Положиха края на ядрената енергетика на България!

Първанов: АЕЦ "Белене" можеше да бъде най-мощната антикризисна мярка
Обновена: 29 мар 2012 21:57 | 29 мар 2012 21:43, Бойчо Попов
294
 Положиха края на ядрената енергетика на България!
Снимка: архив Булфото

 Енергийната политика на правителството е пълен провал, каза бившият президент Георги Първанов по време на среща с членовете на Районната партийна организация на БСП „Оборище” в София и с членовете на клуб „Енергетик”, предаде “Фокус”.

„Преди няколко дни имах възможността да коментирам много обстойно смяната на двама министри – на икономиката и на здравеопазването. Тогава моята теза беше, че без съмнение Трайчо Трайков има своята отговорност за състоянието на енергийната ни политика, на икономическата ни политика като цяло”, обясни Първанов.

По думите на Първанов днес стои въпросът за бъдещето на ядрената енергетика в България.

„Моята теза е, че съдбата на „Белене” предопределя бъдещето на българската ядрена енергетика и друго мнение не може да има. Нелепи са твърденията, че ще го вземем този готов ядрен реактор и ще го пренесем в „Козлодуй”, това нито ще направи по-бърза реализацията на новата мощност, нито ще го направи по-малко руски този реактор“, добави екс президентът.

Според Първанов „Белене” е можела да бъде най-мощната антикризисна мярка с милиардите инвестиции, с хилядите работни места, с десетките съпътстващи производства, но всичко това очевидно няма как да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
17
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Сега вече оценавам какъв човек и президент беше Първанов ,след като избрахме гробаджийксия мистър Бийн!
20
7
 
17
 
! Отговори
Иван Костов преди 12 години
Гоше, не ни занимавай с депресиите си, плийз. Не ни пука как ще връщаш рублите!
19
1
 
17
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Тока им е по евтин защото имат по-евтин газ, нямат 1 милион ***, преносната им мрежа не е по съветски образец при които 20% от тока отива да топли атмосферата, отделно че при нас държавата НИ продава тока на ЕРПтата два пъти по скъпо от колкото на Гърция!
18
22
 
19
 
! Отговори
Газибарев преди 12 години
В случая Първанов е прав! За съжаление Борисов направи най-голямата грешка като мин. - председател...
17
13
 
18
 
! Отговори
ттттуууууутт преди 12 години
ей този горе на снимката е най-големия национален предател .... вижте го много добре , по нагъл човек от него няма
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще я построим бе , колко му остава на Боко ? То и с АЕЦ и без АЕЦ и на нас ни е време за "Арабска пролет" !!!
15
2
 
15
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Той няма да връща комисионни. Никой не е толкова глупав че да чака на политик които е последен мандат да му върши работата. Бъди сигурен че договорите са перфектно изработени и са подписани от лица и фирми представляващи България а не Гоце! Така че не комисионно да се връщат, а ние ще теглим каиша със неустойките, скъпия газ, скъпите горива, ще се чудим защо има спънки за наши стоки на руските пазари... И не съм русофил, ако Франция беше дала оферта за Белене на цена до 20% по висока от руската - щях да съм за французите, или Канадци или Японци или хАмерикаци... Ама тея дето искаха да правят Белене искаха поне 2 пъти повече пари от руснаците. Така че избора ми е чисто прагматичен, без никакви пристрастия. А ако нямаме сигурна и евтина енергетика - ще имаме инвестции и производство - ама друг път!
14
4
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Не знам кой се е объркал, ама човек който не може да използва сивото си вещество и ми цитира като папагал, без да е прочел и 2 изречения специализирана литература, по-добре да замълчи, че става за смях.
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тва с работните места сте в голямо заблуждение - яко китайци се внасят за тея проекти. Ревяхте, че правителството ни обрича на робия с тоя Белене, ревете и сега - глупакът няма угодия, дай му да оплюва някого, за да се чувства жив.
12
4
 
15
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Гърците като нямат АЕЦ,да не са...умрели.Сигурно тока им е по...ефтин от нашия.Хубаво е АЕЦ-а.ама друг да го...прави;нашите партии дето се...упражняваха,много...крадат и затова краят се не...види.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Именно - изграждането на АЕЦ щеше да даде 4-5000 работни места, от които поне 300-400 за инженери, които няма да си набият камшика, а ще останат тук. Тази централа трябваше вече да е построена, и докато затвори Козлодуй - Белене да се е изплатила и да дава ток на същата цена като Козлодуй. Идеята за 7ми блок в Козлодуй не е никак лоша, но идва твърде късно - от взмеане на решение до синхорнизиране на генераторите със нац. мрежа минават поне 7-8 години.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Големият член се оказа малко пи.ле!
9
23
 
26
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 12 години
ГЕРБ са *** !
8
15
 
25
 
! Отговори
До 3 преди 12 години
Объркал си се, брато! Реве Гоце, че трябва да връща комисионните! И той, и Р.Овч. Гледах го по телевизията: обикновено е ехидно нахилен, а сега е озъбен от злоба! Не им се вярваше, че правителството ще му стиска да се опълчи на руския интерес! АКО БЕЛЕНЕ БЕШЕ ТОЛКОВА ХУБАВО ЗА БЪЛГАРИЯ ЧЕРВЕНИТЕ ИЗМАМНИЦИ ЗАЩО НЕ ГО ПОСТРОИХА ??? А крадяха пари и бавеха топката до последно!След като тия двамата казват нещо - значи истината е обратна! Елементарно!
7
13
 
27
 
! Отговори
Йово преди 12 години
Представете си колко хора щяха да работят по изграждането и след това в поддръжката на АЕЦ "Белене", при условие че около Белене безработицата не е никак малка. Просто това си е едни истинско предателство към бъдещото поколение българи защото след 2020 година ще купуваме ток от Румъния, Сърбия или Турция на доста висока цена.
6
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце моце, прав е! От изграждането на Белене ще се съживи икономиката на България. След 8 г. като трябва да се затвори АЕЦ Козлодуй, какво ще стане с град Козлодуй? Какво ще стане с цената на тока? Всички имате гугъл, сами можете да проверите, коя електроенергия е най-евтина. И стига с тея глупости, че ще сме зависими от Русия. Ако не е от там, от тук ли ще си добавяме уран? Или от САЩ. А те пък сигурно без пари ще ни го дават, щото сме много хубави...
5
10
 
23
 
! Отговори
hes преди 12 години
Аха, Гоце се изказва за АЕЦ. Боли, НАЛИ.
4
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце да си гледа трипера и да не се занимава с глупости ! iСиктир!
3
38
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ съсипаха страната. Отказът от АЕЦ Белене е национално предателство, обричащо народа на все по-голяма мизерия. И цените на тока ще се повишават, защото ще го внасяме от съседите, и цените на газта ще растат, защото руснаците тоя гейберастки номер няма да го забравят бързо.И всичко това за комисионните на Борисов и Костов! Бесилката е много леко наказание за тия ***!
2
19
 
24
 
! Отговори
sostin преди 12 години
Еи , тия гадове нема да мирясат м...а им мрасна долна