Делян Добрев искал да напусне заедно с Трайков

Оставката на икономическия министър била поискана от Цветанов
Обновена: 16 мар 2012 14:43 | 16 мар 2012 11:58,
172
Делян Добрев искал да напусне заедно с Трайков
Трайчо Трайков тепърва ще си депозира оставката. Снимка: архив, БТА

Оставката на министър Трайчо Трайков е поискана вчера от вицепремиера Цветан Цветанов, а не от Бойко Борисов. А номинираният за негов наследник Делян Добрев е искал да напусне заедно с него.

Това заяви министърът в оставка Трайков, който дойде в НС да благодари на колегите си.

„Не съм член на ГЕРБ и логично не бих могъл да подам оставката си пред политическата партия.  Затова сега отива в Министерския съвет, за да я депозирам“, добави той. Вчера от пресслужбата на кабинета официално съобщиха, че Трайков и Константинов са подали оставки, които били приети от премиера.

Икономическият министър обясни, че снощи, веднага след завръщането на делегацията от Катар, оставката му била поискана от вицепремиера Цветан Цветанов.

„Това не беше необходимо, защото премиерът можеше всеки момент да ми каже, че вече нямам доверието му и аз щях да я подам без никакъв проблем. Затова, въпреки тези странни обстоятелства, сега отивам в МС да я подам“, обясни Трайков. По-рано днес вицепремиерът Цветан Цветанов обяви, че Трайков е подал оставка по лични причини.

Още по темата
„Мотиви не ми бяха посочени, освен с половин уста за конфузната случка в Катар, което е нелепо. Според мен истинските причини за отстраняването ми рано или късно ще станат известни на хората. Може и да греша“, добави министърът в оставка.

„Гледах интервюто на министър-председателя, той каза някои неща, които, ако се случат по този начин, значи греша. Но ако „Белене” се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позицията си за 59-те километра в „Южен поток" и възвращаемост над 8 на сто, а не 8 на сто, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15 процента, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи греша и наистина причината е конфузът в Катар", каза Трайков.

Той благодари на колегите си от Министерски съвет, с които са работили добре във време на криза. Благодари и на колеги от ПГ на ГЕРБ, която много пъти го е подкрепяла. „Започнахме страшно много добри неща. Предстоят да се случват много интересни проекти в икономиката и енергетиката”, каза още Трайков.

„Ако действително моят наследник е Делян Добрев, защото снощи той искаше да напусне заедно с мен, ако действително е приел, както каза министър-председателят, аз ще се радвам. Той може да се справи”, добави още икономическият министър в оставка.

Той така и не отговори на въпроса дали е ходил на плаж в Катар, както твърди премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
51
 
! Отговори
@ преди 12 години
Кочинката на ГЕРБ се разпада. Народът много изглупя, а Трайчо е пич !
32
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не можеш да махаш някой който е що-годе кадърен и да слагаш пълен некадърник, а, всъщност може... у нас това е възможно!
31
3
 
8
 
! Отговори
Хапчета преди 12 години
Распутин пии си хапчетата редовно !
30
3
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
ти си жалък
29
41
 
8
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
На жалката, платена *** ще кажа само, че днес Борисов ясно даде да се разбере КОЙ ще спечели следващите избори. Толкова е очевАдно това, което прави, че коментара е излишен! До тази сутрин бях притеснен дали не уволнява Трайков, защото е против Белене. Това, че го уволнява, защото е забавил диверсификацията на газовите доставки(тръбата към Турция), напълно ме устройва. Да видим Добрев докъде ще я докара. Но да знае, че изграждането на алтернатива на руския газ, е задача 1 в длъжностната му характеристика!CЪЩО ТАКА, МНОГО ме устройва, за всичко платено до момента по Белене, да си получим един реактор и да го монтираме като 7-и в Козлодуй. А АЕЦ-Белене, ако изобщо отговаря на българския интерес, да се разисква и да се сключи евентуално НОВ ДОГОВОР! Но чак след като е сигурно, че ще е изгоден за България, чиито интереси са над всякакви съображения! И последно, май Кратунчо почва да увира, какви ги е надробил с мораториума над шистовия газ. Сигурно като е видял какво представлява Катар, държава, която не позволява на *** ЕКО-*** да определят енергийната й политика. Дано му уври кратуната, че само като почнат проучвателните сондажи и цената на руснаците ще падне с 20-30%. А какво ще стане, когато поляците след няколко години започнат да ПРОДАВАТ добития шистов газ, не ми се мисли за руската мечка, която освен да размахва газовата тояга, друго не знае...
28
0
 
44
 
! Отговори
to преди 12 години
цирк
27
1
 
38
 
! Отговори
Прозрение преди 12 години
Всъщност отдавна си мисля, че злият "гении" на България се казва Цветанов !Борисов е под чехъл спрямо него, кликата на Цветанов владее всички лостове на управление и в ГЕРБ и в страната, Бойко е фигурант, необходим за рейтинга на тая клика !Необходимо е диктатора в сянка да си ходи !
26
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всички българи им стана пределно ясно,че Трайчо Трайков беше най-свестният и интелигентен министър и даваше отпор на безумията,в които искат да ни заробят съветските енергийни Монополи за десетилетия наред.Може би и това е основната причина Златю Валев да му вземе оставката !
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България всеки, от продавачката в магазина до офисния ***, разбират от ядрена енергетика, нейното ценообразуване и сигурността й. Другари, тиквата сам си е виновен затова, че цената на проекта ескалира. Виновен е, защото умишлено го забави 3 години, докато американците се назландисат кво да правят. А днес ми говори за нов инвеститор... Кой ще дойде да инвестира в проект, който толкова старателно беше плют и наричан "гьол" от най - високите етажи на властта?
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аха, искал той... мекици с мед в петък сутрин! :) Вече се пъчи тук-таме "новия министър"...
23
4
 
23
 
! Отговори
! преди 12 години
Румбата Запалков:"Оставката на Трайков даже закъсня"ВСИЧКИ МАСКИ ПАДНАХА ВЕЧЕ,ДРУГАРИ!
22
2
 
34
 
! Отговори
Искров преди 12 години
номинираният за негов наследник Делян Добрев е искал да напусне заедно с него...... Ами как няма да иска след като от енергетика НИЩО НЕ РАЗБИРА ! ! ! неговото назначение ( на Д.Д.) бе поредната недомислица на ББ. Да не говорим за избора на посланник в Хърватска.... Едно невежо в диполмацията СЕЛЯНЧЕ от ямболско..... Фал след фал... Абе ББ, хазхачавий хора с опит... стига с тези "музиканти" и необразовани женоря.......
21
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Траичо работи за еврейските банки и шеврон,не го защитавайте.Колко реч удари за еврейската шеврон..Навън
20
2
 
40
 
! Отговори
работещ преди 12 години
От ясно, по-ясно - Трайчо (не член на ГЕРБ) не се съгласи България да приеме ОГРОМНИ НЕГАТИВИ - И КАТО ПАРИ, ПОРАДИ БЕЗБОЖНО ДЕРАЧЕСКИТЕ ЦЕНИ НА РУСИЯ ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ, ЗА ТРЪБОПРОВОДА И ЗА ГАЗА, И КАТО РИСК ЗА БЕЗОПАСНОСТТА - ОТ АЕЦ БЕЛЕНЕ, и сега ЗАТОВА го гонят, ЗА ДА СЕ ДОКАРАТ НА РУСНАЦИТЕ СЪВЕТСКИ, А БЪЛГАРИЯ - КУЧЕТА Я ЯЛИ!НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА МЕЖДУ ГЕРБ И БСП, ОСВЕН ЧЕ ГЕРБАВИТЕ СА ОЩЕ ПО НЕНАСИТНИ И ПО-*** СЕЛСКИ ХИТРЕЦИ КАТО БОЙКО, МИРО МАЗНОТО и пр. И НАГЛЕЦИ КАТО ЦЕЦО, ДЯНКОВ и т.н.
19
11
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Това ликенце не иска белене а шеврон.Навън...газта няма как да се намали бензина също защото супера на Total на запад е 2 евро = 4 лева
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
EEE edinstvenia koito malko se opitva6e da kazva net6to na maloumnite rusnaci i go mahat kofti
17
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цеци некадърника в действие!Аз ненапразно ви говорих, че от Цеци абсолютно нищо не става - за да го държат първо портиер, а после и папконосач значи требва да е супер-дупер-мега-гига зле горкия...
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
12-ти, ето ти статия, чети. Документи как да ти взема? От NRC на драго сърце ще ми предоставят инфо, че Уестингхаус са некадърници. Да, статията не е нещо, което е доказателство, но в енергийните среди всеки знае това, което е описано тук.
15
26
 
5
 
! Отговори
AYYYYYYYYYYYY преди 12 години
Траичо искаше да докара шеврон в България,значи работи за евреите.Браво на боко
14
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А цв. цв. го играе Распутин?Трайков има потенциал, Константинов -също. Те са професионалистите в правителството. Трайков е в известна степен използван , както беше използван Жан на времето.Той каза някои истини. Знае и още.Заместникът му Добрев също има качества, такива ми са впечатленията, но не е за просташката среда.