Константинов подал оставка заради липса на подкрепа

От ГЕРБ му възпрепятствали реформите
16 мар 2012 12:49,
28
Константинов подал оставка заради липса на подкрепа
Стефан Константинов нямал подкрепа. Снимка: МЗ

Министърът на здравеопазването Стефан Константинов е подал оставка заради липса на подкрепа от управляващата партия. Здравното ведомство разпространи мотивите му, с които е решил да се оттегли от поста.

В тях се посочва още и „възпрепятстване осъществяването на реформите, които биха довели до подобряване на здравеопазването“.

„Тези промени бяха предложени в редица документи, включително и законодателни изменения, които все още не са приети от Народното събрание, а други срещнаха открито неодобрение на ниво концепция“, пише още Константинов.

Още по темата
Според него подаваната оставка не е бягство от отговорност. „Единствената цел в работата ми като министър на здравеопазването беше да работя в името на държавата и интереса на нейните граждани. Но това е невъзможно да се състои без ясна политическа подкрепа“, заявява Константинов.

Той изразява надежда да го наследи консенсусна фигура, която да доведе дългоочакваните промени в сектора до успешен край.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че я е приел трудно оставката на здравния министър, защото Константинов бил честен човек. Имал добри идеи, но не разбрал, че институциите са тези, които превръщат идеите в реалност. На всичкото отгоре се скарал с всички и министър-председателят останал единственият му фен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
13 преди 12 години
Беше ми симпатичен, имаше идеи, внесе законопроекти/които не са влесли в зала/ и си тръгна с достойнство!Ще се върне на работа, малко ще му е криво в началото, но...животът продължава! Горе главата д-р Константинов, маже да е за ДОБРО, ще сте полезен отново!!!
21
1
 
1
 
! Отговори
ГОРЕ ГЛАВАТА преди 12 години
Константинов,Вие имате златни ръце и ум.Оставете ги да си трошат главите.Да му мислят те ,че и ръцете и мозъците им са...
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Факт е, че нещата в здравеопазването хич не вървяха, ама и много му се извиваха ръцете - не можеше да се бори и с НЗОК и с Дянков едновременно, а от другата страна недоволни (и с право) пациенти, лекари и аптекари.
19
0
 
4
 
! Отговори
до Стефан преди 12 години
Стефчооо,нали ти казвахме ,....че не си за политиката и ще ти ИЗЯДЕ главата ,ТИ не ни повярва ?
18
1
 
10
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Това, че Трайков и Константинов си тръгнаха, не значи, че са некадърни. Те са жертви. За Константинов можем да бъдем сигурни, че си отдъхва. Излезе от това управление на подлеци, лъжци и лицемери. И ако питате мен...излезе с достойнство. Good Speed Константинов.
17
2
 
3
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Политиката не е за всеки ,...ТЯ е за глупаците ,там МОРАЛ И ПРАВИЛА ----НЯМА !
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега тъкмо ще видим новата мома какво ще покаже в ролята на министър. Досега добре се справяше с критикуването пред медиите, ако и с новата роля е толко добра ще цъфнем и вържем направо :)
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно така! Една птичка пролет не прави, един министър пълна реформа също. Нужна е екипност в работата!
14
0
 
25
 
! Отговори
Батман преди 12 години
Oбява:Всички,които искат да са министър на здравеопазването да застанат по кръстовищата.Между ходенията ми по магазините с цел да регулирам цените на яйцата,ще си избера нов кандидат.Може и само да се усмихва...
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква подкрепа искаш бе ***?Ще те запомня че вдигна "ПОТРЕБИТЕЛСКАТА ТАКСА" на майка ми от1лв. на 2.70 кажи го 3 лв.
12
1
 
18
 
! Отговори
преди 12 години
Сега тъкмо ще видим новата мома какво ще покаже в ролята на министър. Досега добре се справяше с критикуването пред медиите, ако и с новата роля е толко добра ще цъфнем и вържем направо :)
11
10
 
6
 
! Отговори
пипи преди 12 години
Този не беше ли одобрен от Дянков. Беше го харесал от Лекарски съюз като някакъв замесник. Отиде министър и забрави от къде идва. Заслужава си съдбата.
10
3
 
19
 
! Отговори
No name преди 12 години
И двата министри имаха и добри и лоши страни но на мен лично ми бяха симпатични, като повече здравния изпъкваше. Според мен това е достойна негова постъпка, щом неговите хора не го подкрепят какво прави там и наистина мисля, че фармацевтичната мафия играе най-голяма роля за това да си подаде оставка.
9
1
 
20
 
! Отговори
Негъра Джим преди 12 години
Специалиста по женски полови органи, макар и злухав на външен вид, е човек на място. те не случайно хората на Цецо "с 6те апартамента" Цветанов го отсвириха. и Бойко пак го е страх да каже нещо. какво става?! изглежда Герб ще има и без Бойко. Цецо ще е големия от сега нататък.
8
1
 
32
 
! Отговори
дияна преди 12 години
То беше видно,че не намира никаква подкрепа,за намалението на цените на лекарствата,заместничката му го лъжеше и уреждаше високите цени на лекарствата на Софарма,правителството си води навсякъде с него Огнян Донев и после как Константинов да се изправи срещу Донев и да го натиска да си намали огромните цени? Просто го оставиха сам срещу всички и нямаше как да успее!
7
6
 
8
 
! Отговори
Иван преди 12 години
то май няма правителство от 20г. насам без да е сменен здравният министър поне веднъж,там където сложат лекар да се занимава с финанси настава пълен батак.примери стотици,но не ми се описват в момента.
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да кажа една добра дума за Константинов, но не безпринципно. Той е професионалист, възпитан, високо образован, говори добре, но няма опит с шайката мижитуро-нагаждачи във властта. Вероятно е вярвал, че всеки си върши работата.Трябва в сайта на министерството да се вижда ясно-бюджет, осигурени, починали, родени, за да можем ние, гражданите да знаем и упражняваме контрол.И днес чувам- роят се разни комисии, които не са ни безплатни.Друг калпак е НОИ - трябва същото да е ясно.А НАП?
5
2
 
36
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
ТРАЙКОВ И КОНСТАНТИНОВ СА ПИЧОВЕ И ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ МИНИСТРИ!ДА СЕ МАХАТ ЦВЕТАНОВ И ДЯНКОВ ВЕДНАГА.БОЙКО АКО НЕ ГИ МАХНЕ И ТОЙ ДА СИ ХОДИ С ТЯХ!
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При това отношение на премиера трябва да си пълен *** да останеш в правителството. Само такива ,като Миро Мършата могат да останат. Те не се притесняват да ги използват за спаринг и демонстрации на бойни изкуства.
3
10
 
4
 
! Отговори
Д-р Български преди 12 години
Още ли те е срам от колегите,бе льоло?Ако знаеш какво те чака от тука нататък.По-добре бягай в чужбина,защото заедно с български лекари няма да можеш.