Делян Добрев искал да напусне заедно с Трайков

Оставката на икономическия министър била поискана от Цветанов
Обновена: 16 мар 2012 14:43 | 16 мар 2012 11:58,
172
Делян Добрев искал да напусне заедно с Трайков
Трайчо Трайков тепърва ще си депозира оставката. Снимка: архив, БТА

Оставката на министър Трайчо Трайков е поискана вчера от вицепремиера Цветан Цветанов, а не от Бойко Борисов. А номинираният за негов наследник Делян Добрев е искал да напусне заедно с него.

Това заяви министърът в оставка Трайков, който дойде в НС да благодари на колегите си.

„Не съм член на ГЕРБ и логично не бих могъл да подам оставката си пред политическата партия.  Затова сега отива в Министерския съвет, за да я депозирам“, добави той. Вчера от пресслужбата на кабинета официално съобщиха, че Трайков и Константинов са подали оставки, които били приети от премиера.

Икономическият министър обясни, че снощи, веднага след завръщането на делегацията от Катар, оставката му била поискана от вицепремиера Цветан Цветанов.

„Това не беше необходимо, защото премиерът можеше всеки момент да ми каже, че вече нямам доверието му и аз щях да я подам без никакъв проблем. Затова, въпреки тези странни обстоятелства, сега отивам в МС да я подам“, обясни Трайков. По-рано днес вицепремиерът Цветан Цветанов обяви, че Трайков е подал оставка по лични причини.

Още по темата
„Мотиви не ми бяха посочени, освен с половин уста за конфузната случка в Катар, което е нелепо. Според мен истинските причини за отстраняването ми рано или късно ще станат известни на хората. Може и да греша“, добави министърът в оставка.

„Гледах интервюто на министър-председателя, той каза някои неща, които, ако се случат по този начин, значи греша. Но ако „Белене” се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позицията си за 59-те километра в „Южен поток" и възвращаемост над 8 на сто, а не 8 на сто, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15 процента, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи греша и наистина причината е конфузът в Катар", каза Трайков.

Той благодари на колегите си от Министерски съвет, с които са работили добре във време на криза. Благодари и на колеги от ПГ на ГЕРБ, която много пъти го е подкрепяла. „Започнахме страшно много добри неща. Предстоят да се случват много интересни проекти в икономиката и енергетиката”, каза още Трайков.

„Ако действително моят наследник е Делян Добрев, защото снощи той искаше да напусне заедно с мен, ако действително е приел, както каза министър-председателят, аз ще се радвам. Той може да се справи”, добави още икономическият министър в оставка.

Той така и не отговори на въпроса дали е ходил на плаж в Катар, както твърди премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
25
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 12 години
На жалката, платена *** ще кажа само, че днес Борисов ясно даде да се разбере КОЙ ще спечели следващите избори. Толкова е очевАдно това, което прави, че коментара е излишен! До тази сутрин бях притеснен дали не уволнява Трайков, защото е против Белене. Това, че го уволнява, защото е забавил диверсификацията на газовите доставки(тръбата към Турция), напълно ме устройва. Да видим Добрев докъде ще я докара. Но да знае, че изграждането на алтернатива на руския газ, е задача 1 в длъжностната му характеристика!CЪЩО ТАКА, МНОГО ме устройва, за всичко платено до момента по Белене, да си получим един реактор и да го монтираме като 7-и в Козлодуй. А АЕЦ-Белене, ако изобщо отговаря на българския интерес, да се разисква и да се сключи евентуално НОВ ДОГОВОР! Но чак след като е сигурно, че ще е изгоден за България, чиито интереси са над всякакви съображения! И последно, май Кратунчо почва да увира, какви ги е надробил с мораториума над шистовия газ. Сигурно като е видял какво представлява Катар, държава, която не позволява на *** ЕКО-*** да определят енергийната й политика. Дано му уври кратуната, че само като почнат проучвателните сондажи и цената на руснаците ще падне с 20-30%. А какво ще стане, когато поляците след няколко години започнат да ПРОДАВАТ добития шистов газ, не ми се мисли за руската мечка, която освен да размахва газовата тояга, друго не знае...
72
2
 
3
 
! Отговори
до Поета! преди 12 години
Чети-що е то Едипови комплекси?!!!
71
3
 
3
 
! Отговори
айде преди 12 години
да му дават на Дянков икономиката също, а енергетиката и туризма да оставят на марионетката, за да са щастливи всички. малкият некадърник не би се справил и само с единия ресор, но както и да е
70
1
 
32
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Смееха се на Станишев като ги посрещна веднъж на входа на МС с думите ... здравейте циркаджии... ! Знаел е какво ще стане.
69
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо е пич.Балансираше добре между различните икономически интереси.За съжалени кадърните в Бг. не се задържат дълго време.
68
13
 
3
 
! Отговори
До 73 преди 12 години
Тумбакът гол, плешиво теме, и блясък съселски в очи, Серьога-гей от славно племе, краде, ***, но не мълчи!
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя много обича да подписва със симпатично мастило внимавайте как е подписал да не се окаже че още е на работа некадърници.
66
7
 
22
 
! Отговори
работещ преди 12 години
Братя българи, работата става много ОПАСНА! Щом Трайчо, който имаше прагматична позиция по АЕЦ Белене и Южен поток, а сега чета, че е искал и НАМАЛЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ГАЗА ОТ СЪВЕТИТЕ, ИМ СЕ ВИДЯ ПРЕЧКА НА СЪВЕТСКИТЕ СЛУГИ, КОИТО УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ, ЗНАЧИ ЩЕ СТРОЯТ АЕЦ БЕЛЕНЕ, ЩЕ ВДИГАТ ЦЕНАТА НА ГАЗА, А ОТТАМ - НА ТОКА, НА ПАРНОТО И ВСИЧКО ОСТАНАЛО. НЯКОЛКОСТОТИН СЪВЕТСКИ И БЪЛГАРСКИ МЕРЗАВЦИ ЩЕ ПРИБЕРАТ ОБЩО НЯКОЛКО МИЛИАРДА, А НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ С ПОКОЛЕНИЯ И ЩЕ ТРЕПЕРИМ ОТ НЕСИГУРНАТА АЕЦ БЕЛЕНЕ!
65
0
 
15
 
! Отговори
seselby преди 12 години
Тези министри....опс - бивши министри, объркаха плановете на премиера. Имам впредвид плановете му да пообиколи хранителните магазини днес и да проверява цените на яйцата. Той друго не си може човека.
64
0
 
19
 
! Отговори
гербаджия преди 12 години
Б Б от тук нататък е вреден за гербКолкото по напред се махне по добре и някои друг да поеме щафетатаТрайков би се справил далеч по добре от многознайкото и набедения за твърда ръка Б Б
63
1
 
25
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
ГЕРБаджиите много сте ангажирани в акцията за защита на премиера. Не виждате ли, че го правят на циркаджия самите му министри, особено Дянков и Цветанов; същото правят и пиарите му - за три години никой ли не можа да го научи поне на елементарно държание и обноски; седят отстрани и му гледат сеира. Този човек е станал за посмешище!
62
0
 
32
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Сега разбрахте ли кой всъщност управлява държавата? Цецо апартаменто.
61
1
 
22
 
! Отговори
аха преди 12 години
Що махат що годе успешни министри като Трайков и Константинов, а не махнат най- калпавите като Дянков и Цветанов.Проблемите в държавата точно от тях двамата идват, ама Бойко не ги маха щото го слушкат и го четкат.Накрая най- верните му хора ще го закопат и ще му забият нож в гърба, но така е който не търпи чуждо мнение и влюбен в себе си , историята неведнъж е показала, че свършва трагично...
60
0
 
43
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Това момче с вид на ученик се оказа по голям мъж от всички бабаити и милиционери, които се надуват пред разни наведени журналистки. Браво Трайчо, пич си.
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Симеон Дянков е истинският премиер и той казва какво да става. Б.Б и Цвъки са само изпълнители.
58
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо бил на плажа,и кво от това...ако му е било свободно времето,абе ЦВ ЦВ го е докладвал да му направи мръсно
57
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
имам чувството,че Цв.Цветанов,прави най-големите интриги в това правителство,ама то когато си заобиколен с прости хора,не е трудно...
56
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
56Защото на Цветано това му е работата .....да лъже по цял ден.Това му е вкопано в дребната душица - ЛЪЖАТА
55
1
 
40
 
! Отговори
SyS преди 12 години
При обявяването на Трайков за министър, го обявих за поредния послушко. В последствие той промени мнението ми и започнах, въпреки непоносимостта си към ГЕРБ, да го харесвам. Но простотията не търпи различните и логично го изхвърлиха. Личното ми мнение е, че той само печели от това. Пожелавам му успех, а *** около тиквата ..., за тях нямам думи - само смях, смях, смях ...
54
0
 
34
 
! Отговори
факти преди 12 години
В ГЕРБ цари управленски хаос и самолета е без пилот.Това вече е ясно на всички.А това момче Трайчо ми харесваше,но покрай брокера на имоти Цуци Цуцев,свестни хора не виреят.