Шефката на Агенцията за закрила на детето хвърли оставка

Мотивите за решението на Надя Шабани са лични
17 фев 2012 15:30,
66
Шефката на Агенцията за закрила на детето хвърли оставка
Надя Шабани Снимка: Държавна агенция за закрила на детето

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани е подала оставка по лични причини.

Оставката е депозирана вчера в Министерския съвет. Надя Шабани е уведомила още преди шест-седем месеца  социалния министър Тотю Младенов за намерението си.

Уговорката между нея и министъра била да довърши работата по промените в Закона за детето. 

От агенцията посочиха, че все още не разполагат с информация дали оставката на Надя Шабани е приета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Надя Шабани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 12 години
след тази със странното име могат и агенцията дирекнто да закриват
51
0
 
5
 
! Отговори
Лина Йосифова преди 12 години
Не се проблемът дали е българка, а каква работа върши!Искам да поясня за ония, които не знаят, че тази Държавна агенция за закрила на детето" е една излишна структура - тя трябва да ръководи МЕТОДИЧНО отделите в общинските Дирекции за социално подпомагане. А те са административно подчинени на АСП към МТСП - може да се види в структурата на Министерството!Срещала със се с Шабани и познавам добре работата на дирекцията й. Могаа да кажа, че не само Шабани - цялата ДАЗД е напълно излишна структура!
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da si hodi v Siria mirizlivata gadjalka da vidim tam dali 6te ia oceniat
49
2
 
4
 
! Отговори
Дракула преди 12 години
С тая неправославна муцуна само плашеше децата, добре, че се разкара.
48
3
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Чета и не вярвам на ушите си! Какво значение има кой какъв е. Има можещи и неможещи. И след като човек спазва законите на България, има бг. гражданство то цвета и вярата са без значение. И отдавна смятам че мина времето на разделението, май е време за обединение за да направим БЪЛГАРИЯ по хубаво място за живеене.
47
5
 
7
 
! Отговори
до 57 преди 12 години
единствения българомангал тука си ти, а и в турция така ви викат
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и по-добре че са я махнали тая отвратителна ***(туркиня)
45
2
 
4
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
*** ти затова ли коментираш тука във вашия "сайт"
44
2
 
1
 
! Отговори
берковица преди 12 години
до 52 абе братле,ти от къде си? разбира се,не си длъжен да ми казваш
43
1
 
7
 
! Отговори
ком преди 12 години
Крайно време беше! Цялата агенция е нокаут.Новият закон е атрофия!Шабани просто си беше НПО и такава си остана!
42
3
 
3
 
! Отговори
Бивш преди 12 години
До 39.Идеята на г-жа Шабани никак не е била лоша но прилича на добрите замисли на Царя,който като видя какъв батак сме се хвана за главата.А специално агенцията за закрила на детето е върхът на айзберга.Възелът е толкова заплетен,че оправяне няма.Пр. даден Дом може да бъде проверен от десет различни организации,без да има координация между тях.Накрая не знаеш на кого си подчинен.Ако се обърнеш за помощ към агенцията в София,ти отговарят,че това не е от тяхна компетентност..............УУУ жжжас
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ***(турските)"коментари" не се трият-ЗАЩО ЛИ ХА ХА ХА
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами самото заглавие на тази статия е манипулативно,защото не е ,,хвърлила'' оставка а си я подала,този нюанс дава съвсем друга насока.Още повече,че четох интервюто -цялото.Жената още преди няколко месеца е имала желание да напусне но е била помолена да остане до приемане на закона за детето.В интервюто тя благодари за разбирането и казва,че ако се наложи е готова да помага с каквото може.А това уважаеми е съвсем друго нещо-няма драми,няма евтини сензации...
39
0
 
5
 
! Отговори
до "ястреб" преди 12 години
т.е. - *** сте ти тия дето ти дават поле за изява
38
3
 
5
 
! Отговори
ТониАриса преди 12 години
Преставям си колко помия се е разляла около момичето. За съжаление това е единствения начин да запазиш ценностите си. Коментирам без да я познавам, такова ми е усещането като я гледам и чета биографията и. Прекалено е млада за да корумпирана разгонена ***. Дълбоко в себеси вярвам, че е МЪЖКО -МОМИЧЕ.
37
3
 
3
 
! Отговори
запознат преди 12 години
Надя Шабани е председател на агенцията от 7 октомври 2009 година.Родена е на 15 ноември 1977 година в София. Магистър е по право от Софийския университет Св. Климент Охридски.Има завършени курсове по професионална квалификация Общински социални услуги в Софийския университет, Гражданските организации и правенето на политики: изследване в развитие в Централноевропейския университет и Moot Courtpetition: писмен съдия,Четвърто и Пето международно състезание по бежанско право.От 2001 до 2009 г. е програмен директор във Фондация Български център за нестопанско право. Организацията е създадена през 2001 г. с мисията да оказва правна подкрепа за развитието на гражданското общество, гражданското участие и доброто управление в България. Пряко ръководените проекти от г-жа Шабани са насочени към развитие на социалните политики, стратегическото планиране, насърчаване на социалното договаряне и изграждането на публично-частни партньорства.Професионалният опит на Надя Шабани е свързан с изработване на законодателни промени и предложения в Закона за юридическите лица с нестопанска цел, Закона за социалното подпомагане и Правилника за прилагането му, както и Закона за лечебните заведения.Владее английски език.Омъжена е с две деца.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
i 6toto e napolovin mohamedanka zatova i se polaga da vodi agencia,taka li pederasti tolerasti...6toto niama tolkova bezrabotni moje6ti balgari nazna4iha taia *** mirizliva
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Принцеса ще се грижи вече за българските деца. Новата шефка на Агенцията за закрила на детето Надя Шабани е уверена, че всеки малчуган трябва да получи щастливо детство, и тя ще помогне за това. Половината й сърце е на арабска принцеса, а другото - на силна българка. С двете няма как да не успее. Младата жена отлично знае какво е да носиш отговорност за най-важното нещо - децата. "Това е огромен кредит на доверие, а проблемите на малчуганите са много. Ще дам максимума от себе си, за да може всяко хлапе да живее добре и достойно", уверена е Шабани. Работила е за УНИЦЕФ и по различни детски проекти в неправителствения сектор. "Въпреки че съм юрист по образование, дълго бях в социалната сфера. Приех поста, за да създам работеща система между институциите за деца и да подобря ситуацията", обяснява Шабани.Самата тя е млада майка на две хлапета - 2-годишния Филип и 4-годишната Ива. Те са най-хубавото нещо в живота на младата дама. "С тях и съпруга ми обичаме да сме заедно, да се разхождаме в парка, да ходим по екскурзии на Витоша", пояснява с усмивка шефката на агенцията. Със съпруга й отделят и време за себе си, когато намерят кой да бави децата. "Ходим на ресторант с приятели, но не много често", споделя Шабани. С музиката младата жена е малко по-напред - отишла на концертите на Мадона и Сезария Евора. "Много харесвам Евора, а билетът за Мадона ми бе подарък за годишнина", разказва Шабани. Не пропуска да чете професионална литература, но отделя време и за удоволствия. "Последно четох "Оскар и розовата дама" на Ерик Еманюел-Шмит. Сега съм започнала "Евангелие според Пилат", отново от този автор", изрежда Шабани.Чаровната шефка на агенцията обожава спокойните места за отдих. "Баща ми е сириец, но от 15 години не съм била в Сирия. Напоследък си почиваме на гръцкото море, вече две лета сме там. Спокойно е и можеш да усетиш тишината", разказва Шабани.В работата си тя е уверена, но все пак знае, че всяко начало е трудно. "Промените за доброто на децата се правят дълго време, но ще ги постигнем. Всяко дете трябва да има качествен живот и ние ще му го дадем", уверява първата дама на детските грижи
34
1
 
5
 
! Отговори
vvv преди 12 години
еврейка е .
33
3
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
Първо се научи да пишеш на кирилица и тогава философствай! Не се тревожете ГЕРБ не назначава турци на работа,само некадърни и сервилни българи!