С чужда пита помен не се прави, възнегодува Костов

Било противозаконно да се подпомага село Бисер с партийната субсидия
Обновена: 10 фев 2012 11:52 | 10 фев 2012 09:45,
233
С чужда пита помен не се прави, възнегодува Костов
Снимка: архив, БТА

Начинът, по който реагира правителството след бедствието в село Бисер, имаше твърде много самореклама. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред TV7.

Според него трябва да се помисли как най-добре да се помогне на тези хора, които загубиха домовете си, и помощите да бъдат справедливо разпределени.

"Не само справедливо да бъде разпределена, а трябва да бъде фокусирана точно върху нуждите на хората, за да могат наистина да бъдат подпомогнати. Това е, а иначе съпричастността е добро нещо. Въпреки, че твърде много самореклама имаше", коментира той действията на управляващите. 

Костов беше категоричен, че ДСБ не може да подпомогне пострадалите от партийните субсидии, тъй като това било противозаконно.

Още по темата

"Ние не можем да подпомогнем, защото това противоречи на закона. Член 29 изрично казва, че с чужда пита помен не може да се прави. Това са пари на българския данъкоплатец и те не могат да отиват за такива неща", подчерта Командира.

ГЕРБ вече обяви, че ще отдели 1 млн. лева от държавната субсидия за да подпомогне бедстващите от наводненията.

Костов уточни, че ще се опитат да съберат средства от техни членове и симпатизанти. Демократи за силна България ще направи акция в своите клубове, след което ще влязат в контакт с Българския червен кръст, които според Костов най-добре знаят, какви са конкретните нужди на хората.

Лидерът на ДСБ подчерта, че проблемът с водоемите през последните 10-12 години с последователни усилия е трябвало да бъде решен окончателно, но това все още не се случва.

Относно случая "Мирослава" Иван Костов заяви, че тъмносините ще направят алтернативна комисия в парламента, която да разследва случая. 

"Решението, че полицаите са невинни за самоубийството на Стойчо Стоев-Чочо е прибързано. Ние сме задали 10 въпроса, които ни подсказаха хората. Най-същественият въпрос е дали убийството на Мирослава и на Стоев не са свързани с отстраняване на свидетели, които знаят нещо за престъпния бизнес в града", мотивира се Костов.

По думите му, ако това е вярно е много страшно. Бащата на Стойчо Стоев бил казал, че самоубилият се Чочо знае нещо, твърди Костов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: Иван Костов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
1
 
! Отговори
kireza преди 12 години
Аааа,забравих да те питам....получи ли нещо от енергийната мафия след като направи безплатният вятър най-скъпият източник на електроенергия?????
190
0
 
1
 
! Отговори
kireza преди 12 години
Иване,ами вземи и подари парите от африканската ни дървена концесия,безследно изчезнали когато беше фин.министър!!!Защо не искаше комисия за отрязаните глави,валящи се по деретата?????Наборе,поне малко съвест прояви и се метлосай от политиката,и без това си вече политическа нула,след като разгроми СДС-то......
189
3
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Злобен гаден ***!И без питка бих ти направил помен!
188
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той просто показа истинското си алчно, пресметливо сърце
187
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов, спокойно!Никой не иска от тебе да помагаш на нуждаещи се... Още повече пък да даряваш пари....Това идва някак си отвътре!!!!!
186
13
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Не съм костовист, но в случаят е прав!
185
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИМАМЕ ДЪРЖАВНО РЪКОВОДСТВО КОЕТО Е ЧОВЕЧНО!ДА ГОСПОДА ЛЪЖЕСОЦИАЛИСТИ,ЛЪЖЕДЕМОКРАТИ!НИТО КОСТОВ Е ДЕМОКРАТНИТО ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ СА СОЦИАЛНО ОРИЕНТИРАНИ!САМО МАСКИ И ЛОЗУНГИ!ДАЖЕ СТЕ БЪЛГАРОМРАЗЦИ!БИЛ БОЙКО ***-да но мръзна в студа заедно с пострадалите!Кога не е постъпил отговорно!Помним Охрид!ДА Е ПРАЩАЛ ПОЛИЦАЙ ДА БИЯТ СТАЧНИЦИ?НЕ НЕ Е!СТАНИШЕВ БИЕШЕ :СТУДЕНТИ,МИНЬОРИ,КРАВАРИ влачеха по трамвайната линия!УНИЖАВАШЕ учителите седянка,за инвитрото се подиграха вулгарноГАДНИ БЪЛГАРОМРАЗ
184
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ направиха едно голямо добро на България и писаха точки и пред Русия и пред САЩ. Белене ще се строи с руски реактори-евтин ток, а финансирането ще е амириканска фирма. Костов, защо мълчиш, палачинката се обърна почвайте с Мартинчо направо да хвалите АЕЦа. Хахахахахахаха. Политически трупове... Шистоваци....с подвеждащ въпрос...
183
8
 
11
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Г-н Костов сега се е загрижил за държавната субсидия, която постъпва в хазната, от нашите, на работещите хора, данъци! А, когато той беше премиер не се беше загрижил толкова! Чудеше се, само как по-големи налози и данъци да ни наложи да плащаме, че държавата от 22 години само от това се издържа! И, то държавата в лицето на такива лентяи, точно като него! А, с какви пари, бе г-н Костов да се подпомогнат бедстващите, след като държавата, други приходи и сега няма!?
182
5
 
10
 
! Отговори
другите политици преди 12 години
Добре е ,че Ангел Марин има само една любовница ,та "СМЕ" минали /от нашите пари/,само с 2 млн.за подаръка на Светла Тошкова ---палатът в гр. Банско !22г. българинът работи само за ***,и любовници на политиците ,......а честито !
181
2
 
8
 
! Отговори
до 206 преди 12 години
Не забравяй ,че има едно ----"АКО",а то много бърка работите !Кога политик ,или *** е "ДАВАЛ"....?
180
5
 
7
 
! Отговори
...? преди 12 години
До кога ще има още ***....... в Парламента ?
179
5
 
15
 
! Отговори
пострадал преди 12 години
Ако всички депутати дарят половината от заплатата си и чрез своите фирми осигурят необходимото за пострадалите-това ще е истинско дарение.Всичко друго е гавра и пиар.Как нито един депутат или министър, президент не излезе и да каже-аз дарявам 1000 лв.Иначе всички са много загрижени и лесно дават чужди пари.Костов е прав, че законът трябва да се спазва.
178
5
 
10
 
! Отговори
ДА ДЕ преди 12 години
Кога И.Костов ще даде от "своята "/не че е негова/пита ?..........Когато стане чужда !
177
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАК САМО СЕ ОТРОИХА МАЗНИТЕ ЛИКЕТА!КОГАТО 20 ГОДИНИ КРАДОХТЕ НАРОД И ДЪРЖАВА ВСЕ НАМИРАХТЕ ЗАКОННА ФОРМА С КОЯТО ДА ОБЛЕЧЕТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ!КОГАТО СТАВА ВЪПРОС НА ПОСТРАДАЛИ ДА ДАДЕТЕ -ЗАКОНА ВИ ПРЕЧИ!ДОГАН ДА ВЗЕМЕ 2 МИЛОНА МОЖЕ !ДАЖЕ И ЗАКОННО СЕ ОКАЗА!ПЛЮЯ ВИ НА ЗАКОНИТЕ!КАКВИТО СА ЗАКОНОДАТЕЛИТЕ 20 г ТАКАВА НИ Е И ДЪРЖАВАТА!МАЩЕХА ЗА НАРОДА И КЪРМИЛНИЦА ЗА КРАДЦИТЕ било ПАРТИИНИ КРИМИНАЛНИ то разликата е невидима ВИДИМО Е ОТКРАДНАТОТО!
176
3
 
10
 
! Отговори
мак преди 12 години
Костов да обясни това на пострадалите, а не да се прави на много свестен и честен. Ако не беше бездействието на всички правителства, включително и на неговото, по отношение на язовирите, нямаше да се случи тази трагедия със с. Бисер. Вярно е обаче, че с това дарение бойковата партия си разкрасява имиджа.
175
3
 
9
 
! Отговори
...? преди 12 години
До кога *** ще ни дават ОЩЕ акъл...?
174
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"..Костов беше категоричен, че ДСБ не може да подпомогне пострадалите от партийните субсидии, тъй като това било противозаконно."Га краде милиардите, на беше незаконно, а? ***!!!
173
6
 
16
 
! Отговори
чичо преди 12 години
А бе,Ваньо,а бе,Костов-кой ти обръща внимание пък на теб ? Хубаво се беше обидил на целия свят и мълчеше ! Я ,пак се обиди и замлъкни завинаги !
172
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя с цвят лила, дето писка много, да вземе да отдели от откраднатото некой лев! Цяла държава ограби ***! Ама 10 лева няма да даде, за бедстващите!