Нито един катарец на българо-катарския бизнес форум

В Доха се събраха само представители на родния бизнес – 100 българи
Обновена: 14 мар 2012 14:49 | 14 мар 2012 13:26,
718
Нито един катарец на българо-катарския бизнес форум
Емирът на Катар шейх Хамад бен Халифа Ал Тани посрещна по джапанки премиера ни. Снимка: МС

Нито един бизнесмен от Катар не дойде на открития днес българо-катарски бизнес фоурм в Доха.

Форумът е в рамките на официалната визита на министър-председателя Бойко Борисов в Катар.

Заедно с Борисов в емирството отидоха още 7 министри, както и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Българският бизнес беше представен от над 100 компании, чиито представители пътуваха до Доха специално за форума, съобщи Дарик.

Още по темата

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков откри форума на английски език, което обърка присъстващите. По думите на министъра на събитието са били поканени голям брой катарски компании и това е бил официалният език на срещата.

Министърът оправда слабия интерес на катарския бизнес към проявата с това, че по принцип Катар не е от традиционните ни търговски партньори в региона.

Той все пак изрази оптимизъм, че може да се намери икономическа конструкция, която да оправдае катарска инвестиция у нас.

Досега представителите на емирството са се отказвали от инвестиции у нас, защото проектите не им се стрували достатъчно изгодни.

Трайков уточни още, че от срещите с политическите структури разбира, че инвеститорите от емирството прояват интерес основно към бизнеса с голф игрища и висококатегориен туризъм.

По думите му Катар се интересува и от земеделието.

Емирът на Катар шейх Хамад бен Халифа Ал Тани е заявил желание за сътрудничество в областта на културата и образованието по време на срещата си с премиера Бойко Борисов.

Министърът на външните работи Николай Младенов обяви, че в България ще гостува делегация с представители на катарска фондация, която се занимава с образователни инициативи.

Те ще се срещнат с представители на български висши учебни заведения, с които ще разговарят за възможностите за откриване на образователни курсове в Катар.

В областта на културата сериозен интерес е заявен от страна на Музея за ислямско изкуство към работата на България по османските архиви и по представянето на българската история и култура.

Младенов разказа още, че премиерът е подарил на катарския емир позлатен пистолет, копие на документ от 12 век от архивите на България, в който се говори за Катар и копие на карта, която включва Катар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
43
 
! Отговори
Жалка Картина преди 12 години
Ако нещо такова ми се случи и съм Премиер, ще си направя сепуко. Няма такова унижение. Много ми е интересно какво ще каже Кралят Слънце като долети в БГ. Сигурно пак Костов му е заложил капан, а може би Аспарух :)
51
1
 
38
 
! Отговори
Аха преди 12 години
Нищо ново - просто поредният провал на т.н. БГ правителство.
50
1
 
31
 
! Отговори
Праву преди 12 години
Тука коментара е : Човекът с джапанките има пачка и владее страна си даже и по роба, а нащи- наконтени, но садрани и умствено боси!
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da VAPROSNIQ BOSS NA SOFFARMA E PATUVAL PAK NA NASH GRAB NA VSI4KITE TEZI KOITO MU PAZARUVAME SKAPITE LEKARSTVA AMI KAKVO DA KAJA GERB GARANTIRANO 4E E S MONOPOLITE ABSURDISTAN JIVEEM
48
0
 
39
 
! Отговори
Меденка преди 12 години
интересно е дали ще има инвестиции след тази визита на която присъстваха всички наши велможи ... че и Цветанов там ... сигурно превежда на Бойко от английски :)
47
0
 
28
 
! Отговори
a преди 12 години
>посрещна по джапанки премиера нище се къпят ли?
46
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да пеем за вечната Българо-Катарска дружба!
45
1
 
31
 
! Отговори
!? преди 12 години
Ами как да отидат на срещата катарците , като знаят какво представляват БГ "бизнесмените"? Почти всички са "много почтенни господа".Разплащат се навреме и никога не прибягват до кални номера.
44
27
 
61
 
! Отговори
живко сталев преди 12 години
ПРЕВОД:Катареца: Много сте зле!Цецо,превежда: Бойко, тоя ни хвали!Бойко: Сигурен ли си!Цецо: 100%Катареца: Да си върите от дето сте дошли!Цецо, превежда: Бойко, тоя иска да се кандидатира за ръководител на БСП!Бойко: Ей сега я втасахме!Катареца: Върете си, ще вигам полиция!Цецо, превежда: Хвали полицията, Бойко!Бойко: И тука те знаят, Цецо!Катареца: Еми ще играем на вълчи поглед тогава, явно сте нахални и няма да си ходите,,,, и кой тоз дето ви покани!Цецо и Бойко: Еми,..
43
0
 
44
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Ако аз организирам семинар на моята фирма в Катар и отидем 100 човека от офиса ни на разноски на шефа, пъм там взема че има изнеса лекция на английски и никой не дойде от другата страна, т.е. да си направим оперативка в Катар на стойност стотици хиляди лева, то ще бъда увелнен на секундата и вероятно ще бъда подведен под отговорност за нанасяне на щети на фирмата ми! Правете сметка каква излагация и каква подигравка да си правиш оперативка на английски в Катар! Какво е това нещо бе?
42
0
 
35
 
! Отговори
djon преди 12 години
Ами така ще е толкова разбираме от бизнес щом от едни яйца искаме да печелим спекулативно много правлно са ни оценили катарците с далавераджии, спекуланти и краци няма бизнес
41
0
 
23
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Лелеееее, като гледам снимката единия от двамата наши май няма да се устиска до ***!!!
40
1
 
41
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Поредните пари, хвърлени на вятъра за екскурзии до места, където няма кьорав инвеститор и никой не е чувал дори за България! СРАМ!
39
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парите дето сега ГЕРБ ги прахоса за екскурзията до Катар, колко пъти повече са от парите, които ГЕРБ твърди, че е получила фирмата на Моника Янова, за да свърши определена работа?По груби сметки са най-малко десетина пъти повече прахосаните от ГЕРБ.
38
0
 
48
 
! Отговори
4око преди 12 години
хахахахахах цирк! Катарците се изгаврили с булгарските "бизнесмени"и с тиквата.А цвък, цвък и той ли е "бизнесмен" или просто отишъл да се разкара?
37
0
 
51
 
! Отговори
Посредник преди 12 години
Хората в Катар са зе запознали с начина на работа и произхода на капиталите на т. нар. "български бизнес" и са решили да не се забъркват с глупави и крадливи хора.
36
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що държавни пари са похарчени за да участваме и платим масрафа на тоя форум, а катарците за хора ни нямат.
35
0
 
29
 
! Отговори
III преди 12 години
Дано да го взематат за треньор по карате в Катар...!А Цецко, за домакин на някое катарско "общежитие" и да му дадат едно апартаментче на завалията-бездомник!?Този Балчик никой не го ще, а Гергов и ТЕАМ пак си останаха без летище
34
0
 
27
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
Ами няма само бат' Гойко да посреща гости по шорти и джапанки под сливата в Банкя... А тези двамата какъв чипик са наточили, като едни същински омбрес мучос трабахо ха ха.
33
0
 
59
 
! Отговори
xxx преди 12 години
"Трайчо Трайков откри форума на английски език".Бойко Борисов изнесе основния доклад, също на английски език. Стоичков превеждаше на руски.