опозицията са го извъртяли така, че само гербаджии да останат в комисията, за да има какво да плюят после! Нямало е смисъл да не предложат свои представители! Освен да си създават поводи за плюене.