СДС пита Борисов за бонусите в министерствата

Защо допълнителните пари се пазят в тайна, чудят се сините
Обновена: 14 фев 2012 14:57 | 14 фев 2012 14:40,
53
СДС пита Борисов за бонусите в министерствата
Ваньо Шарков Снимка: СДС

СДС  пита премиера Бойко Борисов за бонусите, раздавани в министерствата през 2011 г., съобщи синият депутат Ваньо Шарков.

От партията са задали парламентарни въпроси към всички министерства за раздаваните през миналата година възнаграждения извън трудовите.

Коректен отговор са дали единствено от Министерството на външните работи. Там сумата е 516 хиляди лева.

Министерствата на здравеопазването, правосъдието и на образованието посочиха само общите суми, но разпределението по длъжности е някаква свещена лична тайна за всички министри, обясни Шарков.

Още по темата

Според данните в здравното министерство и НЗОК общо раздадените бонуси са 10 млн. лева. В правосъдното министерство добавките са били общо 394 хиляди лева, а в просветното - 43 хиляди лева.

От Министерството на отбраната са отговорили, че във ведомството не са раздавани бонуси.

МВР и министерството на земеделието и храните дори не си направиха труда да отговорят, посочи Шарков.

От справката, предоставена на медиите от СДС, става ясно, че министерствата на околната среда, на културата, на транспорта, на икономиката, на труда и социалната политика, на регионалното развитие и на физическото възпитание и спорта са отказали да отговорят с аргумента, че "това са лични данни".

От СДС питат Борисов защо получените възнаграждения в министерствата са тайна, защо се раздават бонуси всеки месец и на тримесечие и дали раздаването на възнаграждения извън трудовите е антикризисна мярка.

"Липсата на отговори означава, че откритото и прозрачно управление на ГЕРБ е като социално отговорното на тройната коалиция. В парламента има безделници, които мълчат и  не участват в дебати, а в министерствата е пълно с безброй тайни празници в чест на неефективната администрация", коментира още Ваньо Шарков.

Първо в скандала с бонусите се спомена финансовото министерство, след като стана ясно, че Симеон Дянков е раздал 233 725 лева бонуси на чиновници от ведомството. Министърът обаче беше категоричен, че не са раздавани коледни бонуси и 13-и заплати, а  обясни, че през миналата година са раздавани премии, но те са били само за екипи, които са свършили добре работата си.
 

1 173 203 лева пък е раздал фонд “Земеделие” под формата на бонуси и допълнително материално стимулиране през 2011 г. Шефът на фонда Румен Порожанов коментира, че е нормално да има бонуси, когато има добре свършена работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: министерствабонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Пенка-пенсионерка преди 12 години
Макар , че съм пенсионер съм икономист и се интересувам данъчните провериха ли доходите и декларациите на госпожите и господата били управляващи какво са декларирали пред НАП ,тъй като амнезията на антуража на Сергей и Гоце е "голяма " и забравят да декларират много често част от доходите си в това число бонусите който така старателно укриват от общественоста
42
0
 
1
 
! Отговори
жасмин преди 12 години
в системата на правосъдието се раздавали държавни пари извън заплатата по най- различни поводи и начини не само в края на годината а поне 4-5 пъти годишно така че здравната каса ряпа да яде пред тях!
41
1
 
1
 
! Отговори
az преди 12 години
a най-смешно ми екато говорят за милиона който ще "дадат" за щетите от наводнението...1во ще го дадат на някоя тяхна фирма/човек, за да ги разпределя, а той ще изчезне 95% от тях и 2ро това е смешен опит да се скрие ИСТИНСКИЯ виновник който е МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ и който от почти 3 години е ГЕРБАВ. Глупостите си ги говорете на калинчо и викторчо, че само те ви вярват.п.с. до виктор, *** това да не ти е футболен мач, че да говориш кой-кого е победил .?!?
40
0
 
4
 
! Отговори
сиси преди 12 години
Чух, че в Министерство на правосъдието някои са взели до 30000 лева бонуси. Във всички министерства са раздавани пари на нашите хора, като благодарност не за свършена работа , а за вярност и бездарност. Вместо да дадат парите на пострадалото население в с.Бисер. Хората мизерстват, а те не слизат от служебните коли. Сега ще ги обезщетят, колкото обезщетиха пострадалите от "Цар Калоян"
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хей, викторе що не се опиташ да повториш и ти и твоя идол дето си го сложил за аватар да сполетите от най високата сграда в България! Толкова сте самонадеяни, че сте Супермени та с акъла на пет годишни ологофренчета, като нищо ще я свършите тая работа да освободите пространството и живота ни от присъствието си!
38
2
 
2
 
! Отговори
до №42 преди 12 години
Язовират е бил стопанисвам от някого, защото язовират е бил пълен с риба след като са го източили, а и някой е бил блокирал мястото от където се източва язовират. Всичко това е ставало със знаението и на кмета, който е 3-ти мандат вече и е знаел от много години за стената, но нищо не е направил по въпроса! Всичко това го казаха сутринта по БТВ
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние питаме за вашето увеличение от 360 лева.Вижте гредата във вашето око и тогава търсете сламката в очите на другите.Лицемери!
36
0
 
7
 
! Отговори
678 преди 12 години
Стига с това какво е било нали тези дойдоха с нов морал,а какво стана.Раздават си само на техни хора,на техни фирми, а другите какво.Та те се изгавриха с най бедните - пенсионерите защото видите ли в криза сме били пари нямало,а за тях си харчат милиони.Тава ли е новия им морал.
35
1
 
14
 
! Отговори
Николай преди 12 години
Защо се раздават бонуси?Четири министерства не могат да се разберат кой е трябвало да контролира опасните язовири.Резултата-10 души загинали и щети за милиони.Всички тези чиновници са получавали бонуси.Бонуси за НЕСВЪРШЕНА работа.Хиляди чиновници-безделници ,ненужни на опосканата ни родина,харчещи с безумна скорост държавния резерв,който се е стопил с 1 000 000 000 само за един месец.НАКЪДЕ ВЪРВИМ?
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DOKOGA 6TE IMA MINISTERSTVA DIREKCII I AGENCII PROFORMA I PARAZITI DOKOGA ?
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България освен министерствата има НАД 160 комитети, комисии, асоциации и други ПИЯВИЦИ!Защо са й необходими тези кожодери на бедната ни татковина?Та министерството на Нона е напълно излишно, това за труд и бъбрене - също.А СЕМ-каджиите за какво са, освен да цъцат над 6 милиона?Администрацията трябва да бъде намалена поне с 1/3, а в Народното събрание не повече от 100 тунеядци!
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Който бърка в кацата с меда, той си облизва пръстите"!Тази нагла американска марионетка Дянков ни проглуши ушите, че няма пари а раздава пачки на своите като за последно.Земеделския резерв и те се прекъсали от оране и копане и те напълниха гушите.За тези се чу, а колко има още, които са се прекъсали от работа и са обрулили държавата?Но "не е виновен който яде зелника а който му го дава" - избрахме мошеници и крадци да ни управляват и сега за нас е голата опашка.
31
2
 
5
 
! Отговори
познат преди 12 години
АЗ ПИТАМ ШАРКОВ КЪДЕ СА ПАРИТЕ КОИТО ВЗЕ 7-8 ХИЛЯДИ ПРЕДИ 5-6 ГОД.УЖ ДА УРЕДИ ХОМЕОПАТКАТА СОТИРОВА ЗА ДОКУМЕНТ-ЕТО КОРУПЦИЯ ПРИТОВА НИЩО НЕСВЪРШИ-*** МИСЛИ ЧЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ НОООООО УВИ
30
11
 
2
 
! Отговори
Иванчо Димитров преди 12 години
Вие от СДС се държите като някакви мъничета: още не сте си избърсали дупето от новината,че не само че се проявихте като циции и не дадохте грош за бедстващите от с.Бисер, ами се заканихте да съдите ГЕРБ затова, че дават 1 млн лв без да ви питат и сега отново задавате въпроси на управляващите. Успокойте малко топката: разбрахме,че ви има,че сте прекарали добре януарските празници, не е необходимо всеки божи ден да викате, крещите и пищите. Починете малко, посъберете слюнки и храчки и после пак както си знаете. То друго не ви остана...
29
1
 
8
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 12 години
ДО ТУК НЕ СТАВА ДУМА ЗА СДС А ЗА ДЕЛАТА НА НЯКОИ ХОРА
28
1
 
16
 
! Отговори
марко-1 преди 12 години
1.*** в НАП получават по шапка пари за никаква работа и никакви заслуги освен свиркаджийство2.след като замразяват доходите, нека герберастите замразят и цените.Горивата вече удрят 3 лева, а газта, която е отпадъчен продукт, удря 1.5 ???3.Защо чиновниците са огромна армия за мъничка България.Броят им е неоправдано висок за мижавата работа,която НЕ вършат
27
1
 
17
 
! Отговори
ФСБ преди 12 години
Досега Дянков на ставане и на лягане плюеше по чиновниците - че те са мързели и не заслужават и тези заплати които получават и трябва да бъдат съкръщавани.А сега какво излиза - чиновниците по министерстват са работари, а другите чиновници са мързелани и затова си получават поощрения.А *** то май и миналата година бе така.Интересно за софийските чиновници има, а за прованса да го духат.
26
12
 
4
 
! Отговори
??? преди 12 години
Кой беше този СДС?
25
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо забравихте вие когато управлявахте.Бонуси не давахте ли ?С тази разлика ,че бонуси имаше а насреща нямаше свършена работа.Е след като сега има резултати нормално е и да има бонуси както е в цял свят.Стига с тези умишлени скандали г-н Костов и компания.Насочете енергията си в друга посока.
24
16
 
3
 
! Отговори
герберист преди 12 години
Колкото и да ви е яд, още една година ще си раздаваме бонуси,ще ходим в командировки в екзотични държави и семинари.Знаете ли колко е отговорна чиновническата работа-милиони преминават през ръцете.Затова и милиони трябва да се получават.