Моралът в политиката е вреден, откровеничи Доган

Политиката не е полето на борба на ценностите, смята той
Обновена: 26 мар 2012 14:46 | 26 мар 2012 07:00,
232
Моралът в политиката е вреден, откровеничи Доган
Ахмед Доган. Снимка: Булфото

Търсенето на морал в политиката е вредно за държавата. За качествата на един политик трябва да се съди по това какво прави за държавата, а не дали действията му са морални или не.

Това е заявил на 16 март т. г. лидерът на ДПС Ахмед Доган пред участниците в националната програма “Управленски умения” на Училището за политика “Димитър Паница”, пише в. "Труд".

Изказването за разграничението на морала от политиката Доган направил след въпрос на една от ученичките дали е редно политик от неговия ранг да получава хонорар като консултант по “Цанков камък”.

Още по темата
В отговора си лидерът на ДПС цитирал италианския философ Николо Макиавели, който пръв лансира идеята за ясно разграничение на двете сфери.

“Действията на държавниците трябва да се оценяват по това дали са допринесли за човешкото благо, а не от морална гледна точка”, припомнил тезата на Макиавели Доган.

И допълнил, че “политиката не е полето на борба на ценностите, а полето на целесъобразното, на поставянето на цели и избирането на средства за постигането им”.

На участниците в “Училището за политика” им направило силно впечатление, че Ахмед Доган не казал една лоша дума за ГЕРБ. Не разкритикувал и отделни представители на властта - министри или депутати.

На въпрос oт участник дали ще се разпадне Европейският съюз, Доган обяснил, че не прогнозира пълен разпад в следващите години, но има неблагоприятни тенденции, които могат да доведат до разделянето му на части.

“При подобен негативен сценарий въпросът за план Б и план C е фундаментален, но българската политическа класа все още не е готова да му даде отговор”, признал Ахмед Доган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие сте за психиятрията бе. Доган бил хитър и затова да гласуваме за него? България нямало да се оправи значи пак да гласуваме за него? Пийте си лекарствата, ей.
3
10
 
8
 
! Отговори
Ах лей лей преди 12 години
От нашите политици нищо не става ама АБСОЛЮТНО НИЩО ЕТО КЪДЕ СЕ КРИЕ ИСТИНАТА ДОГАН СИ ГОВОРИ НО И ПОСТИГА НЕЩО 600 000 ДУШИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО Е ПРЕЦЕДЕНТ КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ НА НЕГО МУ СТИГАТ С ТЕЗИ ИЗБИРАТЕЛИ ПОКАЗВА НА КАКВО Е СПОСОБЕН И ТО Е НЕ ХОДИ НА РАБОТА ОСТАНАЛИТЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ МУ ХОДЯТ НА КРАКАТА НАЙ МАЛКО ГО ИНТЕРЕСУВА КОЙ ГО ХАРЕСВА И КОЙ НЕ ЧОВЕКА ПРОСТО Е УМЕН ВЕЧЕ СЕ УВЕРИХ
2
17
 
6
 
! Отговори
Ганчев преди 12 години
Резака проговори, наистина няма друга партия която да е модел на устойчиво развитие последните 22 години. Соколе имаш моя глас, на пук на останалите
1
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган Премиер ! Спира го единствено че е турчин, немога да го сравня с който и да е от нашите ! Който не е съгласен с мен значи погрешно си прави илюзии че Бойковци, Станишевци ще ни оправят ! Никога няма да се оправим. За 3 години 6 милярда ги няма. Доган откраднал законно 1 милион голяма работа.