Законът за хазарта е новата ACTA!

ГЕРБ намериха друг начин да ни следят в интернет, твърдят от БСП
1 мар 2012 17:50,
78
Законът за хазарта е новата ACTA!
Антон Кутев Снимка: БСП

Новата АСТА е в Закона за хазарта, алармира депутатът от левицата Антон Кутев на брифинг в парламента. Той изнесе данни за внесените от управляващите промени в Закона за хазарта, според които държавата задължава интернет доставчиците да наблюдават, филтрират и събират информация за интернет сайтове.

„С член 22 точка 13 от законопроекта се дават правомощия на изпълнителната власт в лицето на Държавна комисия по хазарта да филтрира информацията от интернет сайтове и да спира достъпа на потребителите до тях”, обясни Антон Кутев и допълни, че се предвижда събраната информация да се предоставя на държавните структури.

Депутатът  е убеден, че МВР ще бъде само една от държавните структури, които ще получават и моделират получените данни.

„Практически ние се преборихме това да не се случи с АСТА, а сега същото нещо се случва през Закона за хазарта - като дори е облечено в конкретни практически предложения”, възмути се Антон Кутев.

Още по темата
25 фев 2012 10:15
35

Според него така се заобикалят не само правилата, но и всички граждани на България. Депутатът  е сигурен, че тези предложения за следене и контрол на интернет трафика се правят само и единствено с комерсиални цели.

„Това е поредният опит, в който предложение, което е било отхвърлено от обществото, се преформулира от управляващите и се вкарва по друг закон”, отбеляза депутатът от Коалиция за България Димитър Горов.

Той цитира решение на Европейския съд, според което всяко филтриране в интернет се определя като нарушение на общностното законодателство и е нарушение на законите на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
21
 
! Отговори
Свобода преди 10 години
Тея новоизбраните почват с няколко фалстарта и май няма да изкарат много.Това с филтрацията преди закона да е реално с изграден краен модел мисля че потъпква всякакви нормални закони.Искат да се лицензират букмейкърите, а в закона ясно не става как ?Какво сега с тази филтрация ще ги сплашват ли?Казаха не на АКТА а приемат закон който е същия...
69
0
 
25
 
! Отговори
ще има бой преди 10 години
В парламента май не знаят защо са там.Ние трябва да ви следим вас а не вие нас.Вие сте слуги и трябва да носите каски с камери и микрофони непрекъснато и на всякъде.Тук е демокрация и управляваме ние
68
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавата целенасочено ще изгони легалните букмейкъри и ще пренасочи голяма част от парите на залагащите в черното тото, което е с "основна заслуга" за краха на българския спорт. А от своя страна нелегалните букмейкъри няма да дадат и лев за развитието на спорта в България. Ами хайде господа управляващи, направете нещо!!!
67
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До dadiднес от едни, утре от други, според заявка - втория път става по-лесно, не боли
66
0
 
20
 
! Отговори
dadi преди 12 години
Добре, де, а от какви интернет сайтове ще филтрират информация? От всякакви или от такива, които се занимават с хазарт?
65
4
 
29
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
*** герболетки толкова сте ***, че истината и Бойко да ви я каже няма да я видите, а истината е че Искрето Фидосова пак е оклепала нещата, защото наистина този закон, който се опитват да прокарат е в голямо нарушение на правата, но това за *** герболетки няма значение. *** не е обида а диагноза, просто сте си ***, защото вместо да изкажете адекватни аргументи само плюете. А най-тъжното е че вашето управление изкарва дори комунистите добрички!
64
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
7 процента ддс имат и продължават да прокарват закони в полза на хазарта. Аман
63
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Begaite da glasuvate za tia tapiri i na drugite izbori.........Da im se izhodia v ustite na predatelite,sled pianska vecher i mnogo iadene na liuti parjeni krilca !!!!!!!!!! Osven,che ni praiha v 10ta gluha kato nachin na jivot i dohosi,ni vzeha i nai-malkite udovosltvia kato internet svobodata,zalaganiata i t.n.Gnusari gadni i dolni predateli!!!!!!!!!!!!!
62
6
 
20
 
! Отговори
bsp mafia преди 12 години
Известният ъндърграунд герой Барона се чуди защо са го арестували докато разгтоварял със симпатизанти на БСП. Когато служителите влезли в заведението, той решил, че полицаите дошли да арестуват нападателите на Багата. Боян Петракиев разказал пред полицаите, че отдавна е скъсал с бурния живот. Барона се смятал за пенсионер и обикалял кварталните заведения, където срещал приятели, пише столичен вестник. Прочутият с магистралните си грабежи и отвличания познайник на полицията твърди, че вече се издържа единствено от пенсията си, която е за завиждане. Нямал забележки към управляващите и МВР. Чуди се защо са го закопчали, бил улисан в разговора с приятелите, предполагал, че униформените търсели нападателите на Багата. А изведнъж задържали него... По време на обиска в игралната зала полицаите намерили в джобовете му 200 лева. За сметка на това масите в нелегалното казино били отрупани с пачки в щатски долари и евро. за тези пари Барона няма никакво обяснение, обяснява, че те са на тези, които са ги оставили. Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за Барона и неговата компания.
61
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
червено - сини ***. ***.
60
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ограничение за достъп до хазарта, само ако е държавен монопол. Ако е в полза на частни лица, които после да обясняват, какви велики бизнесмени са - НЕ! Няма нужда да се крият зад измислен патриотизъм.
59
3
 
25
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
Паша, ти ли си бе?Боко
58
11
 
30
 
! Отговори
Къде сте ве преди 12 години
червени другари, Кутев ви призовава, някакви мижави 66 коментара:)))))))))
57
2
 
28
 
! Отговори
хх преди 12 години
Не само няма да съберат никакви пари с такъв безумен закон, но ще изгубят и тези които сега влизат в спортните клубове и медиите за реклама. Е може би някакъв нищожен процент неизлечимо пристрастени и законопослушни от сега играещите онлайн ще се прехвърлят в Еврофутбол да залагат при коефициенти 1.5:1.5. Аз лично няма да съм от тях
56
3
 
53
 
! Отговори
4 преди 12 години
Божков държи 4% от Еврофутбол....гърците имат 46% и българите 46%...И нищо в еврофутбол неможе да стане без съгласието на Божков...А относно филтирарането на нета,има оговорка м/у ГЕРБ и Божков..Ако парламента забрани онлине хазарта,божков ще строй магистрала Тракия или поне някаква част..Това е което знам от най високо ниво в Еврофутбол.
55
1
 
20
 
! Отговори
тука има,тука нема преди 12 години
При нас политиците все има,а при народа все още нема да има.
54
7
 
60
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
Боко, спри да лижеш *** на Черепа! Стига вече монополи ! Стига си обслужвал като *** всички монополисти!
53
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам защо хабят мастило и листи за цял закон който може да бъде заместен с една точка: "Забранява се дейността на всички оператори освен "Еврофутбол н В. Божков". Кой букмейкър притежавщ и капка здрав разум и икономичеаска логика би дошъл да плаща 15% от оборота си при положение че той връща 90-95% от същия този оборот като печалби без да се смятат бонусни програми, реклами и т.н
52
2
 
48
 
! Отговори
Блъфа преди 12 години
Всеки потребител трябва да има право на информация и на шанс да забогатее.Естествено,че кръвопийците на народа ГЕРБ не искат други богати хора освен тях.капиталите са опасно нещо и голям страх ги е подгонило милиционерчетата с малки души..Сериозно се опасявам,че са взели нещо под масата от някой монополист за да вкарат такъв Закон.
51
0
 
30
 
! Отговори
Блъфа преди 12 години
не може да се иска данък на фирма регистрирана в Англия братчед,след като данъка там е по-нисък там ще е !Не можеш да искаш данък и от ИБЕЙ-като искат да се регистрирват тука да намалят данъка както е в либералните страни.