Обвиняват ни в лобизъм, а БСП плаща на лобисти!

ГЕРБ предлага анкетна комисия за лобисткия скандал "Хохегер"
13 мар 2012 17:30,
56
Обвиняват ни в лобизъм, а БСП плаща на лобисти!
ГЕРБ изпълниха заръката на Цветанов. Снимка: Impact Press Group

ГЕРБ предлага създаването на анкетна комисия, която да разследва лобисткия скандал „Хохегер”, обяви в парламента зам.-председателят на ПГ на управляващите Димитър Главчев.

Според него това е най-подходящият начин да се отговори на множеството въпроси, които са възникнали последните дни.

"Надяваме се в комисията да се включат представители на всички парламентарни групи и независими депутати", каза Главчев.

Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов призова за създаването на такава комисия.

По думите му през 2007 и 2008 г. българското правителство е превело на фирма на лобиста Петер Хохегер 1.5 млн.евро за провеждане на кампания за утвърждаването на положителния образ на България в ЕС. Част от тези средства впоследствие се върнали в PR агенцията на Моника Йосифова, с която Станишев съжителства и има дъщеря.

Още по темата

"Многократно сме били обвинявани в лобизъм от БСП. Всеки законопроект, който влиза в Народното събрание, е лобистки и какво се оказва накрая – БСП плаща на лобисти. БСП използва лобизма по мръсен начин. По тази причина дължим на нашето общество тази прозрачност и изясняване на фактите. Искаме тази прозрачност навсякъде и във всичко", заяви от своя страна и зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов.

ГЕРБ трябва да покажат факти какво се е случило, какви са мотивите за отпускането на тези средства, кой ги е отпуснал, как е гласувано, кой ги е усвоил, защо са дадени на г-жа Йосифова, подкрепи предложението и депутатката Цвета Караянчева.

"Знаем каква е връзката с г-н Станишев на тази дама. Какво се случва там, изпълнени ли са задачите, които са поставени от българското правителство, или от този, който е възложил задачите на този лобист? И, ако не са изпълнени – какво правим, връщаме ли средствата?", попита тя.

Австрийският лобист Петер Хохегер е разследван за корупция в Австрия. На 16 февруари в австрийския парламент България е била спомената над 20 пъти и за съжаление не с добро, допълни Главчев.

В австрийския парламент имало създадена анкетна комисия, която разследвала случая.

"Най-лесното е да седим, както е била практиката по време на предишните управления, да се снишаваме и да чакаме да отмине бурята. В случая е по-добре да поемем инициатива и да имаме готовност и ние да дадем отговори, дори ако щете на колегите от парламента в Австрия", посочи Главчев.

По-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев отрече обвиненията и определи атаката на ГЕРБ като димка, която цели да запуши устата на опозицията. Той беше категоричен, че съвестта му е чиста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
4
 
! Отговори
optimist преди 12 години
По минусите на мненията ми можете да разберете, че кутевите са на смяна :)
29
4
 
12
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
В ЕС има закони,които регламентират лобизма и какво е това лобист - на практика там, в ЕС, това е законно регламентирана дейност с ясни правила. Тук лобизма има малко по-различен смисъл.....
28
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гербери смешни...имате ли някакви факти,или сте на принципа:"една баба каза"....смешници...
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз на тебе, ти на мене, ай да делнем тез парички...........:)
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заглавието ми прозвуча като "Обвиняват ни за ла.на, а те ги изс.рат" Общо взето такава е връзката между това да те обвиняват в лобизъм и да наемаш лобисти.
25
13
 
12
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Народът вече знае мръсните номера на БСП и затова през 2013 г. ще ги изпрати на политическото бунище.
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ***, едно е да прокарваш лобистки закони с които облагодетелстваш някой, съвсем друго е да наемаш лобист, който да защитава интересите на държавата ти. Тия объркаха заръката, че го няма ББ, заръката е да се плюе СС, а не да се хвали, защото сега само му вдигат акциите, а трябваше да наблягат на това, че майката на детето му(още има съмнения) е взела парсата.
23
2
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
# 9Кой народ бе?...
22
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние всички знаем връзката на другаря Борисов с другарката Бориславова, но нямаше анкетни комисии как тя взе винетките.......
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 19 Като всички в сегашното правителство защитават интересите на Турция.... Вече стана пестъпление да работиш за каузата на България !
20
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля ГЕРБ да създаде комисия която да разследва как Цветелинка пидибива СИ Банк и каква е връзката ис Бойко Борисов. Колко милиарда са потънали там.Освен това да създаде комисия за разследване на Бойко Борисов за връзките му с организираната престъпност -Пашата и СИК.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съгласен, нека да я създадат, че дано свършат някоя работа, а не само да дремят повечето дупедати в парламента. Да създадат и комисия за разследване злоупотребите на вътрешния министър, както и комисия да разследва лобисткия закон в полза на Цеко Минев и "Юлен", гласуван тихомълком в края на 2011 г.
18
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От кога да лобираш за майка България е престъпление в самата България????????Как е възможно да има толкова прости хора господи!!!
17
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЛУПАВИ НАРЦИСИ ГЕРБЕРИ И РОЗИ,НА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА СИЛНО ЛОБИ И ХОРАТА ОТ БЕЛИТЕ СТРАНИ СИ ПЛАЩАТ ЗА ТОВА
16
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гриб да вземат да създаът анкетна комисия аджаба каде е резерва и колко са накадърни и крадливи по скалта 1 до 10 после да се замислят ,абе що е това държавен подкуп на чужд гражданин за интересите на България дало е полезно не е ли.
15
7
 
7
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
АЗ И СЕМЕЙСТВОТО МИ ЖИВЕЕМ СЕГА,ДНЕС,ТУК ...
14
7
 
22
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
Апел към сегашното правителство -ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,МОЛЯ ВИ ОСТАВЕТЕ МИНАЛОТО НА МИРА,МОЛЯ ВИ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА НАСТОЯЩОТО,А ТО НИКАК НЕ Е РОЗОВО, АКО ИМАТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕГРЕШЕНИЯ ИЗВЪРШЕНИ В МИНАЛОТО ТО ОТНЕСЕТЕ ГИ В СЪД И ПРОКУРАТУРА,ОСЪДЕТЕ И ВКАРАЙТЕ В ЗАТВОРА ВИНОВНИТЕ !!!И МОЛЯ ВИ ЗАПОЧНЕТЕ ДА РАБОТИТЕ ЗАЩОТО ВЕЧЕ ИЗНЕМОГВАМЕ ОТ МИЗЕРИЯ И БЕДНОСТ !!!!!
13
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това трябва да е за гордост, че сме пробили Австрия, а не за срам ! Лошото е, че сегашните не могат да пробият Холандия или си нямат ни най-малка идея как да стане.
12
6
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Това-добре.А случайно да създадете комисия , която да разследва , защо всяка седмица цените се увеличават.Или до кога ще има посредници при доставката на газ , парно , ток ?И каква работа свърши комисията на Яни Янев ? И докога и колко ще ви плащааме за всяка комисия?
11
10
 
16
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Eдно е да лобираш за частни компании, друго е да лобираш за България ! Тези от ГЕРБ нещо трябва да сменят водата която пият !